Golfaaja Kerttu Hiltunen on yksi Netvisorin nimikkourheilijoista Sport Fund -yhteistyössä. Sport Fund -sijoitusyhtiö sijoittaa hänen uraansa ja tukee yrittäjyydessä. Netvisor puolestaan tarjoaa hänen yritykselleen taloushallinto-ohjelmiston käyttöön ilman kuukausimaksuja.

Kerttu Hiltunen, golffaaja

Parikymppinen Kerttu on yksi Suomen lupaavimmista naisgolfareista. Hänelle yhteistyö Sport Fundin kanssa ajoittui täydellisesti, kun hän samoihin aikoihin siirtyi amatööristä ammattilaiseksi ja joutui luopumaan maajoukkuetuista.

– Sport Fund on älyttömän hyvä tuki ja turva. Sen kautta olen saanut henkiseen valmennukseen todella paljon apua ja rahallinen tuki vie stressin pois esimerkiksi treeni- ja kisamatkojen rahoittamisesta, Kerttu Hiltunen iloitsee.

Ammattilaisuus tähtäimessä jo pienestä pitäen

Hiltunen on monipuolinen lahjakkuus urheilun saralla. Nuorempana hän harrasti golfin lisäksi mm. karatea, uintia, suunnistusta ja voimistelua. Golf on kuitenkin ollut päälaji, jonka pariin hän löysi jo todella nuorena.

– Äiti pelasi golfia, joten sitä kautta minäkin innostuin. Kilpailla aloin jo kahdeksan vuotiaana ja ammattilaisuus on ollut haaveena sieltä lähtien, hän kertoo.

Kertun uralle on mahtunut vaihtelevia kausia, mutta kehitys on ollut koko ajan positiivista. Suurimmaksi haasteekseen hän kertoo henkisen kestävyyden, jonka kanssa hän on viime vuosina tehnyt paljon töitä.

– Olen parin viime vuoden aikana saanut paljon hyviä vinkkejä henkisen puolen kehittämiseen ja se on näkynyt pelaamisessa. Olen päässyt liiasta jännittämisestä eroon ja löytänyt rauhallisuutta pelaamiseen, Hiltunen kuvailee.

Netvisor ja Zevoy helpottavat arkea todella paljon

Hiltusen varovainen pitkän tähtäimen tavoite on LPGA-kiertue, joka on ehkä tunnetuin naisten ammattilaissarja. Viime kausi oli Hiltuselle ensimmäinen kokonainen ammattiliskausi LETAS-haastajasarjassa ja tulevan kauden tavoite on nousta LETAS:ista LET-sarjaan, eli Ladies European Tourille. Tavoitteet ovat kovat, mutta hän ei ota niistä liiallisia paineita.

– Aiemmin asetin itselle liikaa paineita ja se haittasi pelaamista. Nyt, kun henkinen puoli on kunnossa ajattelen, että riittää, kun keskittyy tähän hetkeen ja tekee parhaansa.

Talvitreeneissä keskitytty fyysisen ja henkisen voiman kasvattamiseen

Golf ei ole Suomessa ns. massalajeja, joten Kerttukin on joutunut harjoittelemaan paljon yksin. Maajoukkueleirit tarjosivat nuorempana mahdollisuuden treenata välillä myös muiden harrastajien kanssa.

Talvella treenaaminen on kotimaassa hieman yksipuolista, mutta onneksi hänen kotikaupungissaan Hämeenlinnassa on hyvä sisähalli, jossa voi harjoitella lyöntejä. Lisäksi hänen valmentajansa Timo Karvinen järjestää valmennettavilleen talvileirejä, joilla pääsee treenaamaan yhdessä muiden kanssa.

– Talviharjoittelu on pitkälti fysiikkaharjoittelua salilla ja lyöntitreenejä hallila. Kehitetään nopeutta ja lihasvoimaa sekä edelleen henkistä puolta mm. mielikuvaharjoitteilla, Hiltunen kuvailee.

Yrityksen kautta hommat hoituu

Hiltusella on ollut kuluneena talvena urheilu-uran ohella muitakin haasteita edessään. Hän kirjoitti keväällä ylioppilaaksi ja harjoitteli samalla yrittäjyyttä uudessa yrityksessään K Golf Oy:ssä.

Yrityksen perustaminen on osa Sport Fund -yhteistyötä. Sijoitusrahasto sijoittaa urheilijan yritykseen 100 000 euroa neljän vuoden aikana ja vastineeksi pääomasta urheilija luovuttaa rahastolle osan urheilijaosakeyhtiönsä osakkeista.

Urheilijan yrityksen osakkeet ovat sijoitusrahaston omistuksessa kymmenen vuoden ajan, ellei urheilija lunasta osakkeitaan aiemmin itselleen. Tilikauden lopussa yhtiön tuloksesta maksetaan osa rahastolle. Rahasto tavoittelee neljän prosentin vuotuista tuottoa.

Yrittäjyys on sujahtanut Hiltusen arkeen suhteellisen helposti. Aikaisempaan verrattuna hän on kokenut, että jotkut asiat ovat hoituneet helpommin. Hän käyttää apunaan mm. Netvisorin mobiilisovellusta ja ohjelmistoon integroitua Zevoy maksukorttia, joka automatisoi kuittien käsittelyn. Yrittäjä-äiti ja tilitoimisto Angelma & Mäkelä ovat myös auttaneet merkittävästi tuoretta yrittäjää.

– Äiti hoiti talousasioitani ennen yrityksen perustamista ja hän on isona tukena edelleen. Netvisor ja Zevoy helpottavat arkea todella paljon, kun kuittien laittaminen kirjanpitoon on niin helppoa. On hienoa, kun hommat hoituu, eikä niitä pahemmin tarvitse miettiä, Hiltunen iloitsee.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.