Tilitoimistot kohtaavat usein haasteita myynnissä – aikaa ei ole, tilitoimistossa ei ole dedikoitua myyjää, osaaminen puuttuu tai perinteiset myyntimenetelmät eivät vain tunnu toimivan. Tässä kohtaa astuu esiin Netvisorin tarjoama ratkaisu: kummimyyjä. Kummimyyjät ovat avain tehokkaaseen myyntityöhön, tuoden samalla merkittäviä etuja tilitoimistoille – tai jos tilitoimistolla ei ole myyjää, kummimyyjä voi olla sinun toimistosi omamyyjä.

Tilitoimistokentällä myynti on usein taka-alalla – asiantuntijuus kirjanpidossa on ydintehtävä. Kuitenkin, markkinan muuttuessa ja kilpailun kiristyessä, myös tilitoimistojen on tärkeää kehittää myyntitaitojaan. Netvisorin tarjoama kummimyyjä on tässä avuksi, tarjoten kohdennettua tukea ja ohjausta myyntiprosessin eri vaiheissa.

Kumppanivastaava on edelleen tilitoimiston ensisijainen yhteyshenkilö – mutta kummimyyjän avulla rikastamme ja laajennamme kumppanuutta sekä syvennämme yhteistyötä.

Yksi merkittävä etu, jonka tilitoimistot saavat Netvisorin kummimyyjältä, on myyntitaitojen kehittyminen. Kummimyyjän tuella tilitoimistot voivat oppia myyntiprosessin salat, saaden samalla konkreettista apua myyntitilanteisiin.

Lue blogi: 10 syytä hyödyntää kummimyyjää

Bisnestä, josta molemmat hyötyvät

Tilitoimistobisneksessä ohjelmistojen osuus myynnistä on noin 20%, mutta Netvisor haluaa olla enemmän kuin vain ohjelmistotoimittaja. Yhteistyö tilitoimistojen kanssa on keskeinen osa liiketoimintaa, ja viime vuonna tehtyjen yhteisten Netvisor-kauppojen määrä kertoo menestyksestä.

Vuonna 2023 kummimyyjät olivat mukana jo 20% koko tilitoimistokanavan tekemistä Netvisor kaupoista – ja mikä parasta nämä kaupat ovat keskilaskutuksella mitattuna noin neljä kertaa suurempia kuin koko tilitoimistokanavan tekemät uudet kaupat. Kummimyyjien ja tilitoimistojen yhteistyöllä teimme yhdessä enemmän liikevaihtoa koko toimialalle. Mahtava win-win tilanne.

Käytännössä siis, jos ohjelmiston osuus on esimerkiksi taloushallinnon ulkoistamispalvelussa 200 euroa – ja teemme tämän yhdessä tilitoimiston kanssa, on tilitoimistonpalvelulaskutuksen osuus tästä 800 euroa – kokonaispaketin ollessa 1000 euroa asiakkaalle – ja malli skaalautuu helposti, joten “yhdessä olemme enemmän” toteutuu myös myyntiyhteystyössä, niin kuin koko kumppanuudessa.

Yhteistyö tilitoimistojen kanssa ei rajoitu pelkästään kaupantekoon. Kummimyyjät ovat nimettyjä henkilöitä, jotka ovat erikoistuneet Netvisorin myyntiin. Heidän tehtävänsä on esitellä ohjelmiston hyödyt potentiaalisille asiakkaille, viimeistellä kaupat tilitoimiston puolesta ja toimia sparraajina myyntiin liittyvissä kysymyksissä.

Esimerkiksi tilitoimiston saadessa tarjouspyynnön, kummimyyjä voi auttaa selvittämään, pystyykö Netvisor hoitamaan kaikki tarvittavat toiminnot. Toisaalta tarjousta tehdessä kummimyyjä voi antaa vinkkejä siitä, mitä ominaisuuksia tai integraatioita kannattaa tarjota ja millä hinnalla.

Tukea myyntiin silloin, kun sitä eniten tarvitset

Kummimyyjä-toiminta on sitoutunut tarjoamaan yksilöllistä apua eri tilitoimistoille. Se ei ole vain myyntitapahtuma, vaan pitkäaikainen kumppanuus, joka auttaa tilitoimistoja kasvamaan ja menestymään. Kummimyyjät ovat käytettävissä, jotta tilitoimistot voivat keskittyä ydinosaamiseensa.

Netvisorin kummimyyjät ovat siis avain tehokkaaseen myyntityöhön tilitoimistojen näkökulmasta. Tämä yhteistyömalli ei ainoastaan paranna myyntitaitoja, vaan mahdollistaa myös uusien liiketoimintamahdollisuuksien löytämisen. Kun tilitoimistot voivat luottaa kumppaninsa tukeen myynnissä, kaikki voittavat – tilitoimisto, netvisor ja ennen kaikkea asiakas.

Keväällä 2024 uudelleen käynnistynyt Tilitoimistojen Kasvuohjelma on erinomainen paikka sekä tutustua kummimyyntiin, että sparrata muutenkin tilitoimiston toiminnan kehittämisestä sekä asiantuntijoiden että toisten tilitoimistoyrittäjien kanssa.

Lue lisää Kasvuohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan!


Sirpa Turunen toimii Visma Solutionsilla Netvisorin tuotepäällikkönä ja vastaa sekä tilitoimistokanavan että ISV-kanavan kasvusta ja kumppaneiden tyytyväisyydestä. Sirpalla on takanaan jo 20 vuoden kokemus taloushallintoalasta ja tilitoimistomarkkinasta. Sirpan mielestä kaikki taloushallinnon rutiinityöt ovat automatisoitavissa.