Käyttöpääomaa nopeasti ja suoraan Netvisorista

Nosta lainaa myyntisaatavia vastaan muutamalla klikkauksella. OP Laskulaina on täysin digitaalinen Netvisoriin integroitu laskunluototuspalvelu, jota on hyödyntänyt jo yli 200 yritystä. Palvelussa ovat nyt mukana on myös B2C-laskut sekä välitön rahoituspäätös suoraan Netvisorissa.

Katso useimmin kysytyt kysymykset

Joustoa,
kun sitä tarvitset

OP Laskulaina tarjoaa nopeasti avun, kun yrityksellä on tarvetta käyttöpääomalle pakollisiin maksuihin tai hankintoihin. Yrityksellä on aina reaaliaikainen tieto nostettavissa olevasta rahoituksesta. Lainaa voi nostaa tarpeen mukaan yhdessä tai useammassa erässä. Uudistuksen myötä saat rahoituspäätöksen nyt välittömästi.

Tutkitusti edullinen rahoitusmuoto. Ei kiinteitä maksuja.

Datan perusteella palvelua käyttävien asiakkaiden keskimääräinen takaisinmaksuaika lainalle on 14 päivää, jolloin efektiivinen korko jää alle 1 %:n. Se tekee OP Laskulainasta yhden markkinoiden edullisimmista rahoitusmuodoista. Lisäksi maksat palvelusta vain kun käytät sitä. OP Laskulaina ei sisällä aloitusmaksua tai kiinteää kk-maksua. Ainut kulu on max. 2 % kk-korko, jota lasketaan avoinna olevan luoton päiväsaldolle.

Kaikille maksajille. Kaikkien pankkien asiakkaille.

Faktoringista poiketen OP Laskulaina ei ole koskaan laskun sopijapuoli eikä se hoida maksuhuomautuksia tai perintää. Siksi sen käytön hyväksyvät myös suurimmatkin rakennus- ja keskusliikkeet. OP Laskulaina ei ole riippuvainen pankin asiakkuudesta ja palvelu on käytettävissä kaikkien pankkien asiakkaille. Käyttöönotto on aina yhtä helppoa täysin digitaalisesti pankkiasiakkuudesta riippumatta.

Helppo, mutta monipuolinen. Sekä B2B- että B2C-laskuille.

Palvelun käyttö on todella yksinkertaista. Palvelu laskee yritykselle käytettävissä olevaa rahoitusta automaattisesti lähetettyjä laskuja vastaan. Myös B2C-laskutus kerryttää nostettavissa olevaa luottoa. Suoritukset puolestaan lyhentävät luottoa valitsemallasi 20-100 % takaisinmaksuosuudella. Palvelua käyttöönotettaessa annetaan väli takaisinmaksuosuudelle sekä alkulimiitti. Hyvällä luokituksella limiittiä voidaan nostaa jopa 1 000 000 € ja korkotasoa laskea alle 1 % kk-korkoon.

Palvelun käyttö on äärimmäisen helppoa ja automatisoitua. Saamme rauhassa keskittyä ydinliiketoimintaan, kun erilaiset käyttöpääomatarpeet on turvattu joustavasti. Suosittelen lämpimästi.

Aleksi Helander, BIG Business Insight Group

Meille oli tärkeää löytää luotettava palvelu, jossa voimme itse vastata etenkin perinnästä. Emme halua sotkea vuosikymmenten yhteistyötä asiakkaiden kanssa. OP laskulainan käynnistys oli vaivatonta ja automatisoitu suoraan Netvisorista. Lainan ottaminen ja takaisinmaksu on helppoa. Nyt pystymme myös hyödyntämään toimittajien käteisalennukset ja antamaan pidempiä maksuaikoja asiakkaillemme.

Arto Hietala, Silkkipaino Mäkisalo Oy

Aivan loistava keksintö ja palvelu. Palvelun laatu on todella korkeaa ja käytäntö toimii moitteettomasti!

Kaziwa Shiwan ja Kale Shiwan, Tultra Oy

Vertaa OP Laskulainaa muihin rahoitusmuotoihin

Laskulaina vs faktoring

Helppo yritykselle ja kirjanpitäjälle

OP laskulainan helppous ja automaatio ovat täysin uudella tasolla esimerkiksi faktoring-palveluihin verrattuna.

