Blogi

Lue ajankohtaisia näkökulmia liiketoimintasi pyörittämiseen. Blogista löydät asiantuntijoidemme parhaat opit ja vinkit, vieraskyniä Suomen liike-elämän huipulta sekä asiakkaidemme ja kumppaniemme kokemuksia. Netvisor-blogi tarjoaa joka viikko uuttaa ajateltavaa ja käytännön vinkkejä liiketoimintasi kehittämiseen.

Tilitoimiston automaation uusi aste blogit

Tilitoimiston automaation uusi aste

Netvisor ja Accode ovat yhteistyössä rakentaneet automaatioalustan, jonka avulla tilitoimisto voi automatisoida jokaisen sisään tulevan ostolaskun käsittelyn. Ei vain toistuvia laskuja, vaan kaikki. Lue blogista, miten se tapahtuu.

Sisäinen laskenta laskentakohteiden avulla blogit

Sisäinen laskenta laskentakohteiden avulla

Sisäinen laskenta ja laskentakohteet pitäisi olla jokaisessa yrityksessä arkipäivää. Niiden avulla yrityksen kannattavuuden seuranta on huomattavasti helpompaa kuin pelkkien tuloslaskelman, taseen tai edes kassavirtalaskelman avulla.

Palkanlaskennan automatisointi – miten tehdään ja mitä hyötyä? blogit

Palkanlaskennan automatisointi – miten tehdään ja mitä hyötyä?

Mitä hyötyä on palkanlaskennan automatisoinnista? Sen lisäksi, että palkanlaskijan arki helpottuu, myös yrittäjä hyötyy monin tavoin. Palkanlaskenta nopeutuu ja tarkentuu, mikä parantaa henkilöstön tyytyväisyyttä. Voit myös säästää, kun palkanlaskijan työaikaa säästyy automaation hoitaessa monimutkaisimmat laskutehtävät.

Ennakointi on parasta riskienhallintaa – myös kasvua haettaessa kumppanit

Ennakointi on parasta riskienhallintaa – myös kasvua haettaessa

Korona muutti lähes jokaisen yrityksen digitalisaatiomaratonin pikasprintiksi. Luottotietojen osalta se tarkoitti automaattisten valvontapalveluiden kysynnän lisääntymistä. Lisäksi luottotietotarkastukset haluttiin tuoda jouhevaksi osaksi kaupankäyntiä, laskuttamista sekä reskontranhoitoa. Intrum Oy:n Jaana Jussila avaa blogissa eri mahdollisuuksia, mitet yrittäjät voivat tarkastella helposti oman asiakaskunnan maksukykyä.

Sarjayrittäjän vinkit aloittavalle yrittäjälle blogit

Sarjayrittäjän vinkit aloittavalle yrittäjälle

Sarjayrittäjä Johannes Laine on perustanut useita ja ollut mukana monessa yrityksessä Hän on käynyt läpi myös kolme konkurssia. Hän tietää kokemuksesta, mitkä asiat toimivat ja mitä virheitä ei missään nimessä kannata tehdä.

Oma Netvisorilla mielekkyyttä työpäivään asiakkaat

Oma Netvisorilla mielekkyyttä työpäivään

Kirjanpitäjän arkeen sisältyy paljon klikkailua ja tarkistamista. Oma Netvisor on kehitetty yhdessä tilitoimistojen kanssa vähentämään molempia. Hämeen Kirjanpito Oy:n Anna-Maija Sulkakoski opetteli tekemään työnsä Oma Netvisorin kautta ja on ollut erittäin tyytyväinen. Nyt hänellä jää paljon enemmän aikaa mielekkäämpiin tehtäviin.

Konsernin talouslukuihin selkeyttä Netvisorin avulla blogit

Konsernin talouslukuihin selkeyttä Netvisorin avulla

Netvisor tarjoaa konsernin taloushallinnon erityistarpeisiin monia arkea helpottavia toimintoja. Automaatio helpottaa mm. sisäisten tapahtumien eliminointia ja konserniraporteilla saat reaaliaikaisen näkymän kaikkiin konsernin yhtiöiden lukuihin yhdellä ja samalla raportilla.

