Tilitoimiston tehtäväkenttä on viime vuosina laajentunut. Puhtaasti lakisääteisen kirjanpidon tuottamisella ei tänä päivänä enää pärjää, sillä asiakkaat vaativat enemmän. Netvisorin ja sen kumppaneiden avulla sinun on helpompi auttaa asiakasta ja tuottaa hänelle arvokkaita palveluita. OP Laskulaina on yksi näppäristä palveluista, jonka avulla voit yllättää asiakkaan positiivisesti.

OP Laskulainassa on nyt kassavirtaennuste

OP Laskulaina on yksi Netvisor Storen kautta nopeasti käyttöönotettavista integraatioista. Sen avulla yritys mm. nopeuttaa kassan kiertoa, parantaa omaa maksukykyään tai voi ottaa hyödyn irti käteisalennuksista. OP Laskulainan kirjanpito on täysin automatisoitu, joten se ei lisää kirjanpitäjän työtä kuten tavanomainen laskujen myynti tai factoring-rahoitus. Aikaa jää asiakkaan auttamiseen ja neuvontaan.

Helpota asiakkaan elämää

Moni vastuullinen tilitoimisto on rajoittanut asiakkaan näkymiä Netvisorissa, jotta kirjanpidon oikeellisuus voidaan taata. Tämä voi vaikuttaa siihen, miten asiakkaat näkevät kiinnostavia lisäpalveluita Netvisorin käyttöliittymässä.

Esimerkiksi OP Laskulainasta tulee yrityksille säännöllisesti rahoitustarjouksia. Jos kirjanpitäjä näkee tällaisen tarjouksen, kannattaa se katsoa ja tarkistaa olisiko se hyvä ratkaisu juuri kyseiselle asiakkaalle. Kirjanpitäjä voi tarkistaa etukäteen onko asiakkaalla mahdollisuus saada lainaa ja esitellä palvelun asiakkaalle vasta sen jälkeen.

OP Laskulainan luottoehtoja ei ole kiristetty haastavassa markkinatilanteessa, vaan vakuutena toimivat vain myyntisaatavat

Voit helpottaa asiakkaan elämään esittelemällä OP Laskulainan tuomia mahdollisuuksia. Se on edullinen, nopea ja näppärä tapa parantaa yrityksen maksukykyä ja auttaa sitä kasvamaan. Juuri nyt, kun inflaatio laukkaa ja sisäänostojen hinnat nousevat OP Laskulaina on erinomainen keino varmistaa sisäänostojesi alhaisempi hinta esimerkiksi ostamalla isompia eriä vielä, kun hinnat ovat alhaalla.

Myös käyttöpääoman saanti on vaikeutunut kiristyneiden vakuusvaatimusten vuoksi. OP Laskulainan luottoehtoja ei ole kiristetty haastavassa markkinatilanteessa, vaan vakuutena toimivat vain myyntisaatavat.

OP Laskulaina on laajalti hyväksytty ilman maksuehtomuutoksia silloinkin, kun laskujen myyntiä tai factoringia ei hyväksytä. Tilitoimiston on siis OP Laskulainan avulla helppo ottaa konsultoiva ote ja tarjota asiakkaalle jotain, mitä muut eivät pysty tarjoamaan.

Lue vertailu OP Laskulaina vs. muut yritysrahoitukset >>

Huolehdi asiakkaasta

Vaikeina taloudellisina aikoina yrityksillä voi olla ongelmia luottoluokitustensa kanssa. OP Laskulainan avulla yritys pystyy maksamaan omat laskunsa ajallaan, vaikka asiakkaan maksuaikataulu venyisikin. Luottoluokitus pysyy hyvänä ja asiointi mm. rahoitusyhtiöiden ja asiakkaiden kanssa on helpompaa.

Jos asiakkaallasi on jo OP Laskulaina käytössä, on asiakkaan tilan tarkistaminen silloin tällöin paikallaan. OP Laskulainan Asetuksista näet, jos asiakkaan luottoluokitus on muuttunut ja tilanne vaatii reagointia. Jos luokitus on parantunut, voi asiakas saada edullisemman koron ja korkeamman limiitin sekä säätää luoton takaisinmaksuosuutta joustavammin. Tällaisten uutisten kertominen piristää kenen tahansa yrittäjän päivää.

OP Laskulaina asetukset

Asetuksista voi myös ottaa kuluttajalaskutuksen mukaan vakuuteen ja muuttaa OP Laskulainan takaisinmaksuosuutta. Tässä voit jälleen auttaa asiakasta, koska kirjanpitäjänä sinä tiedät, milloin asiakkaalla on tarvetta käteiselle.

