Blogi

Lue ajankohtaisia näkökulmia liiketoimintasi pyörittämiseen. Blogista löydät asiantuntijoidemme parhaat opit ja vinkit, vieraskyniä Suomen liike-elämän huipulta sekä asiakkaidemme ja kumppaniemme kokemuksia. Netvisor-blogi tarjoaa joka viikko uuttaa ajateltavaa ja käytännön vinkkejä liiketoimintasi kehittämiseen.

Toiminimen kirjanpito kannattaa tehdä kahdenkertaisena, vaikka sen saisi tehdä myös yhdenkertaisena. blogit

Toiminimen kirjanpito – miten se on paras hoitaa?

Toiminimiyrittäjällä on suuri houkutus hoitaa kirjanpito yhdenkertaisena, kun se on mahdollista. Yhdenkertainen kirjanpito vaatii sekin kuitenkin kirjanpidon peristeiden opettelua ja sen tekeminen vie aikaa. Eikä siitä saa läheskään samoja hyöytyjä kuin kahdenkertaisesta kirjanpidosta. Blogissa kerromme toiminimen kirjanpidon vaihtoehdot ja niiden erot.

Myyntisaamiset haltuun näillä ohjeilla blogit

5 vinkkiä myyntisaamisten hallintaan

Myydyistä tavaroista ja palveluista olisi hyvä saada maksu mahdollisimman nopeasti. Laskulla myytäessä on tärkeää olla selkeät suunnitelmat myös ongelmatilanteiden varalle. Miten toimitaan, jos maksu on myöhässä tai asiakas ei maksa laskuaan? Entä miten myyntisaamisten viivästyessä varmistetaan hyvä asiakaspalvelu ja yhteistyön jatkuminen?

Kyösti Iivonen blogit

Taloushallinto-ohjelmisto on tuoreen yrittäjän hallinnollinen avustaja

Tuoreella yrittäjällä on paljon uusia asioita hallittavanaan. Sähköinen taloushallinto-ohjelmisto tekee talousasioiden hoitamisesta, kuten myyntilaskujen lähettämisestä ja ostolaksujen maksamisesta helpompaa ja vähemmän stressaavaa. Vuoden 2021 alusta alkaen yrittäjänä toiminut Kyösti Iivonen halusi kaiken toimivan mahdollisimman helposti ja yksinkertaisesti. Siksi hän valitsi Netvisorin.

blogit

Kesälomavinkki yrittäjille

Mikä auttaa yrittäjää ottamaan lomallaan rennommin? Yksi asia ainakin on laskutuksen pyöriminen loma-aikana samalla tavalla kuin töissä ollessa. Miten se on mahdollista? SIrpa Turunen kertoo blogissaan.

Netvisor on erinomainen taloushallinto-ohjelmisto sosiaali- ja terveysalalle. blogit

Helpotusta sote-alan yrityksen laskutukseen

Netvisor säästää aikaa laskutuksessa ja palkanlaskennassa. Sillä voi automatisoida monia rutiinitehtäviä, kuten toistuvaislaskutuksen ja tiliöinnit. Se on tietoturvallinen ja luontoystävällinen. Mm näitä ominaisuuksia Aurinkoranta-Kodin toimitusjohtaja Jussi Manninen arvostaa Netvisorissa.

Kuljetusala taloushallinto blogit

Kuljetusliikkeen talous ja palkat hoituvat Netvisorilla myös kotoa käsin

Okline Oy hoitaa sekä taloushallinnon että kirjanpidon Netvisorilla. Taloussihteeri ja palkanlaskija Jaana Okkolinin mukaan Netvisor helpottaa molempia tehtäviä merkittävästi. Erityisesti hän pitää siitä, että molemmat voi tehdä samassa ohjelmistossa, jolloin palkat kirjautuvat kirjanpitoon automaattisesti. Netvisoriin integroidut logistiikka-alan toiminnanohjausjärjestelmät parantavat käyttökokemusta ja lisäävät automaation määrää entisestään.

Yrityksen kulut kuriin blogit

Yrityksen kulut kuriin

Jos yritys joutuu säästökuurille, tarkoittaa se usein, että taustatöissä ja ennakoinnissa on hutiloitu. Yrityksen kannattavuuteen pystyy yllättävissäkin tilanteissa vaikuttamaan parhaiten tarkalla kustannusseurannalla, joka vaatii tietysti pitkäjänteistä työtä. Kustannusseurannan aloittaminen siinä vaiheessa, kun ongelmat ovat jo nähtävillä, ei juuri auta.