Ajantasainen kirjanpito on yrityksen talouden selkäranka blogit

Ajantasainen kirjanpito on yrityksen talouden selkäranka

Nopeasti muuttuvassa maailmassa yrittäjän on tärkeää pystyä tekemään päätöksiä nopeasti, todelliseen dataan pohjautuen. Sitä ei voi tehdä, jos kirjanpito laahaa viikkoja jäljessä. Nykyaikana kirjanpidon voi pitää ajantasalla melko pienellä vaivalla. Blogissa taloushallinnon asiantuntija Essi Pekkala kertoo, miten kirjanpito pidetään ajan tasalla.

Pienyrittäjän taloushallinnon rutiinit yhdessä osoitteessa blogit

Pienyrittäjän taloushallinnon rutiinit yhdessä osoitteessa

Yrityksen taloushallinto voidaan hoitaa hankalasti tai helposti. Melko yleinen ja suhteellisen hankala tapa on hoitaa kaikki tehtävät eri ohjelmistoissa; laskunmaksu nettipankissa, myyntilaskujen lähettäminen siihen suunnitellussa ohjelmistossa, matkalaskut ja palkat omissa järjestelmissään ja kirjanpito vielä erikseen. Helpoin tapa on hankkia monipuolinen taloushallinto-ohjelmisto, jolla kaikki rutiinit hoituvat yhdessä paikassa helposti ja monin osin jopa automaattisesti.

Toiminimen kirjanpito – miten se on paras hoitaa? blogit

Toiminimen kirjanpito – miten se on paras hoitaa?

Toiminimiyrittäjällä on suuri houkutus hoitaa kirjanpito yhdenkertaisena, kun se on mahdollista. Yhdenkertainen kirjanpito vaatii sekin kuitenkin kirjanpidon peristeiden opettelua ja sen tekeminen vie aikaa. Eikä siitä saa läheskään samoja hyöytyjä kuin kahdenkertaisesta kirjanpidosta. Blogissa kerromme toiminimen kirjanpidon vaihtoehdot ja niiden erot.

5 vinkkiä myyntisaamisten hallintaan blogit

5 vinkkiä myyntisaamisten hallintaan

Myydyistä tavaroista ja palveluista olisi hyvä saada maksu mahdollisimman nopeasti. Laskulla myytäessä on tärkeää olla selkeät suunnitelmat myös ongelmatilanteiden varalle. Miten toimitaan, jos maksu on myöhässä tai asiakas ei maksa laskuaan? Entä miten myyntisaamisten viivästyessä varmistetaan hyvä asiakaspalvelu ja yhteistyön jatkuminen?

Taloushallinto-ohjelmisto on tuoreen yrittäjän hallinnollinen avustaja asiakkaat

Taloushallinto-ohjelmisto on tuoreen yrittäjän hallinnollinen avustaja

Tuoreella yrittäjällä on paljon uusia asioita hallittavanaan. Sähköinen taloushallinto-ohjelmisto tekee talousasioiden hoitamisesta, kuten myyntilaskujen lähettämisestä ja ostolaksujen maksamisesta helpompaa ja vähemmän stressaavaa. Vuoden 2021 alusta alkaen yrittäjänä toiminut Kyösti Iivonen halusi kaiken toimivan mahdollisimman helposti ja yksinkertaisesti. Siksi hän valitsi Netvisorin.

Kesälomavinkki yrittäjille blogit

Kesälomavinkki yrittäjille

Mikä auttaa yrittäjää ottamaan lomallaan rennommin? Yksi asia ainakin on laskutuksen pyöriminen loma-aikana samalla tavalla kuin töissä ollessa. Miten se on mahdollista? SIrpa Turunen kertoo blogissaan.

Helpotusta sote-alan yrityksen laskutukseen blogit

Helpotusta sote-alan yrityksen laskutukseen

Netvisor säästää aikaa laskutuksessa ja palkanlaskennassa. Sillä voi automatisoida monia rutiinitehtäviä, kuten toistuvaislaskutuksen ja tiliöinnit. Se on tietoturvallinen ja luontoystävällinen. Mm näitä ominaisuuksia Aurinkoranta-Kodin toimitusjohtaja Jussi Manninen arvostaa Netvisorissa.

