Muutaman vuoden tauolla ollut Kasvuohjelma kokee uuden tulemisen, kun vetovastuun ohjelmasta ottaa edelliset miltei kymmenen vuotta liiketoiminnan konsultoinnin parissa työskennellyt Sampsa Wulff. Annetaan Sampsan kertoa omin sanoin hieman itsestään ja taustastaan sekä siitä, millaisia ajatuksia hänellä on Kasvuohjelmaan liittyen.

Sampsa Wulff

Kuka olet?

Olen Sampsa Wulff, 41, ja 2024 alkuvuodesta hyppäsin mukaan Visma Solutionsin joukkueeseen intoa täynnä kuin ilmapallo. Edelliset yhdeksän vuotta työskentelin kuopiolaisen Talentree Groupin palveluksessa, joista viimeiset kaksi vuotta konserniin kuuluvan Talentree Talouspalvelut Oy:n kasvu- ja kehitysjohtajana.

Etenkin nämä viimeiset kaksi vuotta antoivat minulle erinomaisen näköalapaikan siihen, mitä tilitoimiston liiketoiminnan kasvattaminen käytännössä vaatii. Talentree Talouspalvelut Oy on moderni tilitoimisto sekä talouden asiantuntijatalo, jonka DNA:han kasvu on kirjoitettu syvälle ja isoin kirjaimin. Lisäksi yritys on Netvisorin Premium Plus Partner, joten Visma ja Visman tuotteet ovat tulleet itselleni tutuiksi jo aiemmin.

Oma taustani ei kuitenkaan ole taloudessa, vaan strategiassa, myynnin ja asiakaskokemuksen kehittämisessä sekä palvelumuotoilussa – toisin sanoen hyvin monipuolisissa liiketoiminnan kehittämisen teemoissa, fokuksen kuitenkin ollessa aina kasvussa ja kannattavuudessa.

Mitä uutta tuot Kasvuohjelmaan?

Toimivaa konseptia ei kannata liikaa muuttaa, mutta urheiluanalogiaa käyttäen, jokainen uusi päävalmentaja tuo omat mausteensa ja vivahteensa pelitapaan. Tilitoimiston Kasvuohjelman pelitapa on ollut voittava, joten tämän päälle tulemme rakentamaan myös Kasvuohjelma 2.0:n pelikirjan.

Oman taustani huomioiden uskallan jo tässä vaiheessa luvata, että ainakin strategia ja strateginen kehittäminen sekä erilaiset myynnin ja asiakaskokemuksen teemat nousevat entistäkin vahvemmin esiin.

Kasvuohjelman rakenne ja runko on jo useaan kertaan käytännössä testattu ja todettu erittäin toimiviksi, joten niihin ei muutoksia ole luvassa. Tätä tukee myös erittäin vahva osallistujapalaute, joka on ollut aiempien ryhmien kohdalla järjestään yli 9 asteikolla 0-10.

Meille kasvu tarkoittaa paljon muutakin kuin vain euroja. Se voi olla myös tavoitteiden nopeampaa saavuttamista, mukavampia työpäiviä, tyytyväisempiä työntekijöitä, kasvanutta asiakastyytyväisyyttä, yrityksen oman identiteetin löytämistä, jne.

Mitä Kasvuohjelmassa tavoitellaan?

Kyseessä on todella kattava, noin yhdeksän kuukauden mittainen kokonaisuus, jossa kasvua käsitellään monipuolisesti eri teemojen ja näkökulmien kautta.

Haluan kuitenkin huomioida tässä kohtaa, että meille kasvu tarkoittaa paljon muutakin kuin vain euroja, joskin kasvanut liikevaihto ja kannattavuus ovat keskeisessä roolissa Kasvuohjelmassa.

Kasvu voi tarkoittaa myös, että tavoitteet saavutetaan nopeammin tai vaikkapa mukavampia työpäiviä. Kasvua on myös arjen sujuvoituminen, työntekijöiden tyytyväisyyden kasvu ja parantunut työntekijäkokemus. Samoin kohentunut asiakastyytyväisyys, yrityksen oman identiteetin löytäminen, tavoitteellisuuden kasvu, tehokkaammat prosessit, jne. ovat kasvua ja niillä on keskeinen rooli myös Kasvuohjelmassa.

Kasvuohjelman rakenne on käytännössä testattu ja toimivaksi todettu. Osallistuneet tilitoimistot ovat kasvaneet keskimäärin 7% enemmän kuin muut kumppanimme.

Uskon kuitenkin, että kaikki nämä asiat näkyvät myös yrityksen ylä- ja alaviivoilla. Eivät välttämättä heti, mutta jos tarkastelujänteeksi otetaan vaikkapa 2-3 vuotta, olen varma, että näkyvät.

Itse asiassa, Kasvuohjelma 1.0:aan osallistuneet tilitoimistot ovat kasvaneet keskimäärin 7% enemmän kuin muut kumppanimme.

Kerro Kasvuohjelman rakenteesta?

Kyseessä on siis noin yhdeksän kuukauden mittainen kokonaisuus, joka koostuu kaksipäiväisestä avaustyöpajasta, kolmesta muusta työpajasta, kahdesta ryhmäkeskustelusta ja kirsikkana kakun päälle yrityskohtaisesta sparrauksesta, jossa voidaan pureutua jokaisen osallistuvan tilitoimiston uniikkiin tilanteeseen.

Kuva vuoden 2019 Kasvuohjelman kokoontumisesta.

Avaustyöpaja ja kolme seuraavaa työpajaa järjestetään lähitoteutuksena, ryhmäkeskustelut sekä yrityskohtainen sparraus lähtökohtaisesti etäyhteydellä. Toki tilanteen salliessa yrityskohtaisia sparrauksia voidaan järjestää myös lähitoteutuksena esim. silloin, jos yrityksen oma sparraaja ja yritys ovat samalla paikkakunnalla.

Avaustyöpajassa käsitellään mm. markkinoita ja trendejä, taloutta ja asiakkaita, sisäisiä prosesseja ja kehityskohtia sekä strategista tilitoimiston liiketoiminnan kehittämistä.

Avaustyöpajassa myös määritellään osallistujakohtaiset tavoitteet ja toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi sekä rakennetaan ohjaus- ja seurantamekanismit edistymisen seurannalle.

Kolme muuta työpajaa ovat teemoiltaan kapasiteetti, kasvu ja kannattavuus. Näissä käsitellään mm. tehokkaita prosesseja ja automaatiota, asiakashankintaa ja markkinointia sekä tehokasta palvelutuotantoa ja palvelupakettien rakentamista.

Ketä Kasvuohjelmassa on sinun lisäksesi mukana?

Itseni lisäksi jokaisessa työpajassa on myös mukana taisteluparini Sirpa Turunen. Hänen yli 20 vuoden kokemus taloushallintoalasta ja tilitoimistomarkkinasta on kultaakin kalliimpi Kasvuohjelmalle.

Samalla Sirpa muodostaa linkin Kasvuohjelma 1.0:n sekä Kasvuohjelma 2.0:n välille, sillä hän on ollut Kasvuohjelmassa mukana sen alusta saakka.

Lisäksi tulemme hyödyntämään laajasti Visma Solutionsin asiantuntijoita sekä ulkopuolisia vierailijoita eri teemoihin liittyen. Mainittakoon vielä sekin, että jokainen osallistuja saa myös kummimyyjän auttamaan ohjelmiston myynnissä ja asiakashankinnassa.

Lue lisää Kasvuohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan >>


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.