Laskuista muistuttaminen on yksi yrityksen taloushallinnon ikävimmistä tehtävistä. Jos asiakkaan laskun maksu myöhästyy, tietää se aina ylimääräistä työtä ja pelkona on, ettei rahoja näe koskaan. Netvisor-käyttäjien on nyt mahdollista automatisoida tämä ikävä tehtävä.

maksumuistutus

Netvisoriin on juuri lisätty uusi ominaisuus, jonka avulla muistutuslaskujen lähettämisen voi jättää täysin ohjelmiston huoleksi ja yrityksen työntekijät voivat käyttää osaamistaan muihin, yrityksen toimintaa paremmin edistäviin tehtäviin.

Varmista saatavien kotiutus automaatiolla

Vuonna 2020 voimaan astuneen verkkolaskulain myötä merkittävä osa laskuista, erityisesti yritysten välillä kulkee jo sähköisesti. Tämä on mahdollistanut automaation määrän kasvattamisen laskutuksessa. Esimerkiksi Netvisorissa ostolaskuista yli 80 prosenttia ja myyntilaskuista runsaat 60 prosenttia kulkee täysin sähköisesti. Esimerkiksi sähköisten ostolaskujen käsittelystä 97% voi jo automatisoida.

Nyt laskun elinkaareen voidaan lisätä jälleen yksi uusi automaattinen vaihe, kun myyntilaskuista muistuttamisen voi jättää automaation hoidettavaksi. Kun automaatio hoitaa muistuttamisen, ei yksikään myöhässä oleva lasku jää muistuttamatta. Muistutukset lähtevät myös aina ajallaan, heti kun lähettäminen on mahdollista.

Täsmällisesti ja oikea-aikaisesti lähtevät muistutuslaskut nopeuttavat saatavien kotiuttamista. Muistutusten lähettämistä viivytellään usein aivan suotta. Toimenpiteisiin ryhtymistä ei kannata viivyttää, sillä velalliselle voi sillä aikaa tulla muitakin velkoja, jotka ovat syrjäyttäneet sinun velkasi.

Kun perintätoimenpiteet aloitetaan ajoissa, säästytään monilta kuluilta ja harmeilta. Viivyteltäessä kasvaa myös asioiden riitautumisen riski. Lisäksi asiakkaat oppivat, että teiltä saa ilmaista lisämaksuaikaa, jolloin myöhässä maksamisesta voi tulla tapa, ilman sen suurempaa syytä.

Muistutustoiminnallisuuden avulla voi luoda juuri niin monta erillistä automaattimuistutussääntöä kuin itse haluat. Usein eri asiakkaiden kanssa on sovittu erilaisia maksuaikoja, joten voit määritellä heille omat muistutussääntönsä. Myös, jos sinulla on asiakkaita, joille et halua lähettää muistutuksia ollenkaan, voit ottaa heidät pois aktiivisista säännöistä.

Miten saan sen käyttöön?

Uusi automaattinen saatavien hallinta löytyy Netvisorin “Myynti” -valikosta ja sen saa aktivoitua käyttöönsä parilla klikkauksella. Aktivoinnin yhteydessä ohjelmisto opastaa ominaisuuden käyttöön ja yleisiin sääntöihin, joiden pohjalta muistutukset lähetetään asiakkaille.

Pikakäyttöönotossa automaattisten muistutusten piiriin tulevat kaikki kotimaiset asiakkaasi – yritys- ja kuluttaja-asiakkaat. Ulkomaiset asiakkaat täytyy lisätä erikseen.

Palvelun käyttöönotto on maksuton, mutta jokaisesta lähetetystä muistutuksesta veloitetaan normaalin transaktiomaksun lisäksi automaattisen muistutuksen maksu, joka on 0,25 € laskulta.

Hinta on varsin kohtuullinen, kun ottaa huomioon, miten paljon se säästää aikaa ja vähentää muistuttamisesta aiheutuvaa tuskaa. Lisäksi se vähentää myös tilitoimistosi palvelumaksuja, mikäli he ovat aiemmin hoitaneet muistuttamisen puolestasi.

Netvisorin automaattinen saatavien hallinta kehittyy jatkossa sisältämään myös huomautukset ja perinnän. Aikataulu sen osalta on vielä auki.

Kysy lisää automaattisesta saatavien hallinnasta asiakaspalvelustamme.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.