Taloudellisesti haastavina aikoina asiakkaiden maksukyvyssä tapahtuu nopeita muutoksia ja siksi jokaisen asiakkaan maksukyky on hyvä varmistaa ennakkoon. Reaaliaikainen perintätieto ennustaa erittäin hyvin vakavia maksuvaikeuksia. Dovia Oy kohdentaa myyntiä oikein ja minimoi luottotappiot käyttämällä Netvisorin Riski-indikaattoria, joka hyödyntää Intrumin reaaliaikaista ja kattavaa perintädataa.

Dovia Oy on erikoistunut erilaisten korkealaatuisten ovien suunnitteluun sekä valmistamiseen. Lahdessa sijaitseva yritys hoitaa projektin aina suunnittelusta asennukseen saakka. Dovia yhdistää tuottannossaan puusepäntaitojen pitkät perinteet moderniin teknologian. Pitkään alalla toiminut yritys on viime vuosina investoinut kasvuun ja tuotekehitykseen.

Riskienhallinta on tärkeä osa kasvun varmistamisessa. Dovian talousjohtaja Jesse Leppäsalo kertoo, että Dovia käyttää Netvisor Storesta löytyvää lisäpalvelua, Intrumin Riski-indikaattoria, asiakkaiden maksukyvyn varmistamiseen.

Maksuviiveet eli perintäsaatavat ovat markkinoiden reaaliaikaisinta tietoa yritysten maksukäyttäytymisestä ja niiden ilmaantuminen on yleensä ensimmäinen merkki maksuvaikeuksista. Perintätieto antaa tietoa yrityksen maksukyvyn heikentymisestä jo 30–50 päivää ennen julkisten maksuhäiriömerkintöjen syntymistä. Siten se voi ennustaa konkurssinkin jo hyvissä ajoin ennakkoon. Intrumin perintätieto kattaa yli 95 prosenttia Suomen yrityksistä.

Riskienhallinta kannattaa sitoa osaksi yrityksen tarjousprosessia

Dovia on sitonut Riski-indikaattorin osaksi tarjousprosessiaan aina asiakkaan tarjouspyynnöstä palvelun tuottamiseen saakka.
-Maksuvalmius varmistetaan ensimmäisen kerran ennen tarjouksen laskemista. Tarjousta lähetettäessä tarkistetaan, onko maksuvalmiuteen tullut merkittäviä muutoksia, jotta osataan reagoida tilanteeseen sopivalla tavalla, kuten päivittämällä maksuehdot. Myös tilauksen realisoituessa ja tuotteita luovuttaessa varmistetaan maksukyky, Leppäsalo kuvailee.

Parasta Riski-indikaattorissa on se, että se on täysin integroitu Netvisoriin ja sitä on helppo käyttää.

Riski-indikaattori on helppo ottaa käyttöön, sillä se on integroitu suoraan Netvisoriin, eikä maksutietoja tarvitse etsiä erillisistä järjestelmistä. Netvisor ilmoittaa automaattisesti, mikäli asiakkaan maksutietoihin on tullut muutoksia, joten asiakkaiden maksukyvyn valvonta on helppoa. Palvelun kuukausihinta on myös edullinen verrattuna muihin palveluihin, jotka tuottavat vastaavanlaisia raportteja. Siksi Riski-indikaattori oli itsestäänselvä valinta, Leppäsalo toteaa.

Erillisellä Pikaluottosuosituksella näet tarkemmin kaikki perintäsaatavat

Dovia käyttää myös Intrumin Riski-indikaattorin Pikaluottosuositus-raportteja, joiden avulla saa kokonaiskuvan yrityksen maksutavasta. Raportti näyttää yksityiskohtaisesti kaikki perinnässä olevat saatavat sekä lisäksi myös julkiset maksuhäiriömerkinnät.

Pikaluottosuosituksella pääsee nopeasti detaljitasolle

Pikaluottosuositus on helppo työkalu, kun tarvitsee mennä tarkemmalle tasolle ja haluaa yksityiskohtaista tietoa. Käytämme palvelua esimerkiksi, kun vastaanotamme poikkeuksellisen suuren tilauksen, Leppäsalo kuvailee.

Haastavassa taloustilanteessa riskienhallinta on tärkeää

Ovien valmistus on liitännäinen rakennusalaan, jossa on tapahtunut paljon myllerrystä viime vuosina. Tällaisessa muuttuvassa markkinatilanteessa on tärkeää varmistaa saatavien tehokas kierto ja hallita riskit. Ennakoiva, reaaliaikainen tieto turvaa liiketoimintaa ja on riskienhallinnan kannalta tärkeää.
Saat Riski-indikaattorin käyttöösi Netvisor Storesta, lisäpalvelut välilehdeltä. Käyttöönotto on helppoa ja tapahtuu hetkessä.


Emma Valtonen työskentelee Netvisorin markkinoinnissa. Emman mielestä asiakaslähtöinen markkinointi ja viestintä ovat olennainen osa asiakaskokemusta.