Tämä talvi tuonut Suomen alppihiihtojoukkueelle upeita onnistumisia. Elian Lehto on kovassa nousussa syöksyn puolella ja nyt myös Rosa Pohjolainen on näyttänyt omaavansa huikeita vauhtikykyjä voittamalla pronssia nuorten MM-kisojen syöksyssä.

Rosa Pohjolainen

Rosa on Elianin tavoin yksi nuorista urheilijayrittäjistä, joihin Sport Fund sijoittaa ja joita Netvisor tukee. Rosan viime vuosi meni polvivammasta palautuessa. Tämä alkukausikin on sujunut vaihtelevasti. Eurooppacupista löytyy useita sijoituksia kärkikymmenikössä, mutta maailmancupissa hän on karsiutunut toiselta kierrokselta.

Nuorten MM-kisojen pronssimitali syöksyssä tuli hänelle itselleenkin hieman puskista.

– Pitkän tauon jälkeen oli vähän vaikeata päästä kisarytmiin, mutta MM-mitali toi kyllä toivon takaisin. Syöksykisaan lähdettiin vähän kokeilemaan jotain erilaista, ja se näytti toimivan, Pohjolainen iloitsee.

Netvisor tekee yrittämisestä helppoa

Rosa Pohjolaisella on oma yritys, Rosa Pohjolainen Oy, jonka kautta hän hoitaa urheilu-uran talousasioita. Talousasioissa hänen apunaan ovat Netvisor taloushallinto-ohjelmisto ja Angelma & Mäkelä tilitoimisto.

Rosa kertoo, että hän on vasta viime aikoina alkanut hoitaa raha-asioita itsenäisesti ja hän on ollut oikeastaan yllättynyt, miten helposti kaikki on sujunut.

– Yllättävää tässä on ollut helppous ja vapaus tehdä asioita. Aiemmin, kun katsoin vierestä, kaikki näytti hirveän vaikealta. Nyt, kun niitä hoitaa itse huomaa, että näissä hommissahan on selkeä logiikka ja ohjelmiston avulla kaikki on suht helppoa ja nopeaa, hän kiittelee.

Rosan mielestä yrittäjyys tuo todella paljon vapautta urheilijan arkeen, kun kaikki raha-asiat ovat omissa käsissä. Ei ole riippuvainen muista ihmisistä tai aikatauluista. Hänen mielestään hänen yrityksellään menee hyvin.

– Tilillä on rahaa ja kaikki sujuu ongelmitta, hän kehaisee.

Pohjolainen hoitaa siis laskujen maksun ja matkalaskut itse Netvisorilla. Hän tykkää hoitaa kaiken tietokoneella, mutta aikoo myös tutustua Netvisorin mobiilisovellukseen, joka on näppärä varsinkin ulkomaan matkoilla.

Hänen mielestään yrittäjyydestä tekee mielekästä se, että siinä oppii koko ajan uusia asioita. Yrittäjänä hän pääsee myös hyödyntämään viime syksynä aloittamansa kappakorkeakoulun oppeja heti käytännössä.

– Tämä on minulle erittäin toimiva systeemi. Ja onneksi on hyvä tilitoimisto, josta voi kysyä aina apua, kun tarvitsee. Sanoisin muillekin nuorille yrittäjille, että kannattaa aina kysyä apua, eikä yrittää pähkäillä yksin. Siinä säästyy paljon aikaa ja vaivaa, Pohjolainen opastaa.

Loppukaudella luvassa ehkä enemmän vauhtia

Rosa Pohjolainen

Uutta puhtia urheilija-arkeen tuonut nuorten MM-mitali oli Pohjolaiselle uran ensimmäinen ja viimeinen. Ensi kaudella hän siirtyy kokonaan aikuisten sarjaan, vaikka onhan hän edustanut Suomea jo useissa aikuistenkin arvokisoissa.

Kuluva kausi etenee eurooppacupissa ja keväällä luvassa on vielä yhdet maailmacupin kisat Åressa. Pohjolainen on aina halunnut pitää lajirepertuaarinsa laajana, vaikka pujottelu onkin ollut hänen päälajinsa.

Nyt syöksymitalin myötä harkintaan on noussut myös vauhtilajien nostaminen vahvemmin sekä harjoittelu- että kisakalenteriin. Kevään SM-kisoissa Rosa saatetaan nähdä mitalitaistoissa useammassa lajissa.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.