Kuljetusliikkeen talous ja palkat hoituvat Netvisorilla myös kotoa käsin asiakkaat

Kuljetusliikkeen talous ja palkat hoituvat Netvisorilla myös kotoa käsin

Okline Oy hoitaa sekä taloushallinnon että kirjanpidon Netvisorilla. Taloussihteeri ja palkanlaskija Jaana Okkolinin mukaan Netvisor helpottaa molempia tehtäviä merkittävästi. Erityisesti hän pitää siitä, että molemmat voi tehdä samassa ohjelmistossa, jolloin palkat kirjautuvat kirjanpitoon automaattisesti. Netvisoriin integroidut logistiikka-alan toiminnanohjausjärjestelmät parantavat käyttökokemusta ja lisäävät automaation määrää entisestään.

Yrityksen kulut kuriin blogit

Yrityksen kulut kuriin

Jos yritys joutuu säästökuurille, tarkoittaa se usein, että taustatöissä ja ennakoinnissa on hutiloitu. Yrityksen kannattavuuteen pystyy yllättävissäkin tilanteissa vaikuttamaan parhaiten tarkalla kustannusseurannalla, joka vaatii tietysti pitkäjänteistä työtä. Kustannusseurannan aloittaminen siinä vaiheessa, kun ongelmat ovat jo nähtävillä, ei juuri auta.

Datan yhdistely vie tiedolla johtamisen uudelle tasolle blogit

Datan yhdistely vie tiedolla johtamisen uudelle tasolle

Kilpailun kiristyessä kaikenlainen data auttaa parantamaan yrityksen mahdollisuuksia menestyä. Eikä uusinkaan datan käsittelyn teknologia ei ole enää vain isojen ja rikkaiden saatavilla. Älykkäitä ja helposti käyttöönotettavia ohjelmistoja löytyy nyt myös järkevän hintaisina vaihtoehtoina.

Mielenrauhaa ja tukea uuden yrityksen johtamiseen asiakkaat

Mielenrauhaa ja tukea uuden yrityksen johtamiseen

Pyrin aina itse tuomaan asiakkaalleni helppoutta. Se on se tärkein asia ja nämä ohjelmat todella helpottavat minun elämääni. Vaikea kuvitella, miten muuten nämä asiat voisi tehdä. Näin kuvailee Veloce Consultingin Marko Kurttila Netvisorin ja Severan hyötyjä. Hän aloitti yritystoiminnan viime vuonna ja halusi alusta alkaen parhaat työkalut tukemaan omaa asiantuntijuuttaan.

Netvisor on tilitoimiston kasvun tukena monella tapaa asiakkaat

Netvisor on tilitoimiston kasvun tukena monella tapaa

Jyväskyläläinen tilitoimisto, AJ Laskenta on käyttänyt Netvisoria yli 10 vuotta ja yrittäjä Jukka Salminen pitää sitä edelleen markkinoiden parhaana taloushallinnon kokonaisuutena. Nyt Salminen hakee tilitoimistolle kasvua Netvisor Kasvuohjelman avulla, jotta hän voi muutaman vuoden kuluttua jäädä eläkkeelle levollisin mielin.

Tilaus-toimitusketjun hallintaan ainutlaatuinen kokonaisuus blogit

Tilaus-toimitusketjun hallintaan ainutlaatuinen kokonaisuus

Netvisor on yksi harvoista taloushallinnon-ohjelmistoista, jossa yhdistyy lakisääteinen kirjanpito ja varastonhallinta. Tätä yhdistelmää tulemme kehittämään kuluvan vuoden aikana. Kun taloushallinto ja tilaus-toimitusketjun hallinta ovat samassa järjestelmässä, vähenee käsin tehtävien kirjausten ja siten virheiden määrä.

4+1 fiksua tapaa, joiden avulla nukut yösi hiukan levollisemmin blogit

4+1 fiksua tapaa, joiden avulla nukut yösi hiukan levollisemmin

Yritysten taloustilanteissa voi tapahtua äkillisiä heilahduksia ja moni tuskailee liiketoimintaan liittyvän epävarmuuden kanssa. Millaisia maksuehtoja asiakkaille olisi fiksuin tarjota? Missä kantimissa kriittisten toimittajien talous onkaan tätä nykyä? Kuinka paljon voin luottaa netistä löytyviin tietoihin tai huhupuheisiin? Lue 5 vinkkiä, joiden avulla saat lisää mielenrauhaa yrityksen arkeen.

