Myynti on taitolaji. Osalle meistä se tulee luonnostaan, osalle se on todella vaikeaa. Tilitoimistoilla on perinteisesti riittänyt asiakkaita ilman merkittäviä myyntitoimenpiteitä. Siksi uusi aika on aiheuttanut haasteita monelle, kun sekä omaa osaamistaan että taloushallinto-ohjelmistoa pitäisi osata myydä asiakkaille.

Netvisorin tilitoimistokumppanit ovat siinä erinomaisessa asemassa, että heillä on mahdollisuus käyttää Netvisorin asiantuntijoita apunaan. Netvisorilla on olemassa tilitoimistokumppaneiden tueksi varta vasten nimetyt kummimyyjät. Kummimyyjä-toiminta on erinomainen palvelu niin myyntityötä aloittelevalle kuin esimerkiksi asiakkaan haastavampien ohjelmistotarpeiden ratkomiseen.

Kummimyyjä toimii aina yhteistyössä tilitoimiston kanssa. Hän voi esitellä potentiaaliselle Netvisor-asiakkaalle ohjelmiston hyödyt, viimeistellä kaupat tilitoimiston puolesta ja sparrata yleisesti myyntiin liittyvissä asioissa. Kummimyyjät ovat myynnin ammattilaisia ja Netvisor-asiantuntijoita, joten heillä on laaja ymmärrys eri toimialojen tarpeista sekä Netvisorin integraatioista.

Oma myyntikonsultti takataskussa

Kirjanpitäjä ei ole myynnin ammattilainen. Hänen kannattaa käyttää kallisarvoinen aikansa omaan syväosaamiseensa ja ulkoistaa myynti sellaiselle, joka sen osaa.

Netvisorin kummimyyjä on tilitoimistolle nimetty henkilö, jonka kanssa yhteistyötä voi kehittää omien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Myyjä on yhteistyökumppani, joka auttaa kaikissa myyntiprosessin vaiheissa.

Kun sinulla on uusi asiakas, joka tarvitsee monipuolisen ohjelmiston tai vanha asiakas, joka haluaa vaihtaa ohjelmistoa, on kummimyyjä tukenasi. Kummimyyjän tavoite on saada sekä sinut että ohjelmisto näyttämään hyvältä. Heidän tehtävänsä ei kuitenkaan ole hankkia sinulle asiakkaita tai myydä ohjelmistoa väkisin sellaiselle asiakkaalle, jolle se ei sovi.

Myynnin ammattilaisina he osaavat myös olla hienotunteisia asiakaskohtaamisessa. He ovat kohdanneet satoja asiakkaita, joilla useimmilla on omat pelkonsa uutta ohjelmistoa kohtaan. He osaavat esitellä Netvisorista juuri asiakkaan tarpeiden mukaiset hyödyt.

Kummimyyjää kannattaa hyödyntää, kun:

1.

Myyntiosaaminen puuttuu. Myynti on taitolaji ja se vaatii harjaantumista. Varsinkin alkuvaiheessa kannattaa hyödyntää kummimyyjää ja ottaa häneltä oppia, jotta jatkossa pystyy tekemään myyntiä myös itse.

2.

Ei ole aikaa myydä. Tilitoimistoissa on pulaa osaajista ja olemassa olevalla henkilöstöllä kiire. Kummimyyjä voi helpottaa tässä kiireessä, kun hän pystyy auttamaan Netvisorin myynnissä ja siten tilitoimiston on mahdollista lisätä automaation käyttöä.

3.

Halutaan siirtää olemassa olevat asiakkaat sähköiseen taloushallintoon. Kummimyyjän avulla voit tarjota laadukkaampaa ja laajempaa palvelua. Kummimyyjän kanssa voitte esimerkiksi tarjota asiakkaalle ohjelmistokartoituksen, jossa selvitetään heidän tarpeensa. Tarjoamalla monipuolisia palveluita varmistat asiakkaasi sitoutuneisuuden.

4.

Hinnoittelu tai tarjouksen laatiminen mietityttää. Netvisor ei ole markkinoiden halvin taloushallinto-ohjelmisto ja siihen on selkeät syyt. Kummimyyjä pystyy avaamaan hinnoittelua nopeasti ja selkeästi perustellen. Hän voi auttaa myös tarjouksen laatimisessa.

5.

Asiakas haluaa ohjelmistoesittelyn. Kummimyyjä voi esitellä ohjelmistoa asiakkaalle puolestasi. Ammattilaisena hän osaa selvittää asiakkaan tarpeet ja esitellä ohjelmistosta hänen tarvitsemansa palvelut.

6.

Olet epävarma ohjelmiston kyvykkyyksistä. Kummimyyjä pystyy esittelemään asiakkaalle riittävän hyvän ratkaisun, jonka hän on valmis ostamaan. Kokeneilla Netvisor-myyjillä on mahdollisuus rakentaa myös luovia, asiakkaan tarpeet täyttäviä ratkaisuja.

7.

Joku ohjelmiston ominaisuus ei ole ihan tuttu. Netvisor taipuu moneen. Myös sellaisiin tehtäviin, jotka voivat kirjanpitäjälle olla vieraita, kuten varastonhallinta. Itselle vieraiden ominaisuuksien esittelyssä kannattaa ehdottomasti hyödyntää ammattimyyjää.

8.

Asiakas tarvitsee integraatioita. Ohjelmistointegraatiot ovat hyvin yleisiä. Netvisorin asiakkaista jo lähes 13 000:lla on integraatio käytössään. Netvisoriin voi integroida lähes minkä tahansa ohjelmiston ja tällä hetkellä Netvisor-integraatioita on lähes 700, joista ohjelmistokumpaniemme tekemiä tuotteistettuja toteutuksia on jo 130. Netvisorin asiantuntijat tuntevat toimialakohtaiset ratkaisut ja voivat suositella toimivimman kokonaisuuden sekä kartoittaa asiakkaan nykyisten ohjelmistojen yhteensopivuuden Netvisorin kanssa.

9.

Haluat itse keskittyä palvelun myymiseen. Kummimyyjän kanssa voit tehdä selkeän työnjaon. Sinä myyt omaa palveluasi ja kummimyyjä hoitaa ohjelmiston myynnin.

10.

Haluat varmuutta ja turvaa myyntitilanteeseen. Asiantuntijan hyödyntäminen varsinkin, kun apu on näin lähellä, on vain viisautta.

Yhteistyö kummimyyjän kanssa on molemminpuolista. Hän kertoo myös omille asiakkailleen hyvistä tilitoimistoista. Kummimyyjään voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä eikä yhteydenotto maksa mitään. Kummimyyjän kotiuttamien kauppojen osalta tilitoimiston jälleenmyyntipalkkio on hiukan alempi, mutta muuten palvelu on maksuton.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.