Clento Logo Valkoinen

Automatisoitu KYC tilitoimistoille

Luotettavin tapa täyttää KYC-velvoitteet

Ota KYC-prosessi kerralla haltuun. Clentolla hoidat asiakkaidesi tuntemisen vain muutamissa minuuteissa ja säästät jopa satoja työtunteja vuodessa. Kerää, analysoi ja ylläpidä tuntemistiedot – kaikki yhdellä järjestelmällä.

Ketteryyttä KYC-viidakkoon

Helppokäyttöisen pilvipalvelun avulla suoraviivaistat tuntemistietojen käsittelyä ja otat huomioon kaikki asiakkaan tuntemiseen liittyvät tarpeet asiakassuhteen alusta loppuun saakka.

Nopeuta asiakassuhteen avaamista

Sähköiset tietopyynnöt, automaattinen tietojen haku ja kattavat pakotelistatarkistukset nopeuttavat selvästi uuden asiakkuuden avaamiseen käytettävää aikaa. Uuden asiakkaan KYC-prosessi on tehty parhaimmillaan alle 5 minuutissa.

Karsi manuaalinen työ, keskity olennaiseen

Clentolla yksinkertaistat tilitoimistosi KYC-rutiineja ja karsit manuaalisia työvaiheita. Järjestelmän tapahtumiin perustuva automaatio auttaa sinua keskittämään resurssit niitä tarvitseviin asiakkaisiin, vähentäen tarpeettomia tarkistuksia ja turhia työvaiheita.

Pidä asiakkaasi tyytyväisenä

Manuaaliset ja monimutkaiset prosessit vaikuttavat myös asiakkaasi arkeen. Clenton avulla suoritat KYC-toimenpiteet saumattomasti ja tehokkaasti tarvittavien tapahtumien yhteydessä. Vähennät asiakkaan tarvetta toimittaa useita eri tietoja eri aikaan ja mahdollistat tietoturvalliset tavat arkaluonteisten tietojen toimittamiseen.

Clento dashboard

Näin helppoa se on

Kerää tuntemistiedot minuuteissa

Tietopyynnön valmistelu

Valmistele tietopyyntö hakemalla yrityksen perustiedot automaattisia rekisterihakuja hyödyntämällä.

Clento tarkistaa asiakkaasi ja hänen sidosryhmänsä automaattisesti kaikkia tarvittavia sanktio- ja pakotelistoja vastaan.

Tarkistusten jälkeen tietopyyntö lähetetään asiakkaalle tunteistietojen täyttämistä varten.

Tunnistautuminen ja tietopyynnön täyttäminen

Asiakas todentaa henkilöllisyytensä vahvan tunnistautumisen tai mobiilivarmenteen avulla ja vastaa lakisääteisiin kysymyksiin.

Vastaamisen päätteeksi täytetty tietopyyntö lähetetään takaisin tilitoimistolle.

Riskiarvionti ja jatkuva seuranta

Clento auttaa tietopyynnön arvioinnissa ja nopeuttaa asiakkaan riskisyyden määrittämistä.

Asiakaskohtaisen riskiarvion ja säännöllisesti päivittyvien ulkoisten rekisteritietojen avulla saat tiedon tuntemistiedoissa tapahtuvissa muutoksissa saman tien.

Näin voit keskittää valvonnan riskiperusteeltaan suurempiin asiakkuuksiin ja jättää vähemmän riskiset asiakkaat pienemmälle huomiolle.

Monipuoliset ominaisuudet tilitoimistoille

Automaattiset pakote- ja sanktiolistatarkastukset

Clento huolehtii puolestasi lakisääteisen pakotelistaseurannan. Asiakkaasi ja heidän sidosryhmänsä tarkastetaan päivitettyjä kansallisia ja kansainvälisiä pakotelistoja vastaan kerran viikossa.

Sähköinen henkilöllisyyden todentaminen

Hoida lain edellyttämä asiakkaan henkilöllisyyden todentaminen helposti vahvalla tunnistautumisella tai mobiilivarmenteella. Ulkomaalaisten asiakkaidesi henkilöllisyys todennetaan luotettavalla biometrisellä tunnistamismenetelmällä.

Sähköiset tietopyyntölomakkeet

Clentossa on valmiina kaikille asiakastyypeille soveltuvat tietopyyntölomakkeet. Jos tilitoimistollasi on erityistarpeita, ne otetaan huomioon tarpeisiin muokatuilla yksilöllisillä tietopyynnöillä.

