logo-Artboard 3

Blogi

Lue ajankohtaisia näkökulmia liiketoimintasi pyörittämiseen. Blogista löydät asiantuntijoidemme parhaat opit ja vinkit, vieraskyniä Suomen liike-elämän huipulta sekä asiakkaidemme ja kumppaniemme kokemuksia. Netvisor-blogi tarjoaa joka viikko uuttaa ajateltavaa ja käytännön vinkkejä liiketoimintasi kehittämiseen.

Yrityksen perustaminen ja sen tuottavaksi kasvattaminen on haasteellista ja vaatii melko tarkkaa suunnitelmallisuutta. blogit

Uuden yrityksen sudenkuopat ja miten vältät ne

Yrityksen perustaminen ja sen pyörittäminen vaativat paljon muutakin kuin hyvän yritysidean. Uusi yrittäjä joutuu opettelemaan taitoja, joita hän ei osannut edes ajatella tarvitsevansa. Listasimme muutamia asioita, jotka on hyvä jokaisen yrittäjän ottaa haltuun, välttääkseen yleisimmät tuoreen yrityksen ongelmat.

Ilkka Lavas on kasvuyritys -expertti. blogit

Ilkka Lavas: 13 vinkkiä kasvuyrityksille

Mistä tietää, milloin on aika alkaa laajentaa yritystä? Miten myyntiin saa potkua? Missä vaiheessa kannattaa pyytää ulkopuolista neuvontaa? Kasvuyrittäjä ja sijoittaja Ilkka Lavas vastaa mm näihin kasvuyrityksen tärkeisiin kysymyksiin Bisnespöytä-podcastissa, josta tiivistelmä tässä blogissa.

Suuryrityksen Netvisor-näkymä. blogit

Netvisor sopii yhtä hyvin pienelle ja suurelle yritykselle

Netvisoria käyttävät niin yksinyrittäjät kuin suuryritysten talousjohtajat. Ohjelmisto taipuu molempien tarpeisiin juuri siten kuin he haluavat. Lue blogista, miten sama ohjelmisto skaalautuu käyttötarpeen mukaan pienyrityksen kirjanpito-ohjelmasta suuryrityksen taloushallinnon sydämeksi ja useita ohjelmistoja yhdistäväksi kokonaisuudeksi.

Tilitoimiston on järkevää erikoistua ja asiakasvalinta on osa sitä prosessia uncategorized

Miten valita oikea asiakas tilitoimistolle?

Tilitoimistoala elää monella tapaa murrosaikaa. Kirjanpito on siirtynyt sähköisiin järjestelmiin, toimistot kasvavat ja ketjuuntuvat, työ ei ole enää paikkakuntasidonnaista… Asiakasvalinta on nyt oikeasti mahdollista ja järkevää, jos haluaa kehittää ja kasvattaa toimintaansa. Pysyä kilpailussa mukana.

Verovähennykset kannattaa tehdä huolellisesti, ettei verottajan kanssa tule ongelmia. blogit

Mitä voi vähentää yritysverotuksessa?

Verovähennykset voi tehdä oikein tai ne voi tehdä väärin. Oikein tehtynä niiden avulla voi säästää selvää rahaa. Väärin tehtynä niistä voi koitua yritykselle paljon harmia ja ylimääräisiä kuluja. Veroasiantuntija Kari Alhola opastaa blogissa, mitä yrityksen verotuksessa voi vähentää ja mitä ei.

Netvisor on merkittävä tuki heti yrityksen perustamisesta lähtien. blogit

Firma pystyyn – kerran vai kahdesti?

Yritystä perustettaessa tulee vastaan paljon talouteen liittyviä asioita, jotka eivät välttämättä ole sitä omaa ydinosaamista. Siksi on helppoa ryhtyä kevytyrittäjäksi ja antaa hankala taloushallinto toisten hoidettavaksi. Mutta kannattaa miettiä tarkkaan, ennen kuin päättää ryhtyä kevytyrittäjäksi.

Growth Hacking auttaa yrityksen kasvuun tieteen keinoin. blogit

Growth Hacking – yritys kasvuun tieteen keinoin

Kuuntele podcastina Yrityksen täytyy kasvaa tasaisesti, muuten se ei selviä. Inflaatio ja nousevat kulut pitävät siitä huolen. Yrityksen tuotto harvemmin kasvaa itsekseen, siksi on tärkeää koko ajan miettiä keinoja tehostaa toimintaa sekä etsiä uusia keinoja parantaa tuotetta ja myyntiä. Growth hacking on yksi tapa kehittää yrityksen toimintatapoja niin, että se todistettavasti tuottaa tulosta. Growth Hacking … Enemmän

blogit

Vuosi tilitoimistojen kasvuohjelmassa

Tilitoimiston Kasvuohjelmassa kollektiivisuus luo arvoa. Salailun ja kyräilyn sijaan tilitoimistoja kannustetaan jakamaan keskenään ajatuksia, oppeja ja suosituksia. Kasvuohjelman valmentajiin kuuluva Petteri Rantamäki kertoo nyt, mitä kaikkea 12 kk kestävä ohjelma pitää sisällään.

