Joni Luolamaa on tullut tutuksi suomalaiselle padelkansalle opetushenkisistä sisällöistä muun muassa PadelLuola YouTube-kanavansa kautta. 30-vuotiaan padelia ammattilaisena pelaavan Luolamaan arki täyttyy treenaamisen ja kisaamisen lisäksi oman yrityksen pyörittämisestä. Yrityksensä taloushallinnossa Joni luottaa Netvisor taloushallinto-ohjelmiston tarjoamaan apuun.

Ammattilaisurheilija ja yrittäjä Joni Luolamaan päivät ovat keskenään erilaisia. Arki kuluu niin treenien ja kisojen parissa kuin sisällöntuotannossa ja eri kaupungeissa ja tapahtumissa vieraillen.

Jo useamman vuoden yrittäjänä toiminut Luolamaa on oppinut, ettei kaikkea tarvitse tehdä itse, ja on tärkeää, että aikaa ja energiaa jää myös muihin asioihin.

– Yrityksen alkuaikoina lähes jokainen hereilläolo tunti kului joko padelkentällä tai yritysasioita hoitaessa. Vuosien varrella olen oppinut myös vapaa-ajan merkityksen. On ollut vapauttavaa ymmärtää, että asioita voi myösi ulkoistaa ja arkikin on sen myötä tasapainoisempaa, Luolamaa pohtii.

Netvisor tukena yrittäjän arjessa

Arjen pyörittämistä helpottaa Netvisor, jolla Luolamaa hoitaa yrityksen taloushallintoa kätevästi yhdessä paikassa.

Netvisor saa häneltä kiitosta etenkin intuitiivisesta käyttöjärjestelmästä.

– Käyttöönotto on ollut todella nopeaa ja toiminnot ovat selkeitä, vaikkei juuri aiempaa kokemusta olisikaan. Esimerkiksi asiakkaiden sopimukset ja laskutustiedot löytyvät kätevästi kaikki samasta paikasta, eikä aikaa kulu asioiden etsimiseen, Joni suosittelee.

Vaikka toimintoja Netvisorista löytyy vaativammankin yritystoiminnan pyörittämiseen, voi omaa näkymää muokata niin, että vain itselle tärkeät toiminnat ovat esillä. Tämä selkeyttää ja nopeuttaa yrittäjän arkea.

Mielenrauhaa tuo myös Netvisorin asiakaspalvelu, josta saa nopeasti apua mikäli joku asia mietityttää.

Padelkentiltä sisällöntuottajaksi

Luolamaa tunnetaan ammattiurheilijan lisäksi myös sisällöntuottajana, ja hänen opetustyyliset videot ovat saaneet kiitosta padelyhteisöltä ympäri Suomen.

Kipinä videoiden tekemiseen syntyi Luolamaan ollessa yliopistovaihdossa Espanjassa vuonna 2019, jossa padel lajina oli jo huomattavasti Suomea edellä. Joni halusi jakaa saamiaan oppeja ja oivalluksia myös kotimaan padelyhteisön kanssa ja tästä syntyikin Luolamaan YouTube-kanava. Nyt hauskasta harrastuksesta on kasvanut tärkeä osa yritystoimintaa ja sisältöjä hän tuottaa nykyisin etenkin Instagramiin ja TikTokiin.

Padel kasvana lajina kiinnostaa yrityksiä ja Jonin ammattimainen ote myös sisällöntuotantoon on huomattu yritysten parissa.

– Kaupalliset yhteistyöt mahdollistavat urheilun ja yrittäjyyden yhdistämisen. Näiden yhdistelmä tuntuu tällä hetkellä mielekkäältä, eikä kaipuuta aiempaan työhön luokanopettajana ole.

Tulevaisuuden visiot

Tällä hetkellä Luolamaan yritys pyörii toiminimimuotoisena, mutta hän tietää, että vaikka yritystoiminta kasvaisi esimerkiksi osakeyhtiöksi, löytyisi siihen kaikki tarvittava apu Netvisorilta.

Jonia kiehtoo niin padelissa kuin yrittäjyydessäkin uuden oppiminen.

– Vielä kuuden vuoden padeluran jälkeen on aina uutta opittavaa, hän iloitsee.

Suunnitelmia kuluvan vuoden varalle löytyykin sekä oman padeluran että yrittäjyyden saralla.

– Jos kaikki menee hyvin, on ihan mahdollista, että tänä vuonna taistellaan jopa kirkkaimista kärkipaikoista, Joni uskoo.

Suunnitelmiin kuuluu myös valmennuskuvioita sekä sisällöntuotantoa. Luolamaalle tyypillisiä opetushenkisiä sisältöjä on luvassa myös jatkossa.

– Tekemiselläni haluan kannustaa ja tukea suomalaista padel-yhteisöä eteenpäin, hän sanoo.


Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 175 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.