1. Käyttöönotto tapahtuu muutamalla klikkauksella. Kun palvelu on käytössä, laskujen lähettäminen kerryttää nostettavissa olevan luoton määrää.

2. Yritys voi nostaa rahoitusta juuri silloin ja sen verran kuin tarvitsee. Rahat ovat heti yrityksen käytettävissä.

3. Reskontrassa kaikki toimii kuten normaalisti ja kirjanpidon tiliöinnit tapahtuvat automaattisesti. Kirjanpitäjä välttää tyypillisen faktoringiin liittyvän manuaalisen työn.

4. Tiesitkö että valtaosa isoista rakennusliikkeistä ja keskusliikkeistä ei hyväksy faktoringia tai muuta tyypillistä laskurahoitusta? OP Laskulaina hyväksytään, koska se ei ole laskun sopijapuoli eikä se toimita laskutusta, maksumuistutuksia eikä perintää.

Nopea käyttöönotto

Näin otat käyttöön OP Laskulainan Netvisorissa

1

Jos sinulla näkyy OP laskulaina -widget Netvisorin etusivulla, voit pyytää rahoituspäätöksen yhdellä klikkauksella. Jos widget ei näy, avaa Netvisor Store palvelun oikeasta yläkulmasta ja valitse laajennokset.

2

Mene OP-Laskulainan kohdalle ja paina “Ota käyttöön”. Saat rahoituspäätöksen lähes saman tien.

3

Jos päätös on positiivinen, valitse pankkitili ja jatka OP Laskulaina -käyttöönottoon ja täytä hakijan/allekirjoittajan sekä yhtiön tiedot. Jos päätös on tällä kertaa kielteinen saat ohjeet jatkoa varten.

4

Allekirjoita rahoitussopimus minkä tahansa suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.

Usein kysytyt kysymykset

Käyttöönotto

 • Minkä kokoisille yrityksille OP Laskulaina sopii?
  OP Laskulaina skaalautuu yrityskoosta riippumatta kaikille yrityksille ja sitä käyttää jo sekä pieniä että isoja yrityksiä. OP Laskulaina tarjoaa asiakaskohtaista luottokelpoisuuteen ja laskutukseen perustuvaa limiittiä asiakkuuden edetessä aina 1 miljoonaan euroon saakka.
 • Pankkiasiakkuudella ei ole väliä, miten OP Laskulainan käyttöönotto toimii?
  OP Laskulainan voi ottaa käyttöön kaikkien pankkien asiakkaat. Käyttöönotossa asiakkaalle perustetaan virtuaalitili, jonka kautta lähetetyt myyntilaskut kiertävät. Virtuaalitili ei vaadi Osuuspankin asiakkuutta.
 • Mistä saan otettua OP laskulainan käyttöön?
  Käyttöönotto tapahtuu Netvisor Storessa eli tuotteen sisällä. Tunnistat Storen ja siirryt suoraan Storeen oikean yläreunan ikonista. Saat rahoituspäätöksen saman tien. Rahoituspäätöksen tekee OP. Jos päätös on positiivinen, Netvisorin päässä asetetaan käytettävä pankkitili ja käyttöönotto viedään loppuun OP:n palvelussa. Nopein mitattu käyttöönotto on ollut 3 minuuttia!
 • Kuka voi ottaa OP Laskulainan käyttöön?
  Palvelun käyttöönotto edellyttää, että Netvisor-palveluista tulee olla käytössä vähintään kirjanpito- ja myyntiosio ja käyttäjällä jokin seuraavista käyttöoikeuksista: Käyttäjähallitsija (KH), Tilitoimiston pääkäyttäjä (TPK), Yrityksen pääkäyttäjä, Yrityskäyttäjä-profiili tai Kaikki oikeudet-profiili.
 • Vaatiiko OP Laskulainan käyttönotto, että käytössä on jo Netvisor?
  Kyllä. OP Laskulaina on tällä hetkellä saatavissa vain Netvisorin yhteyteen eikä sitä ole muissa taloushallinto-ohjelmistoissa.