Netvisor koulutukset löytyvät nyt verkosta. blogit

Netvisor-koulutuksia uudistettiin

Uuden järjestelmän käyttöönotossa yksi iso haaste on sen käytön opettelu. Onko aikaa ja mielenkiintoa opetella käyttämään järjestelmää riittävän hyvin? Netvisorin koulutuksia uudistettiin niin, että jokaisella on nyt mahdollisuus osallistua koulutuksiin omalta työpisteeltä.

Team Netvisor käyttäjäkokemuksen asialla. blogit

Team Netvisor – käyttäjiä varten käyttäjien kanssa

Nykyaikana ei enää riitä, että tuote tai palvelu täyttää tehtävänsä täydellisesti. Sen pitää lisäksi olla miellyttävän näköinen, helppo käyttää ja mielellään luoda mielihyvän ja tyytyväisyyden tunteita käyttäjässään. Vasta silloin käyttäjä saa siitä oikeasti hyvän käyttökokemuksen. Käyttäjäkokemus on hyvin kokonaisvaltainen elämys. Tuotteen ominaisuuksien lisäksi siihen vaikuttavat myös muut kokemukset yrityksen tai palvelun parissa, esim. asiakaspalvelukokemus. Käyttäjäkokemukseen … Enemmän

Tilitoimiston kehittäminen kannattaa. blogit

Tilitoimiston oma liiketoiminta kuntoon

Kuten kaikessa yrittämisessä, keskittäminen kannattaa. Kun osaat yhden asian erinomaisesti, hyödyt siitä varmasti enemmän kuin, jos osaisit tehdä viittä asiaa kohtalaisesti. Lue, miten tilitoimisto voi kehittää liiketoimintaansa keskittämällä asiakkaat yhteen taloushallinto-ohjelmistoon.

Henkilökunnan motivointi on haasteellista mutta mahdollista. blogit

Voiko työntekijöiden motivaatioon vaikuttaa?

Henkilökunnan motivointi voi nostaa yrityksen tuottavuutta merkittävästi, mutta se ei ole aivan helppoa. Paljon riippuu työpaikan ilmapiiristä ja esimiesten taidoista. Koko motivointitaakkaa ei kuitenkaan voi sysätä työnantajan harteille. Työntekijöilläkin on vastuunsa.

Verkkolaskulaki ohjaa organisaatioita käyttämään verkkolaskutusta. blogit

Verkkolaskulaki, onko se verkkolaskupakko?

Verkkolaskulaki antaa ensi vuonna myös yrityksille mahdollisuuden vaatia toimittajiltaan laskut sähköisinä. Uudistus pakottaa jotkut organisaatiot uudistamaan järjestelmiään, mutta laki ei sinällään tuo suurta muutosta Suomessa jo vallalla oleviin käytäntöihin.

Strategia blogit

Hyvä strategia auttaa kasvamaan

Strategia jämäköittää yrityksen toimintaa. Se antaa suunnan ja keinot, joilla tavoitteisiin pyritään. Henkilökunnan ja asiakkaiden ottaminen mukaan strategiatyöhön on hyvä tapa sitouttaa heitä.

Integraatio yhteistyökumppani etsinnässä. kumppanit

Tule meille kumppaniksi!

Kiinnostaako kumppanuus Visma Solutionsin kanssa? Laajennamme kumppaniverkostoa, jotta voimme entistä paremmin keskittyä omiin vahvuuksiimme ja silti tarjota asiakkaillemme yhä laajempia palveluita. Lue, mitä hyötyä kumppanuudesta on sinulle.

blogit

Automaatio vapauttaa ihmisen olemaan ihminen

Suomessa on parhaillaan meneillään useita merkittäviä hankkeita yhteiskuntamme automatisoimiseksi. Mukana ovat valtion lisäksi mm. suuryritykset. Mitä hyötyä automatiikasta ja robotiikasta sitten on yrityksille? Lue asiantuntijoiden ajatuksia asiasta.

blogit

Myynnin esteet ja niiden poistaminen

Myynnin esteet liittyvät usein tunneasioihin. Luottamuksen puute on yksi suurimmista myynnin esteistä. Toinen on arvon tuottaminen. Jos et kuuntele asiakasta ja siten selvitä hänen todellisia tarpeitaan, et myöskään pysty tarjoamaan hänelle sellaista arvoa, josta hän on valmis maksamaan.

blogit

Yrittäjän vuodenvaihde – mikä muuttui?