BI ja datan yhdistely blogit

Datan yhdistely vie tiedolla johtamisen uudelle tasolle

Kilpailun kiristyessä kaikenlainen data auttaa parantamaan yrityksen mahdollisuuksia menestyä. Eikä uusinkaan datan käsittelyn teknologia ei ole enää vain isojen ja rikkaiden saatavilla. Älykkäitä ja helposti käyttöönotettavia ohjelmistoja löytyy nyt myös järkevän hintaisina vaihtoehtoina.

digitaalinen työpäiväkokemus blogit

Sujuva digitaalinen työpäiväkokemus on kilpailuvaltti

Työtä etsivälle modernit työkalut ja suunnitelmallinen kouluttaminen ovat tärkeitä asioita työpaikkaa valittaessa. Moderni työnantaja kertoo mahdollisille uusille työntekijöille työnteon mahdollisuuksista etukäteen muustakin näkökulmasta kuin vain työroolin näkökulmasta.

Uuden yrityksen talous pysyy paremmin hallussa oikeilla työkaluilla. asiakkaat

Mielenrauhaa ja tukea uuden yrityksen johtamiseen

Pyrin aina itse tuomaan asiakkaalleni helppoutta. Se on se tärkein asia ja nämä ohjelmat todella helpottavat minun elämääni. Vaikea kuvitella, miten muuten nämä asiat voisi tehdä. Näin kuvailee Veloce Consultingin Marko Kurttila Netvisorin ja Severan hyötyjä. Hän aloitti yritystoiminnan viime vuonna ja halusi alusta alkaen parhaat työkalut tukemaan omaa asiantuntijuuttaan.

Netvisor tilitoimiston kasvun tukena kumppanit

Netvisor on tilitoimiston kasvun tukena monella tapaa

Jyväskyläläinen tilitoimisto, AJ Laskenta on käyttänyt Netvisoria yli 10 vuotta ja yrittäjä Jukka Salminen pitää sitä edelleen markkinoiden parhaana taloushallinnon kokonaisuutena. Nyt Salminen hakee tilitoimistolle kasvua Netvisor Kasvuohjelman avulla, jotta hän voi muutaman vuoden kuluttua jäädä eläkkeelle levollisin mielin.

kumppanit

Intrum – Väliaikaisen perintälain muutoksen merkittävimmät muutokset pähkinänkuoressa

Vuodenvaihteessa voimaan tuli yritysperintään vaikuttava väliaikainen perintälain muutos, jolla on hyvä tavoite: suojata yrityksiä koronan aiheuttamassa taloudellisessa epävarmuustilanteessa. Tältä osin muutos on tervetullut. Samalla laki tulee lisäämään yhdenvertaisuutta sekä vastuullisuutta perinnän toimintakenttään. Mutta mihin kaikkeen laki oikeastaan vaikuttaa ja mitä muutoksesta olisi hyvä tietää? Kysyimme asiaa Intrumilta, Netvisorin ohjelmistokumppanilta. Intrumilla on alan mittavin, jo 110 vuoden, kokemus perinnästä, joka antaa perspektiiviä arvioida alaa, sen toimintaympäristöä ja tulevaisuutta sekä niitä muutoksia, joita alalla tarvitaan.

Tilaus-toimitusketjun hallinta ja taloushallinto kannattaa yhdistää. blogit

Tilaus-toimitusketjun hallintaan ainutlaatuinen kokonaisuus

Netvisor on yksi harvoista taloushallinnon-ohjelmistoista, jossa yhdistyy lakisääteinen kirjanpito ja varastonhallinta. Tätä yhdistelmää tulemme kehittämään kuluvan vuoden aikana. Kun taloushallinto ja tilaus-toimitusketjun hallinta ovat samassa järjestelmässä, vähenee käsin tehtävien kirjausten ja siten virheiden määrä.

tuotteet

4+1 fiksua tapaa, joiden avulla nukut yösi hiukan levollisemmin

Yritysten taloustilanteissa voi tapahtua äkillisiä heilahduksia ja moni tuskailee liiketoimintaan liittyvän epävarmuuden kanssa. Millaisia maksuehtoja asiakkaille olisi fiksuin tarjota? Missä kantimissa kriittisten toimittajien talous onkaan tätä nykyä? Kuinka paljon voin luottaa netistä löytyviin tietoihin tai huhupuheisiin? Lue 5 vinkkiä, joiden avulla saat lisää mielenrauhaa yrityksen arkeen.

Palkanlaskijan arki helpottuu automaation myötä. blogit

Palkanlaskijan parempi arki

Palkanlaskennassa voidaan automatisoida jo monia vaiheita, mutta jostain syystä automaatiota ei hyödynnetä, eikä siten palkanlaskijoiden koko vahvaa ammattitaitoakaan. Raisa Ruokonen pohtii syitä muutosvastaisuuden takana ja kertoo, millainen palkanlaskijan parempi arki on sitten, kun automaatiolle annetaan tilaisuus.

Yrityksen tietoturva on kaikkien työntekijöiden vastuulla blogit

Estä tietomurto yritykseesi – 10 askelta yrityksen tietoturvaan (osa 1/3)

Tietoturva ja henkilötietojen suojaaminen ovat nykyään arkipäivää lähes jokaisessa yrityksessä. Tietomurto voi tapahtua minkä tahansa yrityksen kohdalle ja siksi tietoturvasta huolehtiminen on tärkeää. Visma Solutionsin tietoturvavastaava Riku Tarkiainen listasi tärkeimmät vinkit yrityksen tietoturvatason parantamiseen. Blogisarjan ensimmäisessä osassa käsitellään perusasioita, kuten tietoturvasuunnitelman tekoa.