Palkanlaskijan parempi arki blogit

Palkanlaskijan parempi arki

Palkanlaskennassa voidaan automatisoida jo monia vaiheita, mutta jostain syystä automaatiota ei hyödynnetä, eikä siten palkanlaskijoiden koko vahvaa ammattitaitoakaan. Raisa Ruokonen pohtii syitä muutosvastaisuuden takana ja kertoo, millainen palkanlaskijan parempi arki on sitten, kun automaatiolle annetaan tilaisuus.

Estä tietomurto yritykseesi – 10 askelta yrityksen tietoturvaan (osa 1/3) blogit

Estä tietomurto yritykseesi – 10 askelta yrityksen tietoturvaan (osa 1/3)

Tietoturva ja henkilötietojen suojaaminen ovat nykyään arkipäivää lähes jokaisessa yrityksessä. Tietomurto voi tapahtua minkä tahansa yrityksen kohdalle ja siksi tietoturvasta huolehtiminen on tärkeää. Visma Solutionsin tietoturvavastaava Riku Tarkiainen listasi tärkeimmät vinkit yrityksen tietoturvatason parantamiseen. Blogisarjan ensimmäisessä osassa käsitellään perusasioita, kuten tietoturvasuunnitelman tekoa.

Yksi ohjelmisto vai usean järjestelmän integraatio? blogit

Yksi ohjelmisto vai usean järjestelmän integraatio?

Yrityksen näkökulmasta yksi, kokonaisvaltainen ohjelmisto olisi ehkä yksinkertaisin ratkaisu. Kaiken kattavia tietojärjestelmiä ei kuitenkaan ole olemassa kuin myyjien lupauksissa. Parhaan mahdollisen kokonaisuuden saa valitsemalla markkinoiden parhaat, omalle toimialalle suunnitellut ratkaisut ja automatisoi tiedonkulun niiden välillä.

Klubi uudisti taloushallintonsa – automaatio yllätti positiivisesti asiakkaat

Klubi uudisti taloushallintonsa – automaatio yllätti positiivisesti

Helsingin Jalkapalloklubi tarvitsi ohjelmiston, jolla seurayhteisön taloutta olisi helpompi hallita ja johdolla olisi parempi näkymä talouteen. He valitsivat Netvisorin taloushallinto-ohjelmistokseen, koska se oli vertailluista ohjelmistoista helppokäyttöisin. Vaakakupissa painoi myös se, että monet jääkiekon SM-liigaseurat ovat olleet jo vuosia Netvisorin tyytyväisiä käyttäjiä.

Vuonna 2021 Netvisor näyttää automaation uuden suunnan blogit

Vuonna 2021 Netvisor näyttää automaation uuden suunnan

Netvisor mullistaa tilitoimistojen palvelumallin vuonna 2021. Oma Netvisorista tulee koko tilitoimiston palvelualusta. Luvassa on myös merkittäviä kehityshankkeita mobiilin käytettävyyteen sekä rajapintojen ja tiedon siirron parantamiseen. Tuotejohtaja Janne Lyytikäinen avaa blogissa Netvisorin ensi vuoden tiekarttaa.

Laskuta helposti laskutusohjelmalla blogit

Laskuta helposti laskutusohjelmalla

Laskutusohjelmalla hoidat yrityksen laskut helposti ja tarkasti. Ohjelmisto automatisoi monia käsityötä vaativia vaiheita ja huolehtii, että tiedot ovat oikein. Listasimme yleisimmät laskutuksen haasteet ja kerromme myös miten laskutusohjelma auttaa niissä.

Ennakoimalla yrityksestä kestävämpi – tulevan arviointi ei ole rakettitiedettä blogit

Ennakoimalla yrityksestä kestävämpi – tulevan arviointi ei ole rakettitiedettä

Vuosi 2020 on konkreettisesti osoittanut ennakoinnin ja varautumisen merkityksen liiketoiminnalle. Ennakointi ei tietenkään yksin riitä, vaan täytyy myös rakentaa kyvykkyyksiä reagoida erilaisiin tulevaisuuden kuviin. Turun Yliopiston Business Disruption Labin johtaja Thomas Westerholm opastaa blogissa mm. miten ennakointi kannattaa aloittaa ja mistä tietoa löytää.

