Käyttöpääoman rahoitusta nopeasti suoraan Netvisorista

OP Laskulaina tarjoaa nopeasti avun, kun yrityksellä on tarvetta käyttöpääoman rahoitukselle pakollisiin maksuihin tai hankintoihin. Yrityksellä on aina reaaliaikainen tieto nostettavissa olevasta rahoituksesta. Lainaa voi nostaa tarpeen mukaan yhdessä tai useammassa erässä.

Palvelun tarjoaa OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

Välitön rahoituspäätös

Reaaliaikainen rahaliikenne pikasiirtoina

Kaikkien pankkien asiakkaille

Yritys- ja kuluttajalaskut

Automatisoitu kirjanpito

Joustoa, kun sitä tarvitset

Tutkitusti edullinen rahoitusmuoto. Ei kiinteitä maksuja.

OP Laskulaina on yksi markkinoiden edullisimmista rahoitusmuodoista. OP Laskulaina ei sisällä aloitusmaksua tai kiinteää kk-maksua. Ainut kulu on asiakkaan luokitukseen perustuva 0,83 – 2 % kk-korko, jota lasketaan avoinna olevan luoton päiväsaldolle. Maksat siis palvelusta vain, kun olet nostanut luottoa.

Kaikille maksajille. Kaikkien pankkien asiakkaille.

Faktoringista poiketen OP Laskulaina ei ole koskaan laskun sopijapuoli eikä se hoida maksuhuomautuksia tai perintää. Siksi sen käytön hyväksyvät myös suurimmatkin rakennus- ja keskusliikkeet ilman maksuehtomuutoksia. OP Laskulainan voi ottaa käyttöön kaikkien pankkien asiakkaat. Käyttöönotto ja palvelun hallinta tapahtuu Netvisorissa.

Helppo, mutta monipuolinen. Sekä yritys- että kuluttajalaskuille.

Palvelun käyttö on todella yksinkertaista. Palvelu laskee automaattisesti yritykselle vakuutta lähetettyjä laskuja vastaan. Vakuutta vastaan voi joustavasti nostaa rahoitusta. Suoritukset lyhentävät nostamaasi luottoa valitsemallasi 20-100 % takaisinmaksuosuudella. Palvelu antaa välin takaisinmaksuosuudelle sekä alkulimiitin. Hyvällä luokituksella limiittiä voidaan nostaa jopa 2 000 000 € ja korkotasoa laskea alle 1 % kk-korkoon.

Palvelun käyttö on äärimmäisen helppoa ja automatisoitua. Saamme rauhassa keskittyä ydinliiketoimintaan, kun erilaiset käyttöpääomatarpeet on turvattu joustavasti. Suosittelen lämpimästi.

Aleksi Helander, BIG Business Insight Group

Aivan loistava keksintö ja palvelu. Palvelun laatu on todella korkeaa ja käytäntö toimii moitteettomasti!

Kaziwa Shiwan ja Kale Shiwan, Tultra Oy

OP Laskulaina yritysrahoitus

Laskulaina vs faktoring

Helppo yritykselle ja kirjanpitäjälle

OP Laskulainan helppous ja automaatio ovat täysin uudella tasolla esimerkiksi faktoring-palveluihin verrattuna.

1. Käyttöönotto hetkessä

Käyttöönotto tapahtuu muutamalla klikkauksella. Kun palvelu on käytössä, laskujen lähettäminen kerryttää nostettavissa olevan vakuuden määrää.

2. Nosta luottoa vain kun haluat

Yritys voi nostaa rahoitusta juuri silloin ja sen verran kuin tarvitsee. Rahat ovat heti yrityksen käytettävissä.

3. Kirjanpito hoituu automaattisesti

Reskontrassa kaikki toimii kuten aiemmin ja kirjanpidon tiliöinnit tapahtuvat automaattisesti. Kirjanpitäjä välttää tyypillisen faktoringiin liittyvän manuaalisen työn.

4. Ei toimi laskun sopijapuolena

Tiesitkö että valtaosa isoista rakennusliikkeistä ja keskusliikkeistä ei hyväksy faktoringia tai muuta tyypillistä laskurahoitusta, ainakaan ilman maksuehtojen muutosta? OP Laskulaina hyväksytään, koska se ei ole laskun sopijapuoli eikä se toimita laskutusta, maksumuistutuksia eikä perintää. Palvelun tarjoaa OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

Uusi ominaisuus

OP Laskulaina kassavirtaennuste

Näet kassavirtasi, käyttöpääoman tarpeesi sekä nostettavissa olevan pääoman saatavuuden jopa kaksi kuukautta etukäteen

Älykäs ennuste perustuu asiakkaidesi tapaan maksaa laskut ja reagoi muutoksiin välittömästi.

