Yritysten arkeen kuuluu monia pieniä, mutta kauaskantoisia päätöksiä. Millaisia maksuehtoja tälle asiakkalle olisi fiksuin tarjota? Missä kantimissa tutun asiakkaan maksykyky on nykyisin? Kuinka paljon painoarvoa kannattaa antaa huhupuheille? Entä missä jamassa omien toimittajien talous on tai millaisiin maksuehtoihin on fiksua suostua itse?

Kaukaa viisas voi väistää ikävät tilanteet jo ennalta. Kukapa meistä haluaisi murehtia asiakkaiden maksukyvystä saatika soitella myöhässä olevien maksujen perään.

Netvisorin käyttäjillä on näiden kysymysten suhteen etulyöntiasema. Netvisor Storen valikoimiin kuuluva lisäpalvelu Intrum Riski-indikaattori tuo läpinäkyvyyttä yritysten väliseen kaupantekoon. Palvelu kertoo millainen maksuvalmius yrityksesi asiakkailla ja toimittajilla on. Palvelun taustalta löytyy Intrum, jolla on jo yli 110 vuoden historia perinnästä, ja siten ainutlaatuinen näköalapaikka suomalaisten yritysten maksamiseen ja luottotietoihin.

Intrum Riski-indikaattori seuraa – monista muista palveluista poiketen – myös yritysten maksuviiveitä, jotka näkyvät n. 30 – 50 päivää ennen kuin yritykselle kirjautuu julkinen maksuhäiriömerkintä. Näin palvelu havaitsee yritysten maksuvalmiudessa tapahtuneet muutokset jo reippaasti muita aiemmin. Palvelu on integroitu Netvisoriin, eli tieto on aina saatavulla suoraan Netvisorista juuri silloin kun sitä eniten tarvitaan.

Listasimme 4+1 eri tapaa, miten voit hyödyntää palvelua omassa arjessasi.

1. Parempi kuva uusien asiakkaiden tilasta

Oletko tekemässä kauppaa täysin uuden asiakkaan kanssa? Voit tarkistaa yrityksen maksuvalmiuden yhdellä klikkauksella “Uusi asiakas” näkymässä.

2. Varmista tärkeiden toimittajien tila ennen kauppojen tekemistä

Oletko tilaamassa tuotteita tai palveluita toisilta yrityksiltä? Vanhan viisauden mukaan toimitusketju on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki. Varmista siis tärkeiden hankintojen yhteydessä jo etukäteen, että toimitusketjun taloudellinen tilanne on kestävällä pohjalla.

Voit tarkistaa toimittajan maksukyvyn menemällä Netvisorin toimittajalistaus-näkymään, jonka maksuvalmiussarake kertoo Intrum Riski-indikaattorin tuottaman tiedon kunkin toimittajan maksuvalmiudesta.

3. Varmista tärkeiden asiakkaiden nykytila

Yritysten tilanne voi muuttua nopeastikin – sekä parempaan että huolestuttavaan suuntaan. Intrum Riski-indikaattorin tiedot päivittyvät päivittäin, joten voit varmistaa kätevästi myös nykyisten asiakkaiden tämänhetkisen tilan. Voit tarkistaa tilanteen suoraan asiakaslistauksesta tai kyseisen asiakkaan yleisnäkymästä.

4. Tee säännöllinen yleistarkastus

Tee säännöllisesti myös koko asiakas- ja toimittajankunnan kattava tilannetarkistus.
Teet sen helposti joko toimittaja- ja asiakaslistauksen kautta, ja tarkastelemalla maksuvalmius-sarakkeessa näkyviä maksuvalmiustietoja.

Voit myös järjestää listan yritykset niiden maksuvalmiuden perusteella, jolloin näet helposti, mihin maksuvalmiuskategoriaan asiakkaasi tällä hetkellä kuuluvat.

5. Tilaa yksityiskohtainen pikaluottosuositus

Intrum Riski-indikaattori antaa hyvän yleiskuvan yritysten maksuvalmiudesta, mutta jos kaipaat vielä tarkempaa selvitystä, voit tilata myös maksullisen pikaluottosuosituksen. Tämä PDF-raportti sisältää luottosuosituksen, yksityiskohtaiset maksuviivetiedot (perintätiedot), julkiset maksuhäiriömerkinnät, yrityksen perustiedot, vastuuhenkilöt sekä nimenkirjoitustiedot. Katso esimerkki Pikaluottosuosituksesta täältä.

Aktivoi palvelu ja kokeile maksutta avauskuukauden loppuun asti

Voit aktivoida Intrum Riski-indikaattorin käyttöösi suoraan Netvisor Storesta.


Anni Oksanen työskentelee Netvisorin markkinoinnissa. Vankka kokemus B2B-maailmassa on paljastanut, että yritysten sisältä löytyy monia tarinoita, jotka ansaitsevat tulla kerrotuiksi.