Netvisor sopii erinomaisesti rakennusalan taloushallintoon ja palkanlaskentaan. Netvisorista löytyy mm. rakennusalan tes valmiina. Pintakäsittelytöitä tekevä E. Voutilainen on käyttänyt Netvisoria yrityksen taloushallinnossa kymmenisen vuotta.

Rakennusyrityksen taloushallinto hoituu erinomaisesti Netvisorilla

Netvisorissa hoidetaan yrityksen osto- ja myyntireskontra, palkanlaskenta ja kirjanpito. Toimitusjohtaja Minna Väyrynen joutuu työnsä vuoksi matkustelemaan paljon ja on erityisen tyytyväinen, kun järjestelmä kulkee kätevästi mukana kaikkialle.

– Olen suurimman osan ajasta liikenteessä, enkä pystyisi tekemään työtäni, ilman tätä järjestelmää, Väyrynen sanoo.

Väyrynen tarkkailee yrityksen talouslukuja Netvisorista päivittäin. Hänen mielestään sähköisen järjestelmän suurin ja merkittävin vaikutus on juuri se, että hän tietää koko ajan, miten yrityksellä menee. Varsinkin, kun rakennusalalla on paljon kausiluonteisia projekteja, jotka tuloutuvat vaiheittain tai vasta projektin valmistuttua, kertoo järjestelmä talouden kehityssuunnasta etupainotteisesti.

Kustannussäästöä tehostumisesta

Suoria kustannussäästöjä Minna Väyrynen ei osaa kertoa Netvisorin käytöstä syntyvän. Sen sijaan työn tehostumisen kautta, hän näkee yrityksen säästävän huomattavasti.

– Työn tehostumisen myötä pystymme pyörittämään isompaa volyymiä ja lisäksi tarkkuus, asioiden oikeellisuus ja oikea-aikaisuus ovat kasvaneet merkittävästi, Väyrynen kuvailee.

Työn tehostumisen myötä pystymme pyörittämään isompaa volyymiä.

Esimerkiksi laskutuksessa tulee säästöä siitä, että järjestelmä karsii virheet pois. Se tarkastaa laskujen oikeellisuuden, huomauttaa virheistä ja muistuttaa eräpäivistä. Mitään ei varmasti jää laskuttamatta.

Lisäksi järjestelmän yhteiskäyttöisyyden ansiosta tilitoimisto, Azets Imatra voi hoitaa pakolliset tehtävät, kuten palkanlaskennan ja -maksun yrityksen oman taloushenkilön lomien ja sairauspoissaolojen aikana. Ulkopuolista tuuraajaa ei tarvitse palkata.

– Siitäkin tulee säästöä, kun näemme Netvisorista heti, jos jokin ei ole mennyt täysin suunnitellusti. Pystymme reagoimaan heti, eikä vasta jälkikäteen, jolloin vahingot voivat olla huomattavasti suuremmat, toimitusjohtaja Väyrynen kertoo.

Selkeästi paras, mutta parannettavaakin on

Työajan seurantaan E. Voutilainen käyttää rakennusalan erityistarpeisiin suunniteltua Moveniumia. Se toimii hyvin erilaisissa työkohteissa, kun työtä tehdään niin urakkana kuin tuntityönäkin.

Netvisorin palkanlaskennassa sen sijaan on Väyrysen mukaan toivomisen varaa. Kaikki mahdollinen tieto ei siirry automaattisesti Moveniumista Netvisoriin ja sen vuoksi palkanlaskennassa joudutaan tekemään jonkin verran käsityötä.

– Emme ole kuitenkaan löytäneet mitään parempaakaan. Mikään nykyjärjestelmistä ei oikein ota huomioon rakennusalan erityistarpeita, Väyrynen pahoittelee.

Netvisor on yrityksen talouslukuja seuraavalle äärimmäisen miellyttävä ja helppo käyttää.

Siitä huolimatta E. Voutilaisessa ollaan erittäin tyytyväisiä Netvisoriin. Toimitusjohtajan mukaan muutosvastarintaisinkaan työntekijä ei enää haluaisi palata vanhaan ruutupaperisysteemiin. Hän hieman harmitteleekin, kun alalla niin moni yritys hoitaa edelleen taloutensa vanhalla tyylillä. Moni asia hoituisi nopeammin ja tarkemmin, jos kaikki alihankkijatkin siirtyisivät digitaalisiin järjestelmiin.

– Netvisor on yrityksen talouslukuja seuraavalle äärimmäisen miellyttävä ja helppo käyttää. Olen ollut mukana monien organisaatioiden hallituksissa ja nähnyt monia vastaavia järjestelmiä. Netvisor on kokonaisuutena selkeästi paras, Väyrynen summaa ajatuksiaan.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.