Testaa ominaisuutta klikkaamalla “Kassavirtaennuste” -näppäintä aktivoidun OP Laskulaina-näkymän alalaidassa.

Nopea käyttöönotto

Näin otat käyttöön OP Laskulainan Netvisorissa

1. Jos sinulla näkyy OP Laskulaina -widget Netvisorin etusivulla, voit pyytää ehdollisen rahoitustarjouksen yhdellä klikkauksella. Jos widget ei näy, avaa Netvisor Store palvelun oikeasta yläkulmasta ja valitse laajennokset.

2. Mene OP Laskulainan kohdalle ja paina “Aloita käyttöönotto”.

3. Jos olet saanut ehdollisen rahoitustarjouksen, voit jatkaa suoraan hakemukseen. Valitse pankkitili ja jatka OP Laskulaina -käyttöönottoon ja täytä hakijan/allekirjoittajan sekä yhtiön tiedot. Mikäli tarvitsemme lisätietoja hakemuksen käsittelemistä varten, saat ohjeet jatkoa varten. Mikäli antamasi tiedot ovat riittävät hakemuksen käsittelemistä varten, saat päätöksen hakemukseesi viipymättä.

4. Myönnetyn rahoituksen saat käyttöösi allekirjoittamalla rahoitussopimuksen minkä tahansa suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella. Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen sinun tulee aktivoida palvelu.

5. Palvelu aktivoituu heti, kun klikkaat OP Laskulaina -widgetissä olevaa “Käynnistä palvelu” -nappia. Jo seuraava lähettämäsi lasku kerryttää nostettavissa olevaa vakuutta.

Usein kysytyt kysymykset

Käyttöönotto

 • Minkä kokoisille yrityksille OP Laskulaina sopii?
  OP Laskulaina skaalautuu yrityskoosta riippumatta kaikille yrityksille ja sitä käyttää jo sekä pieniä että isoja yrityksiä. OP Laskulaina tarjoaa asiakaskohtaista luottokelpoisuuteen ja laskutukseen perustuvaa limiittiä asiakkuuden edetessä aina 2 miljoonaan euroon saakka.
 • Mistä saan otettua OP Laskulainan käyttöön?
  OP Laskulainan voi ottaa käyttöön kaikkien pankkien asiakkaat. Käyttöönotto tapahtuu Netvisor Storessa eli tuotteen sisällä. Tunnistat Storen ja siirryt suoraan Storeen oikean yläreunan ikonista. Voit hakea ehdollisen rahoitustarjouksen saman tien. Rahoitustarjouksen tekee OP Vähittäisasiakkaat Oyj. Jos saat rahoitustarjouksen voit siirtyä välittömästi hakemukseen. Hakemuksessa asetat yrityksen pankkitilin luoton nostoille ja laskusuoritusten tilityksille. Tilin asetuksen jälkeen voit viimeistellä käyttöönoton OP:n palvelussa. Mikäli tarvitsemme lisätietoja hakemuksen käsittelemistä varten, saat ohjeet jatkoa varten. Tiedustelut palvelusta voit lähettää: [email protected].
 • Kuka voi ottaa OP Laskulainan käyttöön?
  Palvelun käyttöönotto edellyttää, että Netvisor-palveluista tulee olla käytössä vähintään kirjanpito- ja myyntiosio ja käyttäjällä jokin seuraavista käyttöoikeuksista: Käyttäjähallitsija (KH), Tilitoimiston pääkäyttäjä (TPK), Yrityksen pääkäyttäjä, Yrityskäyttäjä-profiili tai Kaikki oikeudet-profiili.
 • Vaatiiko OP Laskulainan käyttönotto, että käytössä on jo Netvisor?
  Kyllä. OP Laskulaina on tällä hetkellä saatavissa vain Netvisorin yhteyteen eikä sitä ole muissa taloushallinto-ohjelmistoissa.
 • Mitä reaaliaikaiset maksut tarkoittavat?
  OP Laskulaina hyödyntää maksuissaan pikasiirtoja, jolloin rahat siirtyvät tilille välittömästi.