Netvisor integraatiot blogit

Yksi ohjelmisto vai usean järjestelmän integraatio?

Yrityksen näkökulmasta yksi, kokonaisvaltainen ohjelmisto olisi ehkä yksinkertaisin ratkaisu. Kaiken kattavia tietojärjestelmiä ei kuitenkaan ole olemassa kuin myyjien lupauksissa. Parhaan mahdollisen kokonaisuuden saa valitsemalla markkinoiden parhaat, omalle toimialalle suunnitellut ratkaisut ja automatisoi tiedonkulun niiden välillä.

HJK käyttää Netvisoria taloushallinnossaan. blogit

Klubi valitsi Netvisorin – automaatio yllätti positiivisesti

Helsingin Jalkapalloklubi tarvitsi ohjelmiston, jolla seurayhteisön taloutta olisi helpompi hallita ja johdolla olisi parempi näkymä talouteen. He valitsivat Netvisorin taloushallinto-ohjelmistokseen, koska se oli vertailluista ohjelmistoista helppokäyttöisin. Vaakakupissa painoi myös se, että monet jääkiekon SM-liigaseurat ovat olleet jo vuosia Netvisorin tyytyväisiä käyttäjiä.

Netvisor 2021 blogit

Vuonna 2021 Netvisor näyttää automaation uuden suunnan

Netvisor mullistaa tilitoimistojen palvelumallin vuonna 2021. Oma Netvisorista tulee koko tilitoimiston palvelualusta. Luvassa on myös merkittäviä kehityshankkeita mobiilin käytettävyyteen sekä rajapintojen ja tiedon siirron parantamiseen. Tuotejohtaja Janne Lyytikäinen avaa blogissa Netvisorin ensi vuoden tiekarttaa.

Netvisor on helppo laskutusohjelma. blogit

Laskuta helposti laskutusohjelmalla

Laskutusohjelmalla hoidat yrityksen laskut helposti ja tarkasti. Ohjelmisto automatisoi monia käsityötä vaativia vaiheita ja huolehtii, että tiedot ovat oikein. Listasimme yleisimmät laskutuksen haasteet ja kerromme myös miten laskutusohjelma auttaa niissä.

Ennakointi yrityksessä valmistaa kohtaamaan monenlaisia tulevaisuuksia. blogit

Ennakoimalla yrityksestä kestävämpi – tulevan arviointi ei ole rakettitiedettä

Vuosi 2020 on konkreettisesti osoittanut ennakoinnin ja varautumisen merkityksen liiketoiminnalle. Ennakointi ei tietenkään yksin riitä, vaan täytyy myös rakentaa kyvykkyyksiä reagoida erilaisiin tulevaisuuden kuviin. Turun Yliopiston Business Disruption Labin johtaja Thomas Westerholm opastaa blogissa mm. miten ennakointi kannattaa aloittaa ja mistä tietoa löytää.

Ari-Pekka Salovaaran vinkit hyvään johtajuuteen blogit

6 vinkkiä erinomaiseen esimiestyöhön

Lähimmällä esimiehellä on erittäin suuri aikutus siihen, miten hyvin työntekijät viihtyvät työpaikalla. Erinomaisen esimiehen perässä jopa vaihdetaan työpaikkaa. Millainen sitten on hyvä työn johtaja? Ari-Pekka Salovaara listasi omia näkemyksiään Bisnespöytä-podcastissa, josta kirjasimme ne tähän blogiin.

Tilitoimiston terveystarkastus auttaa huomaamaan kehityskohteet. blogit

Voiko tilitoimiston terveydentilan tarkastaa?

Netvisor Kasvuohjelmassa on kehitetty testi, jonka avulla tilitoimistolle voidaan tehdä terveystarkastus. Tarkastuksessa analysoidaan tilitoimistoa monelta eri kulmalta ja selvitetään tilitoimiston vahvuudet ja heikkoudet. Tulosten perusteella on helppo lähteä kehittämään toimintaa.

kumppanit

Kumppanuus perustuu aidolle yhteistyölle

“Kumppanuus, yhdessä tekeminen ja aito vuorovaikutus. Ne ovat tärkeimmät asiat joita ohjelmistokumppanilta odotan”, toteaa Tilitoimisto Aarnion toimitusjohtaja Tatu Virta. Lue blogista koko haastattelu, jossa Tatu ja Netvisorin Päivi Piippo kertovat lisää tilitoimiston ja Netvisorin välisen yhteistyön eri ulottuvuuksista.

