Sijoitusasunnot.com Group Oy joutui reilu vuosi sitten etsimään itselleen uuden taloushallintokumppanin ja -ohjelmiston. Yritys kasvoi voimakkaasti ja entinen pieni tilitoimisto ja ohjelmisto eivät enää taipuneet kaikkiin kasvuyrityksen tarpeisiin. Uusi isompi tilitoimisto ja Netvisor taloushallinto-ohjelmisto toivat toivottua ketteryyttä talouden hallintaan.

Sijoitusasunnot.com Grop käyttää Nevisoria taloushallinnossaan.

Sijoitusasunnot.com Group Oy:n päätehtävä on toimia asuntosijoittajien palvelutoimistona. He mm. ostavat kokonaisia kerrostaloja, remontoivat asuntoja ja myyvät niitä asuntosijoittajille. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2021 runsaat 43 miljoonaa euroa ja he työllistävät noin 20 työntekijää.

Yhteyspäällikkö Anne Aaltolan mukaan työ Sijoitusasunnot.comissa on vaihtelevaa. Jokainen päivä on erilainen, kun asiakkaina on vuokralaisia ja asuntosijoittajia ja töitä tehdään mm. myyjien ja rakennusalan ammattilaisten kanssa. Myös talouden hoitaminen vaatii monipuolisia työkaluja, sillä muutoksia tapahtuu tiheään.

– Meillä on useita ohjelmistoja käytössä, mutta niiden tarjoamaa automaatiota pystymme käyttämään rajallisesti. Esimerkiksi ostoista ja myynneistä aiheutuva vuokrattavien asuntojen vaihtuvuus poistaa vuokralaskutuksesta täydellisen automaation ja aiheuttaa jonkin verran käsitöitä, Aaltola kertoo.

Integraatioilla kokonaisuus hallintaan

Sijoitusasunnot.com hoitaa myynnin ja asiakkuuksien hallinnan Salesforcessa ja vuokrahallinnan Tampuurissa. Salesforcessa hoidetaan asuntojen myyntiprosessi ja kun kaupat on tehty, siirtyy myyntilasku Netvisoriin, josta se lähtee asiakkaalle. Tampuurissa puolestaan hallitaan vuokralaisten asioita. Vuokralaskut lähtevät sieltä ja tieto maksusta kirjautuu sen kautta myös Netvisoriin kirjanpitoon.

– Aika hyvin nämä toimivat yhteen. Hyvin vähän tarvitsee tehdä käsityötä laskujen muodostuksessa, Aaltola kertoo.

Se on selkeä käyttää, kun se jaottelee laskut eräpäivän ja kiireellisyyden mukaan

Yhtiössä melkein jokainen työntekijä käyttää Netvisoria jotenkin; kirjaa tunteja, hyväksyy laskuja jne. Aaltolan mukaan laskujen kierrättäminen on yksi Netvisorin parhaita puolia. Se on helppoa ja nopeuttaa laskujen hallinnointia merkittävästi. Yhtiön hallinnossa työskentelee viisi ihmistä, jotka käyttävät ohjelmistoa päivittäisessä työssään.

– Kirjanpitoa, laskujen hallinnointia ja tilisiirtoja. Noin 80% työajastani menee Netvisorissa. Ostolaskut vievät meillä paljon aikaa. Kirjanpitoa pitää käydä läpi, etsiä tietoja ja katsoa, että kaikki kirjaukset on oikein kaikkien kustannuspaikkojen osalta, Aaltola luettelee.

Sijoitusasunnot.com hallinnoi jatkuvasti noin kolmeakymmentä asunto-osakeyhtiötä, joista osa on remontissa ja osa myynnissä. Jokainen asunto-osakeyhtiö on kirjattu Netvisoriin omana kustannuspaikkanaan, jolloin niiden kustannuksia ja kannattavuutta on helppo seurata.

Helppoutta arkeen

Hallinnon ihmisille Netvisor on Aaltolan mukaan looginen työkalu. Sieltä löytää helposti tarvitsemansa tiedon. Erityisen kätevänä hän pitää ostoreskontraa, jota heillä myös käytetään eniten.

– Se on selkeä käyttää, kun se jaottelee laskut eräpäivän ja kiireellisyyden mukaan. Sieltä on helppo laittaa laskut maksuun, kun ne ovat listalla eräpäivittäin. Laskut voi ottaa myös kokonaisena nippuna käsittelyyn ja laittaa useita kerralla maksuun, Aaltola kuvailee

Hänen mukaansa suurin hyöty Netvisorista on tekevälle portaalle. Sijoitusasunnot.comilla yhtiön johto käyttää pääosin Bi-Bookia raporttien tarkasteluun, mutta välillä heiltä tulee selvityspyyntöjä.

Netvisorissa on helppo pyytää apua ja delegoida tehtäviä.

– Netvisorista saa todella helposti porautumalla laskujen tasolle saakka tiedon kirjanpidon luvuista, jos johtoporras esimerkiksi kysyy, mistä eri kustannuspaikkojen luvut koostuvat Anne Aaltola sanoo.

Kaikkineen Aaltola kuvailee Netvisoria selkeäksi ja loogiseksi käyttää. Laskujen kierrätys, tiliöinnit ja kirjanpito onnistuvat sujuvasti. Myös tehtävien jakaminen kollegalle on helppoa, jos itse on kiireinen tai poissa töistä.

– Netvisorissa on helppo pyytää apua ja delegoida tehtäviä. Ostolaskupuolella voi siirtää kollegalle vaikka kokonaisen laskunipun kerralla asiatarkastukseen, Anne Aaltola kiittelee.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.