6 vinkkiä erinomaiseen esimiestyöhön blogit

6 vinkkiä erinomaiseen esimiestyöhön

Lähimmällä esimiehellä on erittäin suuri aikutus siihen, miten hyvin työntekijät viihtyvät työpaikalla. Erinomaisen esimiehen perässä jopa vaihdetaan työpaikkaa. Millainen sitten on hyvä työn johtaja? Ari-Pekka Salovaara listasi omia näkemyksiään Bisnespöytä-podcastissa, josta kirjasimme ne tähän blogiin.

Voiko tilitoimiston terveydentilan tarkastaa? blogit

Voiko tilitoimiston terveydentilan tarkastaa?

Netvisor Kasvuohjelmassa on kehitetty testi, jonka avulla tilitoimistolle voidaan tehdä terveystarkastus. Tarkastuksessa analysoidaan tilitoimistoa monelta eri kulmalta ja selvitetään tilitoimiston vahvuudet ja heikkoudet. Tulosten perusteella on helppo lähteä kehittämään toimintaa.

Kumppanuus perustuu aidolle yhteistyölle asiakkaat

Kumppanuus perustuu aidolle yhteistyölle

“Kumppanuus, yhdessä tekeminen ja aito vuorovaikutus. Ne ovat tärkeimmät asiat joita ohjelmistokumppanilta odotan”, toteaa Tilitoimisto Aarnion toimitusjohtaja Tatu Virta. Lue blogista koko haastattelu, jossa Tatu ja Netvisorin Päivi Piippo kertovat lisää tilitoimiston ja Netvisorin välisen yhteistyön eri ulottuvuuksista.

Uusi Oma Netvisor-näkymä poistaa tuhansia turhia klikkejä kirjanpitäjän arjesta blogit

Uusi Oma Netvisor-näkymä poistaa tuhansia turhia klikkejä kirjanpitäjän arjesta

Oma Netvisor -näkymä poistaa kirjanpitäjän rutiineista useita klikkauksia per tehtävä. Myös oman työn hallinta helpottuu, kun kaikkien asiakasyritysten tilanne näkyy yhdessä näkymässä. Tilitoimistot ovat arvioineet, että Oma Netvisor -näkymät säästävät kirjanpitäjän työaikaa pelkästään turhista tsekkauksista ja klikkailuista useita tunteja kuukaudessa.

Asiakkaiden maksuvalmiustieto valmiina reskontrassa blogit

Asiakkaiden maksuvalmiustieto valmiina reskontrassa

Ensimmäisenä Suomessa Netvisor taloushallinto-ohjelmisto tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden saada omien asiakkaidensa ja kumppaneidensa maksuvalmiustiedot suoraan osto- ja myyntireskontraan. Intrum Riski-indikaattori kertoo ajantasaisesti suomalaisyritysten maksukyvyn.

Kokonaisvaltainen johtamistapa nostaa yritystoiminnan uudelle tasolle blogit

Kokonaisvaltainen johtamistapa nostaa yritystoiminnan uudelle tasolle

Kokonaisvaltainen johtamistapa, holistic management ei ole Suomessa vielä kovin laajalti tunnettu. Pääosin sitä käytetään maatiloilla yritystoiminnan kehittämiseen. Se on kuitenkin erinomainen tapa kehittää mitä tahansa yritystä, sillä yrittäjyys on muillekin kuin maatalousyrittäjille laajempi käsite kuin vain työ. Se koskettaa kokonaisvaltaisesti kaikkia yrittäjän elämän osa-alueita.

Liike-elämän riidat syntyvät huonoista sopimuksista blogit

Liike-elämän riidat syntyvät huonoista sopimuksista

Liike-elämän sopimusneuvotteluissa on hyvä pitää puolensa, mutta liikaa ei kannata keskittyä vain omiin tavoitteisiin. Sopimuksen sanamuodoissa on hyvä olla tarkkana. Tulkinnanvaraa ei kannata jättää, sillä se altistaa yrityksen kalliille riidoille. Lue blogista asiantuntijan vinkit hyvän sopimuksen laatimiseen.

Verkkokauppiaan arki on kiireistä, mutta vapaampaa asiakkaat

Verkkokauppiaan arki on kiireistä, mutta vapaampaa

Mikaela Tokola kertoo blogissa ja podcastissa, millaista verkkokauppiaan arki on. Se poikkeaa yllättävän monella tapaa kivijalkakaupan pyörittämisestä ja teettää vähintään yhtä paljon työtä. Mutta on siinä omat hyvät puolensakin, mm. omaa ajankäyttöä voi suunnitella vapaammin.

