Uusissa yrityksissä on tilitoimistolle suunnaton potentiaali. Suomessa perustetaan lähes 40 000 uutta yritystä joka vuosi, eikä talouden heilahtelu tunnu juurikaan vaikuttavan tuohon määrään. Uuden yrityksen taloushallinnon hoitaminen on suhteellisen helppoa ja mahdollisuus vaikuttaa yritysten ja siten koko maan tulevaisuuteen suuri.

Uudet yritykset voivat olla tilitoimistolle erinomainen asiakaskunta

Uusia yrityksiä on toki monenlaisia, mutta useimmiten uuden yrityksen taloushallinto on melko suoraviivaista ja pitkälti automatisoitavissa. Palvelutuotannon näkökulmasta uudet yritykset ovat siis helppoja, vaikka ne eivät alkuun olisikaan niitä tuottavimpia asiakkaita. Lisäksi tilitoimistoilla on mahdollisuus osallistaa asiakas puhtaalta pöydältä heidän palvelumallin mukaiseen toimintaan.

Toisaalta tilitoimistolla on loistava mahdollisuus olla vaikuttamassa yrityksen tulevaisuuteen. Kun yrittäjä saa alusta alkaen fiksuja neuvoja ja oppii ymmärtämään yrityksensä talouslukuja, on yrityksellä aina paremmat mahdollisuudet menestyä.

Uuden yrityksen vahva selkänoja

Tilitoimistolla on keskeinen rooli yrittäjän konsulttina yrityksen perustamisvaiheessa. Perustehtävien, eli kirjanpidon oikeellisuuden ja verolainsäädännön vaatimusten täyttämisen lisäksi, tilitoimisto voi auttaa perustamisvaiheen byrokratiassa ja opastaa yrittäjää tekemään fiksuja päätöksiä.

Lisäksi on tärkeää, että yrityksen taloutta hallitaan alusta alkaen reaaliajassa, monipuolisella taloushallinto-ohjelmistolla. Se mahdollistaa kirjanpidon rutiinien automatisoinnin tilitomistossa ja luo mahdollisuuden erilaisten lisäpalveluiden myynnille.

Alkuvaiheessa on paljon konsultoitavaa ja tilitoimisto on tukena auttaessaan yrittäjiä ymmärtämään taloushallinnon perusteet ja tekemään oikeita päätöksiä. Tämä voi sisältää koulutusta, neuvontapalveluita ja resursseja, jotka auttavat yrittäjää menestymään.

Oikean ohjelmiston valinta

Harva uusi yrittäjä enää edes haluaa kuittikirjanpitoa, mutta sellaista vaihtoehtoa ei kannata edes tarjota asiakkaalle. Uusi yrittäjä saa kattavan ohjelmiston käyttöönsä todella edullisesti, alkuun jopa ilman kuukausimaksuja, joten hinta ei ole kirjanpidon sähköistämisen este.

Yrityksen taloushallinnon hoito alusta alkaen pitkälle automatisoidussa taloushallinto-ohjelmistossa on ainoa oikea tapa aloittaa uuden yrityksen toiminta.

Se mahdollistaa skaalautuvuuden, koska ohjelmistot voivat kasvaa liiketoiminnan mukana. Kun asiakkaan tarpeet kasvavat, voit helposti lisätä uusia toiminnallisuuksia, kuten integraatioita muihin järjestelmiin ja palkanlaskentaa. Eikä asiakkaan tarvitse vaihtaa ohjelmistoa uuteen ja opetella uuden ohjelmiston käyttöä.

Arjen kassavirran hallinta on elintärkeää, erityisesti alkuvaiheessa. Hyvä taloushallinto-ohjelmisto helpottaa tulojen ja menojen seurantaa sekä raportointia. Yrittäjän tulee ymmärtää, mistä rahaa tulee ja minne se menee.

Tässä kohtaa asiantuntijan rooli on myös merkittävä. Vaikka ohjelmisto tarjoaa monenlaisia raportteja, tarvitsee tuore yrittäjä apua niiden tulkintaan.

Lue lisää Netvisorin kassavirtaraportista >>

Tilitoimiston yhteiskuntavastuu

Uusien yritysten tukeminen on erittäin tärkeää tilitoimistolle yhteiskuntavastuun näkökulmasta. Tilitoimistolla on merkittävä rooli uusien yritysten menestyksessä, ja niiden panos voi ulottua kauas liiketoiminnan alkutaipaleelta aina pitkälle tulevaisuuteen.

Uusien yritysten perustaminen luo työpaikkoja ja edistää taloudellista kasvua. Tilitoimisto voi tarjota näille yrityksille keskeisiä taloushallinnon palveluita, mikä auttaa varmistamaan, että uudet yritykset pystyvät hallinnoimaan talouttaan tehokkaasti ja kasvamaan kestävästi.

Tilitoimiston tarjoama tuki uusille yrityksille voi luoda vahvoja pitkäaikaisia asiakassuhteita

Tilitoimisto voi auttaa uusia yrityksiä optimoimaan verosuunnittelunsa ja varmistamaan, että ne täyttävät kaikki verolainsäädännön vaatimukset. Tämä ei ainoastaan säästä yrityksille rahaa, vaan myös auttaa ylläpitämään oikeudenmukaista ja vastuullista verotusjärjestelmää yhteiskunnassa.

Tilitoimisto voi myös edistää talousosaamista ja yhteiskuntavastuullista liiketoimintaa. Järjestämällä koulutustilaisuuksia, seminaareja ja työpajoja se voi auttaa uusia yrittäjiä ymmärtämään talouttaan paremmin ja ohjaamaan heitä vastuulliseen liiketoimintaan.

Tilitoimiston tarjoama tuki uusille yrityksille voi luoda vahvoja pitkäaikaisia asiakassuhteita. Monet yritykset, jotka ovat saaneet alussa asiantuntevaa apua tilitoimistolta, jatkavat yhteistyötä pitkälle tulevaisuuteen. Tämä tukee tietysti myös tilitoimiston liiketoimintaa pitkällä aikavälillä.

Haaste: Lähde sinäkin mukaan tukemaan uusia yrityksiä

Me Netvisorilla olemme tukeneet uusia yrityksiä jo vuodesta 2019 alkaen tarjoamalla Suomen monipuolisimman taloushallinto-ohjelmiston vuodeksi käyttöön ilman kuukausimaksuja. Meille uusien yritysten tukeminen on merkittävä osa yrityksemme yhteiskuntavastuuta.

Se edistää taloudellista kasvua, työllisyyttä ja vastuullista liiketoimintaa yhteiskunnassa. Lisäksi se vahvistaa kuvaa meistä vastuullisena ja luotettavana kumppanina sekä auttaa kehittämään pitkäaikaisia asiakassuhteita.

Haastammekin siis kaikki tilitoimistokumppanimme mukaan tukemaan uutta yrittäjyyttä. Me tarjoamme parhaan mahdollisen ohjelmiston ja te voitte tarjota oman erinomaisen asiantuntemuksenne. Niiden avulla suomalaisten pk-yritysten tulevaisuus näyttää paljon kirkkaammalta.


Sirpa Turunen toimii Visma Solutionsilla Netvisorin tuotepäällikkönä ja vastaa sekä tilitoimistokanavan että ISV-kanavan kasvusta ja kumppaneiden tyytyväisyydestä. Sirpalla on takanaan jo 20 vuoden kokemus taloushallintoalasta ja tilitoimistomarkkinasta. Sirpan mielestä kaikki taloushallinnon rutiinityöt ovat automatisoitavissa.