Sähköiseen taloushallintoon siirtyminen muuttui juuri helpommaksi ja edullisemmaksi. Tilitoimiston asiakkaana pienyritys saa nyt Netvisorin käyttöönsä halvimmillaan 5 eurolla kuukaudessa.

Netvisor haluaa olla omalta osaltaan edistämässä Työ- ja elinkeinoministeriön viime vuonna aloittamaa Yrityksen digitalous -hanketta. Suomen hallituksen tavoitteena on tehdä Suomesta reaaliaikatalouden edelläkävijä ja se vaatii julkishallinnon ja yksityisten toimijoiden yhteistyötä.

Varsinkin pienissä yrityksissä sähköistämisen esteenä on pidetty ohjelmistojen kallista hintaa. Poistimme tämän esteen uudella Light-paketilla ja mahdollistamme sähköistämisen kaiken kokoisille yrityksille.

Netvisor on jo aikaisemmin tukenut vahvasti uusien yritysten digitalisaatiota tarjoamalla ohjelmiston yrityksen ensimmäisen toimintavuoden ajaksi ilman kuukausimaksuja.

Sähköinen taloushallinto on nyt pienimpienkin saatavilla

Netvisorin uusi kiinteähintainen, 5 euroa kuukaudessa maksava Light-paketti on tarkoitettu pienille, alle 200 000 euroa liikevaihtaville yrityksille. Light-paketin saa käyttöönsä vain tilitoimiston asiakkaana. Tällä haluamme varmistaa, että asiakasyritystemme taloushallintoa hoidetaan tarkasti ja ammattitaidolla.

Light-pakettiin sisältyy kirjanpito, myyntireskontra sekä Visma Scanner ja Netvisor -mobiilisovellukset. Kuukausihinnan lisäksi veloitetaan tapahtumamaksut hinnaston mukaan. Ensimmäiset viisi laskua sisältyvät hintaan. Tilitoimistolle tämä mahdollistaa perinteisesti paperisena kuittinsa toimittavien asiakkaiden siirtämisen täysin sähköiseen taloushallintoon.

Yrittäjille se tuo merkittävän parannuksen myyntilaskutukseen. Yrittäjä elää laskutuksesta, joten nopea laskutus ja tehokas saatavien hallinta on tärkeää.

Netvisorin avulla myyntilaskujen luonti on helppoa, nopeaa ja tarkkaa, koska tarvittavat tiedot ovat valmiina järjestelmässä. Se nopeuttaa myös rahojen kotiuttamista, kun postin kulku jää välistä pois ja verkkolasku on asiakkaan järjestelmässä jo samana päivänä kuin se on lähetetty.

Myyntilaskujen muuttaminen sähköiseen muotoon tarjoaa toki muitakin hyötyjä. Esimerkiksi maksujen seuranta helpottuu huomattavasti, kun järjestelmä täsmäyttää maksut laskuihin automaattisesti, eikä maksuja tarvitse etsiä nettipankista. Myös perintä helpottuu, koska järjestelmästä voi itse lähettää muistutuslaskut ja sieltä löytyy myös suorat yhteydet perintäpalveluihin.

Win – win – win

Hallituksen digitavoitteiden lisäksi myös verottajalla on suunnitelmia digitalisoida yritysverotuksen seurantaa. Covid19 -pandemia siirsi suunnitelmia muutamia vuosia eteenpäin, mutta ALV-raportoinnin digitalisaatio on varmasti edessä lähivuosina.

Siksikin jokaisen yrityksen olisi hyvä viimeistään nyt aloittaa taloushallintonsa sähköistämisen harjoittelu. Light-paketti on matalan kynnyksen polku sähköisten työkalujen käyttöön ja samalla yritys voi valmistautua viranomaisten digitalisoimisvaatimuksiin.

Pienyritysten taloushallinnon digitalisoiminen on voitto jokaiselle osapuolelle. Yrittäjä saa digitalisaation kautta käyttöönsä modernit työkalut, nopeamman rahankierron, paremman näkymän yrityksen talouteen ja siten paremmat mahdollisuudet tehdä päätöksiä täsmällisen tiedon pohjalta.

Julkishallinto on jo vuosia toivonut ja asettanut säädöksiä yritysten digitalisaation edistämiseksi, esimerkkinä verkkolaskulaki. Tilitoimistot ovat digitalisoineet suuren osan asiakkaistaan, mutta eivät ole onnistuneet aivan pienimpien asiakkaiden digitalisoinnissa, osin ohjelmistojen hinnoittelun vuoksi.

Netvisorin tavoitteena puolestaan on alusta asti ollut yrittäjien auttaminen ja tukeminen, joten jokainen uusi Netvisor-käyttäjä on mielestämme askel kohti tehokkaampaa ja kannattavampaa yritystoimintaa.

Yrittäjänä saat lisätietoa omasta Netvisor-tilitoimistostasi.

Tilitoimisto – ota Netvisor nyt käyttöön myös omalle asiakaskunnallesi.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.