Netvisorin automaatio mahdollistaa tilitoimistolle paljon. Kun asiakkailla on erilaisia tarpeita, helpottaa automaatio asiakaskohtaista palvelua. Erilaisia toiveita ja tarpeita ei tarvitse muistaa, kun asettaa automaation hoitamaan tehtävät. Netvisorissa automaatiota voi hyödyntää esimerkiksi koko myyntireskontrassa laskun muodostuksesta perintään asti.

Gallantin Accounts Payable/Receivable Specialist Miia Tolvanen palvelee asiakkaitaan Netvisorilla. Hän käyttää ohjelmiston automaatiota mahdollisimman laajasti kaikilla asiakkaillaan.

– Netvisorissa on hienoa se, että sen automaatiosta voi ottaa käyttöön juuri niin paljon kuin asiakkuudessa on mahdollista. Se on hyvin joustava, jolloin automaatiota voi hyödyntää koko prosessissa tai vain osissa sitä, Tolvanen kertoo.

Hän nostaa esimerkiksi vuokralaskut, ohjelmistomaksut ym, joista lähtee kuukausittain sama summa. Netvisorissa tällaisten säännöllisten laskujen koko laskutusprosessin voi halutessaan automatisoida. Laskut muodostuvat automaattisesti, ne lähtevät asiakkaille automaattisesti ja nyt myös muistuttamisen ja perinnän voi automatisoida.

Muistutukset ja perintä automaatiolle

Uusimpana Netvisorissa on automatisoitu muistutukset ja perintä. Asiakkaalle voidaan ottaa käyttöön automaattiset muistutukset ja ulkoistaa perintä perintätoimistolle tai koko prosessin voi myös hoitaa Netvisorin automaatiolla.

Automaattiset muistutukset ja perintä ovat erinomainen palvelu kaikille tilitoimiston asiakkaille. Automatiikan ansiosta muistutukset lähtevät varmasti ajallaan ja asiakkaan rahankierto nopeutuu. Tilitoimiston asiantuntijalta puolestaan säästyy aikaa, kun muistutuksia ei tarvitse erikseen muistaa käydä lähettämässä.

– Automaation käyttö muistutuksissa ja perinnässä on vain hyvää palvelua asiakkaille. Järjestelmä lähettää ne oikea-aikaisesti, laskujen eräpäivien mukaan. Näin muistuttamiseen ei tule viivettä, Tolvanen tähdentää.

Blogi: Kerää maksut laskuista jopa 60% nopeammin – ota käyttöön Netvisorin automaattiset muistutukset ja perintä

Perintää automaattisesti ammattitaidolla

Netvisorissa perinnän voi tosiaan automatisoida, ja ammattimainen perintätoimisto tarjoaa osaavan asiakaspalvelun, kokonaisvaltaisen maksuvalvonnan ja maksusuunnitelmat.

Visma Financial Solutionsin myyntipäällikkö Juho-Pekka Fagerström muistuttaa, että ammattimainen perintäpalvelu tuo tilitoimiston asiakkaalle tasalaatuisuutta ja vapauttaa asiantuntijan aikaa hänen omaan syväosaamisensa hyödyntämiseen.

– Netvisorin oma automaatio on kaiken lähtökohta. Se jo lisää tuottavuutta. Perintätoimisto kuitenkin tarjoaa kokonaisvaltaisemman palvelun. Jos joudutaan perintään, on tärkeää reagoida oikea-aikaisesti ja asiantuntevasti, ettei kerry useampia laskuja perintään. Jos vasta puolen vuoden jälkeen aletaan reagoida vie ongelman selvittely paljon enemmän aikaa ja vaivaa, Fagerström muistuttaa.

Asiantuntijalle perintätoimiston käytöstä on se hyöty, että on olemassa valmiit prosessit ja palvelumekaniikat, jotka helppo ottaa käyttöön. Esimerkiksi Visma Financial Solutionsin palvelun saa käyttöön suoraan Netvisor Storesta.

Asiakas ymmärtää automaation hyödyt

Gallantilla pyritään käyttämään automaatiota mahdollisimman paljon. Miia Tolvasen mukaan saatavien hallinnan automaation käyttöönottoa ei ole tarvinnut asiakkaille kovin paljoa perustella. He ovat nopeasti ymmärtäneet siitä saatavat hyödyt.

– Asiakkaat ovat olleet hyvin mukana, kun on tuonut ilmi sen tasalaatuisuuden ja toimivuuden, Tolvanen kertoo.

Netvisorin automaattisissa muistutuksissa ja perinnässä on helppo asettaa toimittajakohtaisia asetuksia. Juho Fagerströmin mukaan asiakkaat usein haluavat erilaisen käsittelyn tietyille kumppaneille. Silti yleisimmin muistutukset lähetetään joko 10 tai 14 päivää eräpäivästä.

Fagerström kertoo myös yhden pienen, mutta helpon kikan, jolla asiakkaan rahankiertoa voi nopeuttaa ilman muistutusten lähettämistäkin.

– Suomalaiset ovat rehellistä kansaa. Jo se, että tiedotetaan asiakkaille, että olemme tehostaneet taloushallintoa ja saatavien hallintaa ja ottaneet perintätoimiston käyttöön, saa monet maksamaan laskunsa ajallaan. Suomessa arvostetaan rehtiä ja ripeää toimintaa.

Jos haluat kuulla lisää varaa aika Visma Financial Solutionsin asiantuntijalle täältä >>.


Videolla Miia Tolvanen kertoo Netvisorin ja perintäautomaation käytöstä.

Gallant on talouden kumppani ja asiantuntijatalo, joka tarjoaa kaikki yrityksen tarvitsemat talous-, HR- ja asiantuntijapalvelut saman katon alta yrityksen kaikkiin elinkaaren vaiheisiin. Gallantin visio on olla luotetuin neuvonantaja, joka mahdollistaa niin asiakkaiden, työntekijöiden kuin kumppaneidensa kasvun ja menestyksen.
Gallant on Netvisorin Premium Plus -kumppani. Kumppanuus on toiminut puolin ja toisin todella hyvin ja olemme yhdessä pystyneet luomaan merkittävää kasvua. Netvisor nimitti Gallantin vuoden 2022 kasvukumppanikseen.

Visma Financial Solutions on kokonaisvaltainen saatavienhallinan asiantuntijatalo. Heidän palvelunsa kattavat koko laskun elinkaaren – laskun lähetyksestä maksuvalvonnan kautta maksuhuomautuksiin ja perintätoimenpiteisiin. Visma Financial Solutionsin peinräpalvelut saat käyttöön suoraan Netvisorista.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.