Oma Netvisor vähentää klikkailua. blogit

Uusi Oma Netvisor-näkymä poistaa tuhansia turhia klikkejä kirjanpitäjän arjesta

Oma Netvisor -näkymä poistaa kirjanpitäjän rutiineista useita klikkauksia per tehtävä. Myös oman työn hallinta helpottuu, kun kaikkien asiakasyritysten tilanne näkyy yhdessä näkymässä. Tilitoimistot ovat arvioineet, että Oma Netvisor -näkymät säästävät kirjanpitäjän työaikaa pelkästään turhista tsekkauksista ja klikkailuista useita tunteja kuukaudessa.

blogit

Asiakkaiden maksuvalmiustieto valmiina reskontrassa

Ensimmäisenä Suomessa Netvisor taloushallinto-ohjelmisto tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden saada omien asiakkaidensa ja kumppaneidensa maksuvalmiustiedot suoraan osto- ja myyntireskontraan. Intrum Riski-indikaattori kertoo ajantasaisesti suomalaisyritysten maksukyvyn.

Kokonaisvaltainen tilanpito blogit

Kokonaisvaltainen johtamistapa nostaa yritystoiminnan uudelle tasolle

Kokonaisvaltainen johtamistapa, holistic management ei ole Suomessa vielä kovin laajalti tunnettu. Pääosin sitä käytetään maatiloilla yritystoiminnan kehittämiseen. Se on kuitenkin erinomainen tapa kehittää mitä tahansa yritystä, sillä yrittäjyys on muillekin kuin maatalousyrittäjille laajempi käsite kuin vain työ. Se koskettaa kokonaisvaltaisesti kaikkia yrittäjän elämän osa-alueita.

Netvisor etätyö blogit

Netvisor mahdollistaa bisneksen johtamisen yhtä hyvin etänä kuin toimistolla

Etätöitä tehtäessä täytyy työkalujen valintaan kiinnittää erityistä huomiota. Yrityksen talouden hoitoon paras ratkaisu on pilvipohjainen taloushallinto-ohjelmisto, jossa on yhteiskäyttömahdollisuus. Ja mitä enemmän toimintoja voi hoitaa yhdessä ohjelmistossa, sitä vähemmän tietoa tarvitsee siirtää paikasta toiseen. Lue blogista, miten Netvisorin monipuolisuus hyödyttää sinua etätöissä.

Hyvä sopimus ennaltaehkäisee riitoja. blogit

Liike-elämän riidat syntyvät huonoista sopimuksista

Liike-elämän sopimusneuvotteluissa on hyvä pitää puolensa, mutta liikaa ei kannata keskittyä vain omiin tavoitteisiin. Sopimuksen sanamuodoissa on hyvä olla tarkkana. Tulkinnanvaraa ei kannata jättää, sillä se altistaa yrityksen kalliille riidoille. Lue blogista asiantuntijan vinkit hyvän sopimuksen laatimiseen.

Netvisorista löydät raportointiratkaisun moniin erilaisiin tarpeisiin. blogit

Netvisor tarjoaa BI-ratkaisuja moneen tarpeeseen

Talouden raportit auttavat tekemään harkittuja päätöksiä yrityksessä. Erilaisissa organisaatioissa tarvitaan erilaisia raportteja, joten Netvisoristakin löytyy vaihtoehtoja moniin tarpeisiin. Lue blogista lisää Netvisorin omista ja siihen integroiduista BI-ratkaisuista.

Digitalisaatio jakaa yritykset menestyjiin ja putoajiin blogit

Digitaalinen pudotuspeli on käynnissä

Digitaalisista ohjelmistoista saatavat hyödyt ovat kiistattomia. Silti osa yrityksistä ei aio digitalisoida edes lakisääteisiä toimintoja, kuten siirtää laskutusta verkkolaskuihin. Janne Lyytikäinen ennustaa, että digitalisaation vastustajat ovat suurissa ongelmissa jo parin vuoden kuluttua, kun yhä suurempi osa viranomaisyhteyksistä muuttuu digitaalisiksi.

Team Netvisorissa kuka tahansa Netvisor-käyttäjä voi antaa oman panoksensa ohjelmiston kehitykseen. blogit

Haluatko sinä mukaan kehittämään Netvisoria?

Käyttäjäkokemuksen suunnittelun tavoitteena on tehdä ratkaisuja, jotka toimivat mahdollisimman kätevästi sekä tuovat automaatiota ja helpotusta käyttäjien arkeen. Team Netvisorin jäsenenä pääset vaikuttamaan siihen, miltä ohejlmisto näyttää tulevaisuudessa.

Verkkokaupan perustaminen vaatii täysin oman strategian. blogit

Verkkokauppiaan arki on kiireistä, mutta vapaampaa

Mikaela Tokola kertoo blogissa ja podcastissa, millaista verkkokauppiaan arki on. Se poikkeaa yllättävän monella tapaa kivijalkakaupan pyörittämisestä ja teettää vähintään yhtä paljon työtä. Mutta on siinä omat hyvät puolensakin, mm. omaa ajankäyttöä voi suunnitella vapaammin.

