Yrityksen talouden kulmakivi on rahankierto. Mitä nopeammin asiakkaasi maksaa laskunsa, sitä nopeammin voit käyttää rahan yrityksen tarpeisiin ja uusiin asiakkaisiin. Netvisorin automaattiset muistutukset ja huomautukset ovat lyhentäneet laskujen maksuaikaa yli kuukaudella.

Netvisor automaattinen saatavienhallinta

Kun talous on kaikilla hieman tiukalla, on laskun maksun siirtäminen yksi tapa venyttää penniä. Tosin monet suuryritykset ovat ottaneet myös tavaksi rahoittaa omaa toimintaansa pienempien kumppaneiden kustannuksella, vain koska voivat yksipuolisesti sanella yhteistyön säännöt.

Moni yritys myös hiljaisesti hyväksyy tällaisen toiminnan venyttämällä maksumuistutusten ja -huomautusten lähettämistä sekä perintään laittamista. Onhan se niitä ikävimpiä taloushallinnon tehtäviä, mutta toisaalta hyvin tärkeä yrityksen talouden tasapainon näkökulmasta.

Automatisoi koko prosessi muistutuksesta perintään

Iso kysymys siis onkin, miksi tätä ikävää prosessia ei ole jo automatisoitu? Automaation ansiosta lähetettyjen laskujen eräpäiviä ei tarvitse tarkistella, eivätkä ne varmasti unohdu. Lisäksi kaikista laskuista saadaan lähtemään muistutus-, huomautus- ja perintälaskut oikea-aikaisesti.

Varsinkin paljon laskuja lähettävässä yrityksessä on suorastaan outoa, ellei tätä aikaa vievää prosessia automatisoida.

Netvisor taloushallinto-ohjelmistosta on aina voinut lähettää muistutukset ja huomautukset itse sekä siirtää laskut perintään perintäkumppaneille. Nyt ohjelmistossa voi automatisoida koko prosessin, ilman välikäsiä ja lisämaksuja.

Automaattista muistutusta käyttävät asiakkaat saavat maksunsa 38 päivää nopeammin!

Netvisorin automaattiset muistutukset ovat olleet asiakkaillamme käytössä jo jonkin aikaa, mutta nyt myös perintä on mahdollista automatisoida. Perinnän voi hoitaa itse tai automatisoida koko prosessin toimimaan halutussa aikataulussa. Edelleen laskut voi myös siirtää kumppanille perintään.

Kumppanin käytössä on se etu, että he voivat hoitaa perinnän aina luvanvaraiseen oikeudelliseen perintään asti. Ilman kumppania perintä jää laskujen lähtettämiseen, ilman oikeudellisen prosessin painoarvoa.

Todistetusti toimiva

Netvisorin automaattinen muistutuspalvelu on saanut asiakkailta pelkästään positiivista palautetta. Palvelun käyttöönotto ei maksa mitään. Automaatiolla lähetetyistä muistutuksista ja huomautuksista menee sama veloitus kuin käsin lähetettäessäkin.

Olemme seuranneet palvelua käyttävien asiakkaiden saatavien kiertoa ja vaikutukset ovat olleet hätkähdyttäviä. Keskimäärin Netvisorista lähetetyn laskun maksuaika on 66 päivää alkuperäisestä lähetyspäivästä. Automaattista muistutusta käyttävät asiakkaat saavat maksunsa jo 28:ssa päivässä. 38 päivää nopeammin!

Myös luottotappioiden määrä on 20% pienempi automaattista muistutusta käyttävillä.

Päätät itse milloin ja kenelle muistutukset lähtevät

Netvisorin automaattinen muistutus ja perintä pohjautuu automaatiosääntöihin. Voit luoda yhteisiä sääntöjä koko asiakaskunnalle, omia sääntöjään tietyille asiakasryhmille tai yksittäisille asiakkaille. Uusimpana toimintona voit nyt ottaa automaation pois päältä laskukohtaisesti.

Voit siis hallinnoida muistutus- ja perintäprosessia täysin asiakaslähtöisesti. Järjestelmään on tulossa loppuvuoden aikana myös lisää viestintää automaation käyttäjille. Jatkossa Netvisor tulee ilmoittamaan, kun laskuista on lähdössä muistutuksia, huomautuksia tai ne ovat siirtymässä perintään. Tällöin voit vielä tehdä muutoksia automaatiosääntöihin tai vaikka poistaa tietyn laskun prosessista.

Netvisorin automaattiset muistutukset ja perinnän saa käyttöönsä suoraan Netvisorista. Käyttöönotto ei vaadi erillistä sopimusta, muutoin kuin tilanteessa jossa haluat käyttää ulkopuolista perintäpalvelua. Tässä tapauksessa täytyy tehdä sopimus suoraan ulkoisen perintäpalveluyrityksen kanssa.

Jos tarvitset apua automaattisten muistutusten ja perinnän käyttöönotossa, löydät ohjeet täältä. Tai voit kysyä neuvoa tilitoimistostasi.

Ellei sinulla vielä ole Netvisoria, ole yhteydessä myyntitiimiimme.


Jarmo Annala toimii Visma Solutionsilla Netvisor Portfolio Leadina. Jarmo vastaa Netvisorin tuotekehityksen priorisoinnin painopisteistä.