Miten rakennetaan menestyvä startup? blogit

Miten rakennetaan menestyvä startup?

Tutkimuksen mukaan Aalto Startup Centerin avustamat yritykset ovat menestyneet poikkeuksellisen hyvin. Mitä keskuksessa tehdään ja miten heidän startupinsa menestyvät paremmin kuin muut suomalaisyritykset? Heidän toimintatavoistaan on hyvä ottaa oppia.

Keinoja yrityksen toiminnan turvaamiseen blogit

Keinoja yrityksen toiminnan turvaamiseen

Koronaepidemia kiristää monen yrityksen taloutta ankarasti. Toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi on nyt otettava kaikki keinot käyttöön. Listasimme, mitä taloushelpotuksia ja vaihtoehtoisia rahoitusmahdollisuuksia yrityksillä on tässä poikkeustilanteessa käytettävissä.

Kuljetusalalle sopivan helppo ja mobiili blogit

Kuljetusalalle sopivan helppo ja mobiili

Kuljetusyrittäjän arkea helpottaa merkittävästi, jos yrityksen taloustilanteen voi tarkistaa ja laskutkin hyväksyä vaikka tienpäällä ollessa. Netvisorista löytyy mobiilipalveluiden lisäksi monia muitakin, juuri kuljetusalalle erinomaisesti soveltuvia ominaisuuksia.

Suomen edullisin yritysrahoitus on myös nopein blogit

Suomen edullisin yritysrahoitus on myös nopein

Miksi et varautuisi hetkellisiin kassavajeisiin jo ennen kuin niitä ilmenee? OP Laskulaina toimii kuin tililimiitti, voit nostaa rahaa lähetettyjä laskuja vastaan silloin, kun tarvitset. Se eroaa muista vastaavista rahoitusmuodoista siten, ettei siitä aiheudu kuluja, ellei sitä käytä.

Unohdettu kirjanpitäjä blogit

Unohdettu kirjanpitäjä

Jarkko Iitiän mukaan ohjelmistotalot käyvät nyt kiivasta “taistelua” tilitoimistoista ja heidän asiakkaistaan. Lähes kaikissa puheenvuoroissa on kuitenkin unohdettu tulevien muutosten keskeisin henkilö, kirjanpitäjä.

Aloittavan yrittäjän pikakurssi talouteen blogit

Aloittavan yrittäjän pikakurssi talouteen

Liian moni yritys lopettaa toimintansa jo muutaman vuoden toiminnan jälkeen. Usein syynä, ettei yrittäjällä ole ollut riittävästi talousosaamista yrityksen taloutta hallitakseen. Tässä asiantuntijoiden tiivis talousopas yrityksen alkutaipaleelle.

Netvisor on luotettava kumppani myös tulevaisuudessa blogit

Netvisor on luotettava kumppani myös tulevaisuudessa

Kukaan ei voi enää pitkään vältellä digitalisaatiota. Käytännössä kaikki yhteydet valtion ja verottajan suuntaan ovat pian digitaalisia, joten jokaisen yrityksen on järkevää pikimmiten valita itselleen sopiva sähköinen taloushallinto-ohjelmisto. Monista vaihtoehdoista Netvisor on yksi luotettavimmista ja tehokkaimmin tulevaisuuden tarpeisiin kehittyvistä ohjelmistoista.

Ilkka Lavas selvitti: 5 + 1 mittaria mitä jokaisen kasvavan yrityksen tulisi seurata blogit

Ilkka Lavas selvitti: 5 + 1 mittaria mitä jokaisen kasvavan yrityksen tulisi seurata

Slush -viikko. 25 000 innovaattoria, 3 000 startuppia ja 2 000 sijoittajaa yli 130:sta maasta. Jokaisessa sijoittajan ja startupin kohtaamisessa kysytään mittareita. Mitä mittareita sijoittaja tarvitsee sijoituspäätöksensä tueksi? Mitä mittareita startupit mittaavat? Ovat nämä samoja vai eri mittareita? Ilkka Lavas otti Slushissa haastatteluun sijoittajia sekä kasvavia startuppeja ja selvitti mitkä ovat tärkeimmät mittarit joita jokaisen kasvavan yrityksen tulisi seurata.