Miksi automaatioon on vaikea luottaa, vaikka niin moni arkipäiväinen asia toimii jo automaation avulla? blogit

Luottamus on avain automaation lisääntymiseen

Yritysohjelmistoissa on paljon automaatiota, jota ei vielä hyödynnetä täysimääräisesti yrityksissä. Uuden opettelu on hankalaa ja joidenkin tehtävien luottaminen automaatio hoidettavaksi saattaa tuntua pelottavalta. Mutta miksi, kun jo niin monia asioita olemme luovuttaneet automaatio hoitoon?

blogit

Miten rakennetaan menestyvä startup?

Tuoreen tutkimuksen mukaan Aalto Startup Centerin avustamat yritykset ovat menestyneet poikkeuksellisen hyvin. Mitä keskuksessa tehdään ja miten heidän startupinsa menestyvät paremmin kuin muut suomalaisyritykset? Heidän toimintatavoistaan on hyvä ottaa oppia.

Koronan aiheuttamaan kassakriisiin voi hakea apua monelta taholta. blogit

Keinoja yrityksen toiminnan turvaamiseen

Koronaepidemia kiristää monen yrityksen taloutta ankarasti. Toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi on nyt otettava kaikki keinot käyttöön. Listasimme, mitä taloushelpotuksia ja vaihtoehtoisia rahoitusmahdollisuuksia yrityksillä on tässä poikkeustilanteessa käytettävissä.

Ylisen Kuljetus käyttää Netvisoria. blogit

Kuljetusalalle sopivan helppo ja mobiili

Kuljetusyrittäjän arkea helpottaa merkittävästi, jos yrityksen taloustilanteen voi tarkistaa ja laskutkin hyväksyä vaikka tienpäällä ollessa. Netvisorista löytyy mobiilipalveluiden lisäksi monia muitakin, juuri kuljetusalalle erinomaisesti soveltuvia ominaisuuksia.

OP Laskulaina on edullinen yriytsrahoitus ja sen kustannukset on helppo laskea. tuotteet

Suomen edullisin yritysrahoitus on myös nopein

Miksi et varautuisi hetkellisiin kassavajeisiin jo ennen kuin niitä ilmenee? OP Laskulaina toimii kuin tililimiitti, voit nostaa rahaa lähetettyjä laskuja vastaan silloin, kun tarvitset. Se eroaa muista vastaavista rahoitusmuodoista siten, ettei siitä aiheudu kuluja, ellei sitä käytä.

Kirjanpitäjällä on keskeinen rooli alan uudistuksissa. blogit

Unohdettu kirjanpitäjä

Jarkko Iitiän mukaan ohjelmistotalot käyvät nyt kiivasta “taistelua” tilitoimistoista ja heidän asiakkaistaan. Lähes kaikissa puheenvuoroissa on kuitenkin unohdettu tulevien muutosten keskeisin henkilö, kirjanpitäjä.

Aloittavan yrittäjän pikakurssi talouteen blogit

Aloittavan yrittäjän pikakurssi talouteen

Liian moni yritys lopettaa toimintansa jo muutaman vuoden toiminnan jälkeen. Usein syynä, ettei yrittäjällä ole ollut riittävästi talousosaamista yrityksen taloutta hallitakseen. Tässä asiantuntijoiden tiivis talousopas yrityksen alkutaipaleelle.

Netvisor on luotettava taloushallinto-ohjelmisto jatkossakin blogit

Netvisor on luotettava kumppani myös tulevaisuudessa

Kukaan ei voi enää pitkään vältellä digitalisaatiota. Käytännössä kaikki yhteydet valtion ja verottajan suuntaan ovat pian digitaalisia, joten jokaisen yrityksen on järkevää pikimmiten valita itselleen sopiva sähköinen taloushallinto-ohjelmisto. Monista vaihtoehdoista Netvisor on yksi luotettavimmista ja tehokkaimmin tulevaisuuden tarpeisiin kehittyvistä ohjelmistoista.

Markkinoinnilla yritys voi erottautua massasta ja saada siten merkittävää kilpailuetua. blogit

Markkinointi on kasvun tekemisen työväline

Moni yrittäjä ajattelee, ettei minulla ole varaa markkinoida. Mutta, jos asiaa miettii tarkemmin, yhdelläkään yrittäjällä ei ole varaa olla markkinoimatta. Jos haluat tehdä kannattavaa liiketoimintaa, on sinun kerrottava itsestäsi. Ellet kerro, loppuu yrityksesi tarina todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin.

blogit

Ilkka Lavas selvitti: 5 + 1 mittaria mitä jokaisen kasvavan yrityksen tulisi seurata

Slush -viikko. 25 000 innovaattoria, 3 000 startuppia ja 2 000 sijoittajaa yli 130:sta maasta. Jokaisessa sijoittajan ja startupin kohtaamisessa kysytään mittareita. Mitä mittareita sijoittaja tarvitsee sijoituspäätöksensä tueksi? Mitä mittareita startupit mittaavat? Ovat nämä samoja vai eri mittareita? Ilkka Lavas otti Slushissa haastatteluun sijoittajia sekä kasvavia startuppeja ja selvitti mitkä ovat tärkeimmät mittarit joita jokaisen kasvavan yrityksen tulisi seurata.