Palvelun käyttö

 • Miten palvelu toimii ja rahoitusta nostetaan käytännössä?
  Kun palvelu on käytössä se aktivoidaan Netvisorin etusivulle tulevasta widgetista. Tämän jälkeen lähetetyt laskut kiertävät palvelun kautta ja tekoäly laskee taustalla nostettavissa olevaa rahoitusta. Rahoitusta voi nostaa suoraan widgetista napin painalluksella.
 • Tuleeko laskuille mitään merkintää tai muita muutoksia?
  Myyntilaskulle tulee asiakkaiden suorituksia varten siirtolauseke sekä palvelun tuottajan luottotili, joka luodaan Netvisoriin palvelun aktivoinnin yhteydessä.
 • Miten nostettavissa oleva rahoitus määräytyy?
  Tekoäly laskee nostettavaa rahoitusta kotimaisten B2B ja B2C myyntisaatavien sekä laskutushistorian mukaan. Se on maksimissaan 80 % ulkona olevista laskuista tai yritykselle myönnetty limiitti, joka on asiakkuudesta riippuen 25 000 – 1 000 000 euroa.
 • Voinko nostaa rahoitusta osissa? Vai myynkö laskuja?
  Kyllä. Voit nostaa rahoitusta juuri sen verran kuin tarvitset. OP Laskulaina ei perustu yksittäisten laskujen tai koko laskumassan myymiseen vaan laskentamallin perusteella myönnettävään ja heti nostettavissa olevaan rahoituksen.
 • Miten lainaa maksetaan takaisin?
  Saapuvat maksusuoritukset vähentävät lainasummaa 20-100 prosenttisesti. Laina lyhenee siis aina kun maksut kotiutuvat. Takaisinmaksuosuudelle annetaan luokituksen mukainen väli palvelua käyttöönotettaessa. Voit myös säätää takaisinmaksuosuutta itse palvelun ollessa käytössä yritykselle annetulla vaihteluvälillä.
 • Miten kirjanpito hoituu?
  Kirjanpito on täysin automatisoitu eikä manuaalista työta tarvita. Tarkemmat kirjausesimerkit löytyvät: https://support.netvisor.fi/hc/fi/articles/360001443968-OP-Laskulaina-Joustava-luotto-suoraan-Netvisorista#kirjausesimerkit

Hinnoittelu

 • Paljon OP Laskulaina maksaa?
  OP Laskulainan ainut kulu on OP:n määrittelemä kuukausikorko ja se on maksimissaan 2 % kk-korko. Aloituskorko annetaan palvelua käyttöönotettaessa ja saatu aloituskorko voi myös laskea palvelua käytettäessä. Hyvällä luokituksella operoivilla yrityksillä kk-korko on ollut jopa alle 1 %. Korkoa lasketaan lainan päiväsaldolle, joten todellinen kk-korko on usein huomattavasti pienempi kuin vuosi- tai kuukausikorko. Lainaa on nostettu jo yli 110 miljoona euroa ja keskimääräinen kulu luotolle on ollut hiukan alle 1 % efektiivinen korko 14 päivän takaisinmaksuajalla.
 • Ei muita kuluja?
  Ei. OP Laskulainassa ei ole perustamismaksua tai kiinteää kuukausimaksua.
 • Miten kuukausikorko määräytyy?
  Käyttöönotossa korko on aina kulloinkin OP:n määrittämä eli maksimissaan 2 %. Korkotasoa voidaan tarkistaa asiakaskohtaisesti asiakkuuden edetessä.
 • Mitä palvelu maksaa, jos en tarvitse juuri tällä hetkellä rahoitusta?
  Palvelu ei maksa mitään, kun luottosaldo on 0 euroa.
 • Mitä kuukausikorollinen hinta sisältää?
  Koko palvelun. OP Laskulaina ja Netvisorin välinen automaatio on todella edistyksellinen. Asiakkaan päässä laskutus ja myyntireskontra toimivat kuten ennenkin ja kirjanpito on automatisoitu. Asiakas säästää siis myös kirjanpidon kuluissa. OP Laskulaina on täysin uudenlainen rahoituspalvelu jopa koko maailman mittakaavassa eikä vastaavaa palvelua ole olemassa.

Yhteydenottopyyntö

Kerromme mielellämme lisää OP Laskulainasta ja autamme palvelun käyttöönotossa. Jätä meille yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Onko Netvisor teillä jo käytössä*

Banking Technology Awards 2018
-voittaja.

OP Laskulaina on laskunluototuspalveluiden palkittu edelläkävijä. Palvelu voitti pääpalkinnon kansainvälisen Banking Technology Awards -kilpailun Best Use of IT in Corporate Banking -kategoriassa.