Uusia lakeja ja direktiivejä. Päivärahojen, kilometrikorvausten, sosiaaliturvamaksujen, työsuhde-etujen jne. muutoksia. Tilinpäätökseen tarvittavat dokumentit. Yrittäjän vuodenvaihteeseen liittyy kaikenlaista uutta ja vanhaa muistettavaa.

blogit

Ennakoi verotusta läpi vuoden

Verot on aina kannattanut maksaa ajallaan. Ennakkoverotuksen muutoksen myötä niiden kanssa kannattaa olla entistä tarkempi, sillä nyt verottaja perii entistä aikaisemmin korkoja maksamattomista ennakoista.

Netvisorin tuotekehitys blogit

Netvisor vuonna 2019

Tänä vuonna Netvisorin tuotekehitys keskittyy käytettävyyden parantamiseen ja mobiilipalveluiden kehittämiseen. Asiakkaat pääsevät entistä enemmän vaikuttamaan ohjelmiston uudistamiseen.

blogit

Verosuunnittelu kannattaa

Jotta yritystoiminnasta saa parhaan mahdollisen hyödyn, kannattaa osakkaiden tehdä verosuunnitelma mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen. Sen avulla saadaan tulot optimoitua ja verorasite minimoitua.

blogit

Budjetti, ennuste vai molemmat?

Mitä eroa on budjetilla ja ennusteella? Greenstepin senior manager Oliver Lindholm ja Visma Solutionsin tuotepäällikkö Pekka Kotovaara kertovat oman näkemyksensä, miten etenkin juuri toimintansa aloittaneissa ja toiminnan muuttamista ja kasvua tavoittelevissa yrityksissä työkaluihin kannattaa suhtautua.

tuotteet

Mikä sähköinen allekirjoitus?

Sähköinen allekirjoitus on juridisesti pätevä, nopea ja jopa turvallisempi kuin käsin kirjoitettu. Sitä voi käyttää kaikissa yrityksen asiakirjoissa, vuokrasopimuksissa, vakuutussopimuksissa, kauppakirjoissa ja niin edelleen.

Kannattavuuslaskelma blogit

Ratkaisu yrityksen maksuvaikeuksiin

Liian moni suomalainen yritys joutuu talousvaikeuksiin vuosittain. Talouden karikoihin pystyy varautumaan kaikkein parhaiten, kun seuraa yrityksensä eri osastojen, tuotteiden tai toimintojen kannattavuutta kustannuspaikkakohtaisesti.

blogit

Kustannustietoisuudella kasvua yritykselle

Kustannustietoinen ei ole sama kuin pihi. Kustannustietoinen yritys tietää tarkkaan, mihin rahaa menee ja mistä sitä tulee, osaa jopa ennakoida tulevia menoja ja reagoida nopeasti, jos kustannukset nousevat. Kustannustietoisuus auttaa yritystä kehittymään ja kasvamaan.

blogit

GDPR – tietosuoja Netvisorissa

EU:n tietosuoja-asetus toi yrityksille ja organisaatioille uusia haasteita sekä asiakkaiden että henkilökunnan henkilötietojen suojaamiseen. Lue Riku Tarkiaisen blogista, miten GDPR:n tuomiin haasteisiin on Netvisorissa valmistauduttu.

blogit

Ei niin pientä, ettei voisi automatisoida

Vuonna 2018 taloushallinnon catwalkia kävelee iso trendi: automaatio. Siksi pelkkä sähköinen ei enää riitä, vaan taloushallinnon ohjelmiston tulee olla älykäs. Automaatio on ilmiö, joka myös pienyrittäjän kannattaa ottaa haltuun ensimmäisten joukossa.

Urheiluseuran taloushallinto asiakkaat blogit

Urheiluseuran talous ammattimaiselle tasolle

Urheiluseurassa helposti ajatellaan, että siinähän se kirjanpito sujuu sivussa. Salibandyseura NST:ssä huomattiin pian Netvisorin käyttöönoton jälkeen, että seuran kehittäminen on huomattavasti helpompaa, kun talousluvut ovat hallituksella hyvin hallussa.

blogit

Tulorekisteri: Mistä on kysymys?

Tulorekisteri mullistaa palkkojen maksuun liittyvät ilmoituskäytännöt. Jopa kymmenien eri ilmoitusten ja raporttien sijaan palkanmaksajan tarvitsee jatkossa tehdä vain yksi kuukausittainen ilmoitus.