Tamperelainen tilitoimisto Aldia on ensimmäisestä toimintapäivästään lähtien tarjonnut asiakkailleen vain sähköistä palvelua. Toimitusjohtaja Tiina Raatikainen perusti Aldian vuonna 2007, jolloin sähköiset palvelut olivat vielä harvinaisia ja pitkään tilitoimisto onkin saanut etua kasvuun erikoistumisensa ansiosta.

– Alkuun se oli selkeä valtti kilpailussa asiakkaista, nyt tilanne on muuttunut ja pelkästään sähköisyydellä ei enää saa kilpailuetua, Raatikainen kertoo.

Alusta alkaen Aldiassa on käytetty vain yhtä ohjelmistoa, Netvisoria. Raatikaisen mukaan se oli tietoinen päätös, sillä hän halusi tarjota asiakkaille parasta mahdollista palvelua. Se oli hänen mukaansa mahdollista vain opettelemalla yksi ohjelmisto perinpohjin.

– Ei haluttu monen ohjelman loukkuun. On selkeästi parempi tuntea yksi ohjelma syvällisesti.

Aidosti sähköinen

Aldia on kasvanut reilun kymmenen vuoden aikana tasaisesti. Vuonna 2017 yrityksen liikevaihto oli noin 1,2 miljoonaa euroa ja tällä hetkellä heillä on 12 sähköisen taloushallinnon ammattilaista töissä.

– Tässä kasvetaan vähän kuin itsestään, kun uusia asiakkaita tulee lisää ja vanhat asiakkaat pysyvät uskollisesti mukana. Kiitos hyvän kokonaispalvelun, Tiina Raatikainen kuvailee.

Kun kaikki kulkee sähköisesti, mitään ei katoa, eikä mitään tarvitse etsiä, vaan aineistot ovat automaattisesti tallessa. Kaikenlainen selvitystyö jää vähemmälle.

Aldiassa ollaan ylpeitä toimiston sähköisyydestä. Netvisorin tarjoamat taloushallinnon sähköistämismahdollisuudet hyödynnetään täysimääräisesti ja kaikki tilitoimiston asiakkaat hoidetaan Netvisorissa. Toimitusjohtajan mukaan heille hakeutuu pääasiassa sellaisia yrityksiä, jotka haluavat sähköisiä palveluita. Silloin tällöin tulee edelleen asiakkaita, jotka haluaisivat jatkaa kirjanpidon tekemistä perinteisellä tavalla. Hyvin sujuneen käyttöönoton jälkeen jokainen on kuitenkin huomannut sähköistämisen hyödyt.

– Se on oikeasti kustannustehokkaampaa. Kun kaikki kulkee sähköisesti, mitään ei katoa, eikä mitään tarvitse etsiä, vaan aineistot ovat automaattisesti tallessa. Kaikenlainen selvitystyö jää vähemmälle.

Netvisor on tilitoimistolle enemmän kuin vain ohjelmisto.

Netvisorin hyödyt tilitoimistokäytössä

Tiina Raatikaisen mielestä parasta Netvisorissa on sen monipuolisuus. Tilitoimisto pystyy hoitamaan kaiken asiakkaiden tarvitseman taloushallinnon yhdessä ja samassa järjestelmässä. Lisäksi Netvisorin yli sata valmista integraatiota muihin järjestelmiin helpottavat työtä tilitoimistossa.

Aldialle on vuosien varrella tullut työntekijöitä ja asiakkaita, jotka ovat käyttäneet aikaisemmin muita taloushallinto-ohjelmistoja. Raatikaisen mielestä jokaisessa ohjelmistossa on jotain hyvää. Netvisorin selkeä etu muihin verrattuna on sen selkeys ja helppokäyttöisyys.

Netvisor on looginen ja sieltä löytää helposti tietoa.

– Netvisor on looginen ja sieltä löytää helposti tietoa. Muun muassa tilintarkastajilta on tullut palautetta, että Netvisor on helppokäyttöinen.

Raatikainen ei näe mitään syytä, miksi jonkun yrityksen kannattaisi enää nykyaikana hoitaa taloushallintonsa paperilla. Kuittikirjanpito pitää sisällään paljon työvaiheita, jotka sähköisissä ohjelmistoissa on mahdollista automatisoida.

Hintakaan ei ole este sähköiseen taloushallintoon siirtymisessä. Raatikainen kertoo huomanneensa, että perinteisestä palvelusta siirtyneiden asiakkaiden kokonaiskustannus on usein pysynyt samalla tasolla sähköiseen siirtymisen jälkeen.

– Lisäksi ohjelmisto mahdollistaa paljon enemmän palvelua, kun tallentamiseen ja paperin pyöritykseen ei mene aikaa ollenkaan. Sen tilalle voimme tarjota laaja-alaisempaa taloushallinnon asiantuntijapalvelua, Raatikainen kertoo.


Anni Oksanen työskentelee Netvisorin markkinoinnissa. Vankka kokemus B2B-maailmassa on paljastanut, että yritysten sisältä löytyy monia tarinoita, jotka ansaitsevat tulla kerrotuiksi.