Tilintarkastaja voi opastaa yrittäjää monin tavoin mm. yriytstalouden ja -hallinnon saralla. blogit

Tilintarkastaja yrittäjän tukena ja sparraajana

Yrittäjällä ei ole koskaan liikaa sparraajia. Yksi hyvä sparraaja talouden saralla on tilintarkastaja. Hän on yritystalouden moniosaaja, jolla voi yhteistyö vuosista riippuen olla erinomainen näkemys yhtiön toiminnasta ja tilasta jo valmiiksi. Häneltä voi ja kannattaa kysyä neuvoja ainakin tilintarkastuksien yhteydessä, mutta myös niiden välissä.

Yrityksen perustaminen ja sen tuottavaksi kasvattaminen on haasteellista ja vaatii melko tarkkaa suunnitelmallisuutta. blogit

Uuden yrityksen sudenkuopat ja miten vältät ne

Yrityksen perustaminen ja sen pyörittäminen vaativat paljon muutakin kuin hyvän yritysidean. Uusi yrittäjä joutuu opettelemaan taitoja, joita hän ei osannut edes ajatella tarvitsevansa. Listasimme muutamia asioita, jotka on hyvä jokaisen yrittäjän ottaa haltuun, välttääkseen yleisimmät tuoreen yrityksen ongelmat.

Ilkka Lavas on kasvuyritys -expertti. blogit

Ilkka Lavas: 13 vinkkiä kasvuyrityksille

Mistä tietää, milloin on aika alkaa laajentaa yritystä? Miten myyntiin saa potkua? Missä vaiheessa kannattaa pyytää ulkopuolista neuvontaa? Kasvuyrittäjä ja sijoittaja Ilkka Lavas vastaa mm näihin kasvuyrityksen tärkeisiin kysymyksiin Bisnespöytä-podcastissa, josta tiivistelmä tässä blogissa.

Suuryrityksen Netvisor-näkymä. blogit

Netvisor sopii yhtä hyvin pienelle ja suurelle yritykselle

Netvisoria käyttävät niin yksinyrittäjät kuin suuryritysten talousjohtajat. Ohjelmisto taipuu molempien tarpeisiin juuri siten kuin he haluavat. Lue blogista, miten sama ohjelmisto skaalautuu käyttötarpeen mukaan pienyrityksen kirjanpito-ohjelmasta suuryrityksen taloushallinnon sydämeksi ja useita ohjelmistoja yhdistäväksi kokonaisuudeksi.

Tilitoimiston on järkevää erikoistua ja asiakasvalinta on osa sitä prosessia blogit

Miten valita oikea asiakas tilitoimistolle?

Tilitoimistoala elää monella tapaa murrosaikaa. Kirjanpito on siirtynyt sähköisiin järjestelmiin, toimistot kasvavat ja ketjuuntuvat, työ ei ole enää paikkakuntasidonnaista… Asiakasvalinta on nyt oikeasti mahdollista ja järkevää, jos haluaa kehittää ja kasvattaa toimintaansa. Pysyä kilpailussa mukana.

Verovähennykset kannattaa tehdä huolellisesti, ettei verottajan kanssa tule ongelmia. blogit

Mitä voi vähentää yritysverotuksessa?

Verovähennykset voi tehdä oikein tai ne voi tehdä väärin. Oikein tehtynä niiden avulla voi säästää selvää rahaa. Väärin tehtynä niistä voi koitua yritykselle paljon harmia ja ylimääräisiä kuluja. Veroasiantuntija Kari Alhola opastaa blogissa, mitä yrityksen verotuksessa voi vähentää ja mitä ei.

Netvisor on merkittävä tuki heti yrityksen perustamisesta lähtien. blogit

Firma pystyyn – kerran vai kahdesti?

Yritystä perustettaessa tulee vastaan paljon talouteen liittyviä asioita, jotka eivät välttämättä ole sitä omaa ydinosaamista. Siksi on helppoa ryhtyä kevytyrittäjäksi ja antaa hankala taloushallinto toisten hoidettavaksi. Mutta kannattaa miettiä tarkkaan, ennen kuin päättää ryhtyä kevytyrittäjäksi.

Growth Hacking auttaa yrityksen kasvuun tieteen keinoin. blogit

Growth Hacking – yritys kasvuun tieteen keinoin

Kuuntele podcastina Yrityksen täytyy kasvaa tasaisesti, muuten se ei selviä. Inflaatio ja nousevat kulut pitävät siitä huolen. Yrityksen tuotto harvemmin kasvaa itsekseen, siksi on tärkeää koko ajan miettiä keinoja tehostaa toimintaa sekä etsiä uusia keinoja parantaa tuotetta ja myyntiä. Growth hacking on yksi tapa kehittää yrityksen toimintatapoja niin, että se todistettavasti tuottaa tulosta. Growth Hacking … Enemmän

blogit

Vuosi tilitoimistojen kasvuohjelmassa

Tilitoimiston Kasvuohjelmassa kollektiivisuus luo arvoa. Salailun ja kyräilyn sijaan tilitoimistoja kannustetaan jakamaan keskenään ajatuksia, oppeja ja suosituksia. Kasvuohjelman valmentajiin kuuluva Petteri Rantamäki kertoo nyt, mitä kaikkea 12 kk kestävä ohjelma pitää sisällään.