Uuden yrityksen sudenkuopat ja miten vältät ne blogit

Uuden yrityksen sudenkuopat ja miten vältät ne

Yrityksen perustaminen ja sen pyörittäminen vaativat paljon muutakin kuin hyvän yritysidean. Uusi yrittäjä joutuu opettelemaan taitoja, joita hän ei osannut edes ajatella tarvitsevansa. Listasimme muutamia asioita, jotka on hyvä jokaisen yrittäjän ottaa haltuun, välttääkseen yleisimmät tuoreen yrityksen ongelmat.

Ilkka Lavas: 13 vinkkiä kasvuyrityksille blogit

Ilkka Lavas: 13 vinkkiä kasvuyrityksille

Mistä tietää, milloin on aika alkaa laajentaa yritystä? Miten myyntiin saa potkua? Missä vaiheessa kannattaa pyytää ulkopuolista neuvontaa? Kasvuyrittäjä ja sijoittaja Ilkka Lavas vastaa mm näihin kasvuyrityksen tärkeisiin kysymyksiin Bisnespöytä-podcastissa, josta tiivistelmä tässä blogissa.

Netvisor sopii yhtä hyvin pienelle ja suurelle yritykselle blogit

Netvisor sopii yhtä hyvin pienelle ja suurelle yritykselle

Netvisoria käyttävät niin yksinyrittäjät kuin suuryritysten talousjohtajat. Ohjelmisto taipuu molempien tarpeisiin juuri siten kuin he haluavat. Lue blogista, miten sama ohjelmisto skaalautuu käyttötarpeen mukaan pienyrityksen kirjanpito-ohjelmasta suuryrityksen taloushallinnon sydämeksi ja useita ohjelmistoja yhdistäväksi kokonaisuudeksi.

Miten valita oikea asiakas tilitoimistolle? blogit

Miten valita oikea asiakas tilitoimistolle?

Tilitoimistoala elää monella tapaa murrosaikaa. Kirjanpito on siirtynyt sähköisiin järjestelmiin, toimistot kasvavat ja ketjuuntuvat, työ ei ole enää paikkakuntasidonnaista… Asiakasvalinta on nyt oikeasti mahdollista ja järkevää, jos haluaa kehittää ja kasvattaa toimintaansa. Pysyä kilpailussa mukana.

Mitä voi vähentää yritysverotuksessa? blogit

Mitä voi vähentää yritysverotuksessa?

Verovähennykset voi tehdä oikein tai ne voi tehdä väärin. Oikein tehtynä niiden avulla voi säästää selvää rahaa. Väärin tehtynä niistä voi koitua yritykselle paljon harmia ja ylimääräisiä kuluja. Veroasiantuntija Kari Alhola opastaa blogissa, mitä yrityksen verotuksessa voi vähentää ja mitä ei.

Netvisor-koulutuksia uudistettiin blogit

Netvisor-koulutuksia uudistettiin

Uuden järjestelmän käyttöönotossa yksi iso haaste on sen käytön opettelu. Onko aikaa ja mielenkiintoa opetella käyttämään järjestelmää riittävän hyvin? Netvisorin koulutuksia uudistettiin niin, että jokaisella on nyt mahdollisuus osallistua koulutuksiin omalta työpisteeltä.

Voiko työntekijöiden motivaatioon vaikuttaa? blogit

Voiko työntekijöiden motivaatioon vaikuttaa?

Henkilökunnan motivointi voi nostaa yrityksen tuottavuutta merkittävästi, mutta se ei ole aivan helppoa. Paljon riippuu työpaikan ilmapiiristä ja esimiesten taidoista. Koko motivointitaakkaa ei kuitenkaan voi sysätä työnantajan harteille. Työntekijöilläkin on vastuunsa.

Verkkolaskulaki, onko se verkkolaskupakko? blogit

Verkkolaskulaki, onko se verkkolaskupakko?

Verkkolaskulaki antaa ensi vuonna myös yrityksille mahdollisuuden vaatia toimittajiltaan laskut sähköisinä. Uudistus pakottaa jotkut organisaatiot uudistamaan järjestelmiään, mutta laki ei sinällään tuo suurta muutosta Suomessa jo vallalla oleviin käytäntöihin.