Palvelun käyttö

 • Miten palvelu toimii ja rahoitusta nostetaan käytännössä?
  Netvisorin etusivulle aukeaa OP Laskulaina widget, kun palvelu on aktivoitu. Aktivoinnin jälkeen lähetetyt laskut kerryttävät vakuutta. Laskuvakuuden summa näkyy OP Laskulaina sovelluksen ylimmällä rivillä. Vakuutta vastaan voi joustavasti nostaa luottoa Nosta lainaa- napilla. Nostot ovat tilillä reaaliaikaisesti tai viimeistään seuraavana pankkipäivänä. Reaaliaikaisen noston tilan saa tarkistettua Asetukset napista.
 • Tuleeko laskuille mitään merkintää tai muita muutoksia?
  Myyntilaskulle tulee asiakkaiden suorituksia varten siirtolauseke sekä palvelun tuottajan luottotili, joka luodaan Netvisoriin palvelun aktivoinnin yhteydessä.
 • Miten nostettavissa oleva rahoitus määräytyy?
  Laskuvakuuden summa näkyy OP Laskulaina rivillä. Vakuudeksi hyväksyttyjen laskujen vakuutta kertyy 80 % yrityslaskun ja 60 % kuluttajalaskun verollisesta loppusummasta. Vakuus näkyy tyypillisesti noin 10 min kuluessa laskun lähetyksestä. Luottoa voi olla korkeintaan vakuuden määrä. Lainan korkein mahdollinen määrä näkyy Lainakatto rivillä. Lainakatto, eli limiitti määräytyy asiakkaan luokituksen mukaisesti välillä 25 000 – 200 000 euroa. Limiitin korotusta voi hakea aina 2 000 000 euroon saakka.
 • Voinko nostaa rahoitusta osissa? Vai myynkö laskuja?
  Kyllä. Voit nostaa rahoitusta juuri sen verran kuin tarvitset. OP Laskulaina ei perustu yksittäisten laskujen tai koko laskumassan myymiseen vaan laskentamallin perusteella myönnettävään ja heti nostettavissa olevaan rahoituksen.
 • Miten lainaa maksetaan takaisin?
  Saapuvat maksusuoritukset vähentävät lainasummaa 20-100 prosenttisesti. Laina lyhenee siis aina kun maksut kotiutuvat. Takaisinmaksuosuudelle annetaan luokituksen mukainen väli palvelua käyttöönotettaessa. Voit myös säätää takaisinmaksuosuutta itse palvelun ollessa käytössä yritykselle annetulla vaihteluvälillä.
 • Miten kirjanpito hoituu?
  Kirjanpito on täysin automatisoitu eikä manuaalista työta tarvita. Tarkemmat kirjausesimerkit löytyvät tukisivuilta: https://support.netvisor.fi/fi/support/solutions/articles/77000467178-op-laskulaina-joustava-luotto-suoraan-netvisorista#Kirjanpidon-tilit-ja-tositelaji

Hinnoittelu

 • Paljon OP Laskulaina maksaa?
  OP Laskulainan ainoa kulu on päivän luottosaldolle laskettava korko. Koron vaihteluväli on asiakkaan luokituksesta riippuen välillä 10 % – 24 % efektiivinen vuosikorko (0,83 % – 2 % kuukausikorko). Palvelun maksimikustannus per 10 000 € luottosaldolle 30 päivän ajalle on siten 200 €. Alimmillaan vastaavasti 83€. Kaikki myyntilaskujen suoritukset OP Laskulaina tilille lyhentävät luottoa automaattisesti ja yhdenvertaisesti pienentäen tehokkaasti korollista luottosaldoa.
 • Ei muita kuluja?
  Ei. OP Laskulainassa ei ole perustamismaksua tai kiinteää kuukausimaksua.
 • Miten kuukausikorko määräytyy?
  Aloituskorko annetaan palvelua käyttöönotettaessa. Palvelun korko päivittyy automaattisesti luokituksen mukaisesti vaihteluvälillä. Kulloisenkin koron saa selville OP Laskulainan Asetukset napista.
 • Mitä palvelu maksaa, jos en tarvitse juuri tällä hetkellä rahoitusta?
  Palvelu ei maksa mitään, kun luottosaldo on 0 euroa.
 • Mitä kuukausikorollinen hinta sisältää?
  Koko palvelun. OP Laskulaina ja Netvisorin välinen automaatio on todella edistyksellinen. Asiakkaan päässä laskutus ja myyntireskontra toimivat kuten ennenkin ja kirjanpito on automatisoitu. Asiakas säästää siis myös kirjanpidon kuluissa.

Yhteydenottopyyntö

Kerromme mielellämme lisää OP Laskulainasta ja autamme palvelun käyttöönotossa. Jätä meille yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Onko Netvisor teillä jo käytössä*

Banking Technology Awards 2018
-voittaja.

OP Laskulaina on laskunluototuspalveluiden palkittu edelläkävijä. Palvelu voitti pääpalkinnon kansainvälisen Banking Technology Awards -kilpailun Best Use of IT in Corporate Banking -kategoriassa.