Netvisor koulutukset löytyvät nyt verkosta. blogit

Netvisor-koulutuksia uudistettiin

Uuden järjestelmän käyttöönotossa yksi iso haaste on sen käytön opettelu. Onko aikaa ja mielenkiintoa opetella käyttämään järjestelmää riittävän hyvin? Netvisorin koulutuksia uudistettiin niin, että jokaisella on nyt mahdollisuus osallistua koulutuksiin omalta työpisteeltä.

Team Netvisor käyttäjäkokemuksen asialla. blogit

Team Netvisor – käyttäjiä varten käyttäjien kanssa

Nykyaikana ei enää riitä, että tuote tai palvelu täyttää tehtävänsä täydellisesti. Sen pitää lisäksi olla miellyttävän näköinen, helppo käyttää ja mielellään luoda mielihyvän ja tyytyväisyyden tunteita käyttäjässään. Vasta silloin käyttäjä saa siitä oikeasti hyvän käyttökokemuksen. Käyttäjäkokemus on hyvin kokonaisvaltainen elämys. Tuotteen ominaisuuksien lisäksi siihen vaikuttavat myös muut kokemukset yrityksen tai palvelun parissa, esim. asiakaspalvelukokemus. Käyttäjäkokemukseen … Enemmän

Tilitoimiston kehittäminen kannattaa. blogit

Tilitoimiston oma liiketoiminta kuntoon

Kuten kaikessa yrittämisessä, keskittäminen kannattaa. Kun osaat yhden asian erinomaisesti, hyödyt siitä varmasti enemmän kuin, jos osaisit tehdä viittä asiaa kohtalaisesti. Lue, miten tilitoimisto voi kehittää liiketoimintaansa keskittämällä asiakkaat yhteen taloushallinto-ohjelmistoon.

Henkilökunnan motivointi on haasteellista mutta mahdollista. blogit

Voiko työntekijöiden motivaatioon vaikuttaa?

Henkilökunnan motivointi voi nostaa yrityksen tuottavuutta merkittävästi, mutta se ei ole aivan helppoa. Paljon riippuu työpaikan ilmapiiristä ja esimiesten taidoista. Koko motivointitaakkaa ei kuitenkaan voi sysätä työnantajan harteille. Työntekijöilläkin on vastuunsa.

Verkkolaskulaki ohjaa organisaatioita käyttämään verkkolaskutusta. blogit

Verkkolaskulaki, onko se verkkolaskupakko?

Verkkolaskulaki antaa ensi vuonna myös yrityksille mahdollisuuden vaatia toimittajiltaan laskut sähköisinä. Uudistus pakottaa jotkut organisaatiot uudistamaan järjestelmiään, mutta laki ei sinällään tuo suurta muutosta Suomessa jo vallalla oleviin käytäntöihin.

Strategia blogit

Hyvä strategia auttaa kasvamaan

Strategia jämäköittää yrityksen toimintaa. Se antaa suunnan ja keinot, joilla tavoitteisiin pyritään. Henkilökunnan ja asiakkaiden ottaminen mukaan strategiatyöhön on hyvä tapa sitouttaa heitä.

Integraatio yhteistyökumppani etsinnässä. kumppanit

Tule meille kumppaniksi!

Kiinnostaako kumppanuus Visma Solutionsin kanssa? Laajennamme kumppaniverkostoa, jotta voimme entistä paremmin keskittyä omiin vahvuuksiimme ja silti tarjota asiakkaillemme yhä laajempia palveluita. Lue, mitä hyötyä kumppanuudesta on sinulle.

blogit

Automaatio vapauttaa ihmisen olemaan ihminen

Suomessa on parhaillaan meneillään useita merkittäviä hankkeita yhteiskuntamme automatisoimiseksi. Mukana ovat valtion lisäksi mm. suuryritykset. Mitä hyötyä automatiikasta ja robotiikasta sitten on yrityksille? Lue asiantuntijoiden ajatuksia asiasta.

blogit

Myynnin esteet ja niiden poistaminen

Myynnin esteet liittyvät usein tunneasioihin. Luottamuksen puute on yksi suurimmista myynnin esteistä. Toinen on arvon tuottaminen. Jos et kuuntele asiakasta ja siten selvitä hänen todellisia tarpeitaan, et myöskään pysty tarjoamaan hänelle sellaista arvoa, josta hän on valmis maksamaan.

blogit

Yrittäjän vuodenvaihde – mikä muuttui?