Jos kasvun edellyttämä kassavirta, sesonkiin liittyvät kulut tai esimerkiksi arvonlisäverot ovat erääntymässä, voit neuvoa asiakasta lyhentämään luottoa pienemmällä osuudella, jotta kassa riittää. Kun tilanne tasaantuu, voi takaisnmaksuosuutta jälleen nostaa. Luottoluokituksesta riippuen takaisinmaksuosuutta voi muuttaa 20-100 prosentin välillä.

Esimerkki:

Asiakkaalla on 20 000 euroa OP Laskulainan luottoa. Viikon lopulla erääntyy 10 000 euron lasku ja hän odottaa siihen maksua eräpäivänä. Ensi viikon alussa on erääntymässä 4000 euron arvonlisävero, mutta kassassa on alle 1000 euroa. Saadakseen veron maksettua ajallaan, voi OP Laskulainan takaisinmaksuosuutta muuttaa siten, että laina lyhenee esimerkiksi vain 60% ja yrittäjä saa 40% eli 4000 euroa itselleen.

OP Laskulaina asetukset

Kaikkien laskusuoritusten lyhentäessä luottoa automaattisesti ja kilpailukykyisen koron ansiosta OP Laskulaina ei tule edelleenkään yrittäjälle turhan kalliiksi, vaikka lyhennys viivästyisikin hieman. OP Laskulainan kiinteä korko tuo ennustettavuutta ja on nyt kilpailukykyisempi kuin koskaan.

Konsultoi asiakastasi

OP Laskulainan palveluista löytyy myös kassavirtaennuste. Sen avulla konsultoit asiakasta, jotta hän pysyy ajantasalla omissa maksuissaan. Sen avulla voit myös helposti tarkastella käyttöpääoman saatavuutta 60 päivää eteenpäin. Kassavirtaennuste päivittyy reaaliaikaisesti, joten voit tehdä vertailua kassavirroista, vakuudesta, nostettavissa olevasta luotosta ja maksueristä laskujen eräpäivänä.

Kassavirtaennuste kokoaan asiakkaan myyntilaskujen maksutiedot OP Laskulainasta ja kertoo asiakkaan käyttöpääoman saatavuuden eräpäivittäin ja maksutapahtumaennusteen mukaan. Se tulkitsee asiakkaan asiakkaiden maksukäyttäytymishistoriaa 12 edellisen kuukauden ajalta ja arvioi sen perusteella, milloin kukin asiakas todennäköisesti maksaa laskunsa.

Ennustetaulukon saa napista kopioitua laskentaohjelmaan ja voit näin konsultoida asiakasta esimerkiksi pienentämään Laskulainan takaisinmaksuosuutta, silloin kun se on tarpeen. Kassan salliessa voit ohjeistaa häntä valitsemaan korkeamman maksuosuuden, jolloin luoton lyhennys nopeutuu ja korkokulu pienenee.

Kassavirtaennuste kertoo myös vaivattomasti, mikä ero on 100% ja 60% takaisinmaksuosuuden välillä. Paljonko rahaa käytettävissä kunakin päivänä kullakin takaisinmaksuosuudella.

OP Laskulainan avulla tilitoimisto voi luoda uusia palveluita ja ansaita enemmän

OP Laskulainan kassavirtaennuste näyttää havainnollisesti, miltä kassatilanteen pitäisi näyttää ja mikä on ennuste maksukäyttäytymistietojen pohjalta. Se on erinomainen työkalu tilitoimistolle, joka haluaa tukea yrittäjää sekä arjen maksujen optimoinnissa, että kasvussa ja kehittämisessä. Sen avulla tilitoimisto voi luoda uusia palveluita ja ansaita enemmän.

Sadat Netvisor-yritykset käyttävät jo OP Laskulainaa. Käyttö kasvaa koko ajan, sillä palvelun hyödyntämispotentiaali on alettu vasta huomata.

Saat OP Laskulainan rahoitustarjouksen Netvisor Storesta. Tarjous ei vielä sido asiakasta. Käyttöönoton voi tehdä rahoitustarjouksesta tai myöhemmin Netvisor Storesta. Käyttöönotto vie vain muutaman minuutin.

OP Laskulaina on myös mukana BetterTogether’23 -tilitoimistotapahtumassa. Tule tapaamaan asiantuntijaa paikanpäälle!

Lisää OP Laskulainasta ja myös muista Netvisorin sisältämistä saatavienhallinnan työkaluista tässä webinaarissa >> (OP Laskulainan osuus alkaa kohdasta 19 min.)

Tero Harjula OP Laskulaina

Tero Harjula, OP Laskulainan tuoteomistaja, OP Ryhmä


Vieraskynä -kirjoittajat ovat Netvisor-kumppaneilla työskenteleviä asiantuntijoita. Heillä on vahvaa käytännön kokemusta Netvisorin ja sen integraatioiden käytöstä työssään.