Kirsin Konttori on sähköisen taloushallinnon osaava tilitoimisto, ja yksi Netvisorin Kasvuohjelman jäsenistä. Kirsi Rantakaulio kuvassa oikealla.

Haastattelimme vuosi sitten Kirsin Konttorin toimitusjohtajaa, Kirsi Rantakauliota, joka oli yksi ensimmäisistä Netvisorin Kasvohjelman jäsenistä. Tunnelma oli silloin innostunut ja ilmassa risteili lukuisia ideoita tilitoimiston toiminnan kehittämiseksi. Soitimme Kirsi Rantakauliolle uudelleen vuosi haastattelun jälkeen ja kysyimme, mitä heille kuuluu nyt.

Tilitoimistomme liikevaihto kasvoi jopa enemmän kuin mitä olin hahmotellut paperille Kasvuohjelman avaustyöpajassa

– Voi että, tässähän on tapahtunut vaikka mitä! Lähdin alunperin Kasvuohjelmaan hakemaan uusia ideoita ja työkaluja. Projekti oli hyvin onnistunut ja tilitoimistomme liikevaihto kasvoi jopa enemmän kuin mitä olin hahmotellut paperille Kasvuohjelman ensimmäisessä avaustyöpajassa, Kirsi muistelee.

“Pitäisi tehdä” -ajatukset muuttuvat tekemiseksi

Kasvuohjelma perustuu systemaattiseen ja määrätietoiseen tekemiseen, jossa tilitoimiston liiketoimintaa uudistetaan pala palalta. Kirsi on todennut tämän itselleen sopivaksi toimintatavaksi, jota tulee käyttämään myös jatkossa. Omien suunnitelmien kirjaaminen ylös edistää niiden toteutumista paremmin kuin ideoiden pyörittely vain oman pään sisällä. Toimenpiteiden aikatauluttaminen tuo ryhtiä omaan tekemiseen ja “pitäisi tehdä” -ajatukset muuttuvat tekemiseksi.

Kasvuohjelmaan kuuluu kaikille yhteisiä työpajoja, joissa kaikki ryhmän tilitoimistot kokoontuvat samaan tilaan työstämään agendalla olevia asioita. Sen lisäksi ohjelmaan kuuluu 1-2-1 -tapaamisia, joissa Kasvuohjelman projektipäällikkö Petteri Rantamäki sparraa tilitoimistoja kahden kesken.

– Petteri on pitänyt hienosti huolta siitä, että tavoitteista ei ole lipsuttu. Sparraus on ehdottomasti auttanut siinä, että suunnitellut asiat on saatu tehtyä, Kirsi kiittelee.

Lisää kapasiteettia automaation avulla

Kasvu on näkynyt Kirsin Konttorissa myös yrityksen henkilöstömäärässä. Töitä on riittänyt ja työntekijoiden määrä on kasvanut kahdella. Syksyllä on puolestaan tarkoitus kasvattaa kapasiteettia automaation avulla.

Tarkoituksena on hyödyntää entistä tehokkaammin Netvisorin automaatiomahdollisuuksia. Syksylle on suunnitteilla erillinen automaatiotyöpaja, jossa tullaan keskittymään automaatioasteen kasvattamiseen.

Kulunut kevät antoi paljon oppeja myös töiden tekemisestä etänä. Kuten monet muutkin, Kirsin Konttorin työntekijät siirtyivät alkukeväästä etätöihin ja se tulee jatkumaan ainakin jossain määrin nyt kun kaikki työkalutkin ovat tulleet tutuiksi. Tietoturvasyistä on kuitenkin tehty linjanveto, että luottamukselliset paperit pidetään toimistolla, eikä niitä viedä kotiin.

Lisäpanostusta myyntiin ja markkinointiin

Kasvuohjelman rakenteeseen kuuluu myös myyntiin ja markkinointiin liittyvää pohdintaa ja sen innoittamana Kirsin Konttorin nettisivut ovat kokeneet myös reippaan uudistuksen. Uudet nettisivut ovat houkutelleet enemmän kävijöitä, ja tarkoituksena on tuoda sinne vielä esimerkiksi chat-botteja. Myös myynnissä on tapahtumassa merkittävä muutos:

– Tulen siirtämään omat kirjapitotyöt muille ja aion keskittyä jatkossa myyntityöhön ja hallinnollisiin tehtäviin. Olen oivaltanut että olen yritykselle kaikkein tuottavin silloin, kun olen hankkimassa meille uusia asiakkaita, Kirsi kertoo.

Entä tulevaisuus?

Kirsin Konttori on saavuttanut – jopa ylittänyt – kasvutavoitteensa, mutta vauhti ei ole suinkaan hyytymässä. Tuleville vuosille on luvassa tiukkoja tavoitteita.

– Omat tavoitteet olivat aiemmin aika löysiä. Kasvuohjelman myötä olen oppinut, että kyllä minä pystyn. Nyt itseltä uskaltaa vaatia paljon enemmän. Aiemmin kasvu oli sattumanvaraista ja asiakkaita tuli olemassa olevien asiakkaiden kautta. Nyt myös myyntityöhön on tullut aktiivisempi ote. Meillä ei aiemmin ollut henkilöä, joka olisi keskittynyt myymiseen, mutta jatkossa se tulen olemaan minä itse.

Omat tavoitteet olivat aiemmin aika löysiä. Kasvuohjelman myötä olen oppinut, että kyllä minä pystyn.

Kirsin Konttori ollut tähän asti siitä onnekkaassa asemassa, että koronan vaikutus on jäänyt pieneksi ja monien asiakkaiden liiketoiminta on jo elpymässä hyvää vauhtia.

– Uusia yrityksiä ei ehkä tule syntymään samalla tavalla, mutta uskon, että sähköinen taloushallinto tulee tuomaan meille lisää asiakkaita. Kulunut kevät herätteli yrityksiä arvostamaan sitä, että kirjanpito on ajan tasalla ja tiedetään, missä mennään, Kirsi summaa.

Netvisorin Kasvuohjelman seuraava ryhmä aloittaa syksyllä 2020 ja ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Lue lisää ja tule mukaan


Anni Oksanen työskentelee Netvisorin markkinoinnissa. Vankka kokemus B2B-maailmassa on paljastanut, että yritysten sisältä löytyy monia tarinoita, jotka ansaitsevat tulla kerrotuiksi.