Uusia lakeja ja direktiivejä. Päivärahojen, kilometrikorvausten, sosiaaliturvamaksujen, työsuhde-etujen jne. muutoksia. Tilinpäätökseen tarvittavat dokumentit. Yrittäjän vuodenvaihteeseen liittyy kaikenlaista uutta ja vanhaa muistettavaa.

blogit

Ennakoi verotusta läpi vuoden

Verot on aina kannattanut maksaa ajallaan. Ennakkoverotuksen muutoksen myötä niiden kanssa kannattaa olla entistä tarkempi, sillä nyt verottaja perii entistä aikaisemmin korkoja maksamattomista ennakoista.

Netvisorin tuotekehitys blogit

Netvisor vuonna 2019

Tänä vuonna Netvisorin tuotekehitys keskittyy käytettävyyden parantamiseen ja mobiilipalveluiden kehittämiseen. Asiakkaat pääsevät entistä enemmän vaikuttamaan ohjelmiston uudistamiseen.

blogit

Verosuunnittelu kannattaa

Jotta yritystoiminnasta saa parhaan mahdollisen hyödyn, kannattaa osakkaiden tehdä verosuunnitelma mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen. Sen avulla saadaan tulot optimoitua ja verorasite minimoitua.

blogit

Budjetti, ennuste vai molemmat?

Mitä eroa on budjetilla ja ennusteella? Greenstepin senior manager Oliver Lindholm ja Visma Solutionsin tuotepäällikkö Pekka Kotovaara kertovat oman näkemyksensä, miten etenkin juuri toimintansa aloittaneissa ja toiminnan muuttamista ja kasvua tavoittelevissa yrityksissä työkaluihin kannattaa suhtautua.

tuotteet

Mikä sähköinen allekirjoitus?

Sähköinen allekirjoitus on juridisesti pätevä, nopea ja jopa turvallisempi kuin käsin kirjoitettu. Sitä voi käyttää kaikissa yrityksen asiakirjoissa, vuokrasopimuksissa, vakuutussopimuksissa, kauppakirjoissa ja niin edelleen.

Kannattavuuslaskelma blogit

Ratkaisu yrityksen maksuvaikeuksiin

Liian moni suomalainen yritys joutuu talousvaikeuksiin vuosittain. Talouden karikoihin pystyy varautumaan kaikkein parhaiten, kun seuraa yrityksensä eri osastojen, tuotteiden tai toimintojen kannattavuutta kustannuspaikkakohtaisesti.

blogit

Kustannustietoisuudella kasvua yritykselle

Kustannustietoinen ei ole sama kuin pihi. Kustannustietoinen yritys tietää tarkkaan, mihin rahaa menee ja mistä sitä tulee, osaa jopa ennakoida tulevia menoja ja reagoida nopeasti, jos kustannukset nousevat. Kustannustietoisuus auttaa yritystä kehittymään ja kasvamaan.

blogit

GDPR – tietosuoja Netvisorissa

EU:n tietosuoja-asetus toi yrityksille ja organisaatioille uusia haasteita sekä asiakkaiden että henkilökunnan henkilötietojen suojaamiseen. Lue Riku Tarkiaisen blogista, miten GDPR:n tuomiin haasteisiin on Netvisorissa valmistauduttu.

blogit

Ei niin pientä, ettei voisi automatisoida

Vuonna 2018 taloushallinnon catwalkia kävelee iso trendi: automaatio. Siksi pelkkä sähköinen ei enää riitä, vaan taloushallinnon ohjelmiston tulee olla älykäs. Automaatio on ilmiö, joka myös pienyrittäjän kannattaa ottaa haltuun ensimmäisten joukossa.

Rakennusyrityksen taloushallinto hoituu erinomaisesti Netvisorilla asiakkaat blogit

Netvisor ennakoi tulevaa rakennusalan kausivaihteluissa

Monien organisaatioiden hallituksissa istunut ja monia taloushallinto-ohjelmistoja nähnyt Minna Väyrynen, pitää Netvisoria kokonaisuutena selkeästi parhaana ohjelmistona. Oman rakennusalan yrityksensä taloutta hän hoitaa liikkuvan työnsä vuoksi pääasiassa etänä, Netvisorin mahdollistamana.

Urheiluseuran taloushallinto asiakkaat blogit

Urheiluseuran talous ammattimaiselle tasolle

Urheiluseurassa helposti ajatellaan, että siinähän se kirjanpito sujuu sivussa. Salibandyseura NST:ssä huomattiin pian Netvisorin käyttöönoton jälkeen, että seuran kehittäminen on huomattavasti helpompaa, kun talousluvut ovat hallituksella hyvin hallussa.

blogit

Tulorekisteri: Mistä on kysymys?

Tulorekisteri mullistaa palkkojen maksuun liittyvät ilmoituskäytännöt. Jopa kymmenien eri ilmoitusten ja raporttien sijaan palkanmaksajan tarvitsee jatkossa tehdä vain yksi kuukausittainen ilmoitus.