Kattavat integraatiot

Minimoi turha työ ja päällekkäiset järjestelmät. Liitä Clento helposti rajapinnan kautta nykyisiin toiminnanohjaus- tai CRM-järjestelmiisi.

Automaattiset muistutukset

Ajastamalla automaattisia muistutuksia nopeutat asiakkaan tietopyynnön täyttämistä ja varmistut, että KYC-prosessi suoritetaan ajallaan.

Tiedot aina varmassa tallessa

Clenton tietoturvaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Tieto asiakkaan ja ilmoitusvelvollisen välillä liikkuu turvallisten yhteyksien kautta. Tuntemistiedot ovat aina turvassa erillään muista asiakastiedoista.

Loimme Clenton avulla tilitoimistoomme nopean ja ryhdikkään prosessin, jolla todennamme asiakkaamme edustajan henkilöllisyyden ja keräämme tarvittavat tuntemistiedot. Clenton lähestymistapa on kokonaisvaltainen ja ottaa huomioon kaikki rahanpesulain vaatimukset.

Opi lisää rahanpesulaista ja asiakkaan tuntemisesta

Webinaaritallenne

Automatisoitu KYC – näin täytät tilitoimiston velvoitteet hetkessä Clenton avulla

Yksi tilitoimiston tärkeimmistä velvoitteista on tuntea asiakkaansa ja heidän liiketoimintansa. Manuaalisesti tehtynä KYC-tietojen kerääminen ja analysoiminen on kuitenkin työlästä, hidasta ja pahimmassa tapauksessa puutteellista.

Webinaarissa paneudumme tilitoimiston keskeisiin asiakkaan tuntemiseen liittyviin velvoitteisiin ja näytämme, miten oikea järjestelmä auttaa velvoitteiden automatisoinnissa ja helpottaa jokaisen tilitoimiston arkea.

Webinaaritallenne

Rahanpesulain muutokset tilitoimistojen näkökulmasta

Rahanpesun sääntelyssä on tapahtunut päivityksiä, kun eduskunta hyväksyi rahanpesulakiin muutoksia maaliskuussa 2023.

Voimaan tulleet muutokset ovat merkittäviä jokaisen ilmoitusvelvollisen näkökulmasta ja ne koskevat erityisesti pakotesääntelyn ja jäädyttämispäätösten noudattamiseen liittyvää asiakkaan tuntemista ja hallinnollisia seuraamuksia.

Tallenteessa kuulet:

 • Sääntelyssä tapahtuneet keskeisimmät muutokset tilitoimistoille
 • Muutoksiin liittyvä valvonta
 • Miten KYC-työkalu auttaa täyttämään rahanpesulain velvoitteet ja miten työkalu käytännössä toimii?
 • Tilitoimistoilla haasteita noudattaa rahanpesulain vaatimuksia – Yksikään tarkastetuista toimistoista ei selvinnyt ilman huomautuksia

  Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt vuosien 2022-2023 aikana 10 rahanpesulain mukaista tarkastusta tilitoimistoihin. Jokaisesta tilitoimistosta löytyi puutteita ja peräti puolelle tarkastetuista toimistoista harkitaan rikesakon määräämistä.

  Lue blogi tästä

  Näin laadit rahanpesulain mukaisen riskiarvion

  Rahanpesulain mukaisen riskiarvion tarkoituksena on, että jokainen ilmoitusvelvollinen ymmärtää ja arvioi itse, miten yrityksen tuotteita ja palveluita voitaisiin käyttää hyväksi rahanpesuun tai terrorismin rahoittamiseen. Ilman riskiarviota rahanpesulain velvoitteiden noudattaminen ei ole käytännössä mahdollista. Blogissa kerromme, mitä riskiarvion tulee sisältää.

  Lue blogi tästä

  Miten voimme olla avuksi?

  Oletko kiinnostunut Clentosta ja sen eduista tilitoimistoille? Vastaamme mielellämme kaikkiin Clentoon liittyviin kysymyksiin. Jätä yhteydenottopyyntö tai lähetä viestiä osoitteeseen myynti.c[email protected], niin tiimimme on sinuun pikaisesti yhteydessä.

  Clento kuuluu Netvisorin tuoteperheeseen