Savonlinja modernisoi kirjanpitonsa Netvisorin avulla

Savonlinja otti viime syksynä käyttöön Netvisor kirjanpito-ohjelman koko konsernissa. Aikaisempi järjestelmä oli jo aikansa elänyt, eikä mahdollistanut esimerkiksi ajantasaista tiedonsiirtoa ohjelmistosta toiseen. Laskentapäällikkö Hanna Ritvasen mielestä oli jo aikakin siirtyä myös yhtiön sisällä nykyaikaisiin järjestelmiin.

– Haluttiin samalla uudistaa myös järjestelmä, kun muutenkin uudistetaan toimintatapoja. Ja olihan se vähän hassua, että asiakkaille meillä on mobiilisovellukset ja muut modernit käyttöliittymät, mutta itse käytimme hyvin vanhanaikaista järjestelmää taloushallinnossa, Ritvanen perustelee.

Netvisorilla tehdään nyt kaikkien konsernin yhtiöiden kirjanpito ja pääosa maksuliikenteestä, eli sekä osto- että myyntilaskut kulkevat sen kautta. Netvisoria käyttää noin neljäkymmentä konsernin työntekijää kirjanpitäjistä yhtiöiden ja konsernin johtajiin. Marraskuussa käyttöönotetun järjestelmän käytön opettelu on edelleen käynnissä, mutta selkeitä hyötyjäkin on jo nähtävissä.

– Siellä on paljon pieniä asioita kuten, että enää tositteita ei tarvitse kopioida ja kaikki kuitit löytyvät nyt samasta järjestelmästä, Ritvanen iloitsee.

Tarkkuutta ja nopeutta taloushallintoon

Aikaisemmin Savonlinjalla säilytettiin osa kuiteista mapeissa ja osa oli sähköisessä muodossa kirjanpito-ohjelmassa. Nyt kaikki tieto löytyy yhdestä ja samasta paikasta. Ritvasen oman työn kannalta ehkä tärkein ominaisuus on, että jokaiselta talousraportilta pystyy pureutumaan suoraan tositteelle asti. Näin hän pääsee kaikkeen tietoon käsiksi nopeasti yhdestä paikasta, eikä tietoa tarvitse etsiä monista lähteistä.

– Työhöni kuuluu, että tiedän tarkkaan, mihin rahaa on käytetty ja mistä sitä on tullut. Nyt pääsen helposti ja nopeasti katsomaan kaikki johdon pyytämät tiedot Netvisorista.

Ritvasen mukaan taloushallinto-ohjelman vaihdos ei näy henkilöstölle juuri ollenkaan. Eikä sen pidäkään. Silloin järjestelmä toimii kuten sen pitääkin, kun henkilökunnan ei tarvitse kiinnittää siihen mitään huomiota. Tähän vaikuttavat myös hyvin toimivat integraatiot Netvisorista muihin järjestelmiin. Esimerkiksi myyntilaskut siirtyvät nyt automaattisesti toiminnanohjausjärjestelmästä kirjanpitoon. Samoin palkanlaskentatiedot siirtyvät automaattisesti, eikä niitä tarvitse erikseen hakea.

– Ainoa, miten tämän voisi kuvitella vaikuttavan henkilöstöön on se, että johto pystyy nyt saamaan tarkempaa ja ajantasaisempaa tietoa päätöksenteon pohjaksi, mikä vaikuttaa positiivisesti konsernin toimintaan ja kannattavuuteen, Ritvanen arvioi.

Tutustu Netvisorin etuihin, joita isommat yritykset arvostavat: Netvisor Suuryrityksille


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.