Yritysten taloustilanteissa voi tapahtua äkillisiä heilahduksia ja moni tuskailee liiketoimintaan liittyvän epävarmuuden kanssa. Millaisia maksuehtoja asiakkaille olisi fiksuin tarjota? Missä kantimissa kriittisten toimittajien talous onkaan tätä nykyä? Kuinka paljon voin luottaa netistä löytyviin tietoihin tai huhupuheisiin?

Intrum Riski-indikaattori tuo helpotusta tilanteeseen ja läpinäkyvyyttä yritysten väliseen kaupantekoon. Palvelun avulla yritykset näkevät suoraan Netvisorista, millainen maksuvalmius omilla asiakkailla ja toimittajilla on. Palvelun taustalta löytyy Intrum, jolla on jo yli 110 vuoden historia perinnästä, ja siten ainutlaatuinen näköalapaikka suomalaisten yritysten maksamiseen ja luottotietoihin.

Intrum Riski-indikaattori seuraa – monista muista palveluista poiketen – myös yritysten maksuviiveitä, jotka näkyvät n. 30 – 50 päivää ennen kuin yritykselle kirjautuu julkinen maksuhäiriömerkintä. Näin palvelu havaitsee yritysten maksuvalmiudessa tapahtuneet muutokset jo reippaasti muita aiemmin. Ja mikä parasta, palvelu on integroitu Netvisoriin, eli palvelun tuottama tieto on näkyvillä suoraan Netvisorin sisällä juuri silloin kun sitä eniten tarvitaan.

Tässä 4+1 eri tapaa, miten voit hyödyntää palvelua omassa arjessasi.

Aktivoi palvelu ja hyödynnä ilmainen tutustumisjakso

1. Parempi kuva uusien asiakkaiden tilasta

Oletko tekemässä kauppaa täysin uuden asiakkaan kanssa? Voit tarkistaa yrityksen maksuvalmiuden yhdellä klikkauksella “Uusi asiakas” näkymässä.

2. Varmista tärkeiden toimittajien tila ennen kauppojen tekemistä

Oletko tilaamassa tuotteita tai palveluita toisilta yrityksiltä? Vanhan viisauden mukaan toimitusketju on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki. Varmista siis tärkeiden hankintojen yhteydessä jo etukäteen, että toimitusketjun taloudellinen tilanne on kestävällä pohjalla.

Voit tarkistaa toimittajan maksukyvyn menemällä Netvisorin toimittajalistaus-näkymään, jonka maksuvalmiussarake kertoo Intrum Riski-indikaattorin tuottaman tiedon kunkin toimittajan maksuvalmiudesta.

3. Varmista tärkeiden asiakkaiden nykytila

Yritysten tilanne voi muuttua nopeastikin – sekä parempaan että huolestuttavaan suuntaan. Intrum Riski-indikaattorin tiedot päivittyvät päivittäin, joten voit varmistaa kätevästi myös nykyisten asiakkaiden tämänhetkisen tilan. Voit tarkistaa tilanteen suoraan asiakaslistauksesta tai kyseisen asiakkaan yleisnäkymästä.

4. Tee säännöllinen yleistarkastus

Tee säännöllisesti myös koko asiakas- ja toimittajankunnan kattava tilannetarkistus.
Teet sen helposti joko toimittaja- ja asiakaslistauksen kautta, ja tarkastelemalla maksuvalmius-sarakkeessa näkyviä maksuvalmiustietoja.

Voit myös järjestää listan yritykset niiden maksuvalmiuden perusteella, jolloin näet helposti, mihin maksuvalmiuskategoriaan asiakkaasi tällä hetkellä kuuluvat.

5. Tilaa yksityiskohtainen pikaluottosuositus

Intrum Riski-indikaattori antaa hyvän yleiskuvan yritysten maksuvalmiudesta, mutta jos kaipaat vielä tarkempaa selvitystä, voit tilata myös maksullisen pikaluottosuosituksen. Tämä PDF-raportti sisältää luottosuosituksen, yksityiskohtaiset maksuviivetiedot (perintätiedot), julkiset maksuhäiriömerkinnät, yrityksen perustiedot, vastuuhenkilöt sekä nimenkirjoitustiedot. Katso esimerkki Pikaluottosuosituksesta täältä.

Voit aktivoida Intrum Riski-indikaattorin käyttöösi suoraan Netvisor Storesta. Lue lisää palvelusta ja sen hinnoittelusta Netvisor Marketplacesta.