Hyvä strategia auttaa kasvamaan blogit

Hyvä strategia auttaa kasvamaan

Strategia jämäköittää yrityksen toimintaa. Se antaa suunnan ja keinot, joilla tavoitteisiin pyritään. Henkilökunnan ja asiakkaiden ottaminen mukaan strategiatyöhön on hyvä tapa sitouttaa heitä.

Netvisorin hinnoittelu uudistui blogit

Netvisorin hinnoittelu uudistui

Netvisorin hinnoittelu-uudistuksella pyritään vastaamaan sekä nopealla tahdilla digitalisoituvan yhteiskunnan luomiin odotuksiin että muuttuneeseen ostokäyttäytymiseen. Pakettihinnoittelu on aikaisempaa selkeämpi.

Automaatio vapauttaa ihmisen olemaan ihminen blogit

Automaatio vapauttaa ihmisen olemaan ihminen

Suomessa on parhaillaan meneillään useita merkittäviä hankkeita yhteiskuntamme automatisoimiseksi. Mukana ovat valtion lisäksi mm. suuryritykset. Mitä hyötyä automatiikasta ja robotiikasta sitten on yrityksille? Lue asiantuntijoiden ajatuksia asiasta.

Myynnin esteet ja niiden poistaminen blogit yleinen

Myynnin esteet ja niiden poistaminen

Myynnin esteet liittyvät usein tunneasioihin. Luottamuksen puute on yksi suurimmista myynnin esteistä. Toinen on arvon tuottaminen. Jos et kuuntele asiakasta ja siten selvitä hänen todellisia tarpeitaan, et myöskään pysty tarjoamaan hänelle sellaista arvoa, josta hän on valmis maksamaan.

Verosuunnittelu kannattaa blogit

Verosuunnittelu kannattaa

Jotta yritystoiminnasta saa parhaan mahdollisen hyödyn, kannattaa osakkaiden tehdä verosuunnitelma mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen. Sen avulla saadaan tulot optimoitua ja verorasite minimoitua.

Budjetti, ennuste vai molemmat? blogit

Budjetti, ennuste vai molemmat?

Mitä eroa on budjetilla ja ennusteella? Greenstepin senior manager Oliver Lindholm ja Visma Solutionsin tuotepäällikkö Pekka Kotovaara kertovat oman näkemyksensä, miten etenkin juuri toimintansa aloittaneissa ja toiminnan muuttamista ja kasvua tavoittelevissa yrityksissä työkaluihin kannattaa suhtautua.

Mikä sähköinen allekirjoitus? blogit

Mikä sähköinen allekirjoitus?

Sähköinen allekirjoitus on juridisesti pätevä, nopea ja jopa turvallisempi kuin käsin kirjoitettu. Sitä voi käyttää kaikissa yrityksen asiakirjoissa, vuokrasopimuksissa, vakuutussopimuksissa, kauppakirjoissa ja niin edelleen.

Kustannustietoisuudella kasvua yritykselle blogit

Kustannustietoisuudella kasvua yritykselle

Kustannustietoinen ei ole sama kuin pihi. Kustannustietoinen yritys tietää tarkkaan, mihin rahaa menee ja mistä sitä tulee, osaa jopa ennakoida tulevia menoja ja reagoida nopeasti, jos kustannukset nousevat. Kustannustietoisuus auttaa yritystä kehittymään ja kasvamaan.

Netvisor ennakoi tulevaa rakennusalan kausivaihteluissa asiakkaat

Netvisor ennakoi tulevaa rakennusalan kausivaihteluissa

Monien organisaatioiden hallituksissa istunut ja monia taloushallinto-ohjelmistoja nähnyt Minna Väyrynen, pitää Netvisoria kokonaisuutena selkeästi parhaana ohjelmistona. Oman rakennusalan yrityksensä taloutta hän hoitaa liikkuvan työnsä vuoksi pääasiassa etänä, Netvisorin mahdollistamana.

Urheiluseuran talous ammattimaiselle tasolle asiakkaat

Urheiluseuran talous ammattimaiselle tasolle

Urheiluseurassa helposti ajatellaan, että siinähän se kirjanpito sujuu sivussa. Salibandyseura NST:ssä huomattiin pian Netvisorin käyttöönoton jälkeen, että seuran kehittäminen on huomattavasti helpompaa, kun talousluvut ovat hallituksella hyvin hallussa.