Laskurahoitus on käytännöllinen ratkaisu tilanteissa, joissa asiakkaille toimitettujen myyntilaskujen suorittamiseen on vielä aikaa, mutta menojen kattamiseen kaivataan akuutisti lisää käyttövaroja. OP Laskulaina on edullinen ja joustava laskurahoituspalvelu, joka toimii kätevästi helppokäyttöisen Netvisor-ohjelmiston sisällä.

PRO-lämpö Oy on metallialan palveluyritys, jonka päätuotteena on pettämätön ammattitaito. Yrityksen asiakkaina ovat energiayhtiöt ja metsäteollisuuden yhtiöt, sekä kaikki näiden alojen hankintaketjut. Vuonna 2021 yritys otti käyttöönsä Visma Solutions Oy:n Netvisorin, joka on monipuolinen taloushallinnon ja palkanlaskennan ohjelmisto.

PRO-lämpö Oy:n toimitusjohtaja Ville Terävä toteaa OP Laskulainan mutkattomaksi palveluksi, joka toimii sujuvasti osana Netvisor-ohjelmistoympäristöä.

– Sen saa helposti klikkaamalla käyttöön Netvisorissa, jota muutenkin käytämme hallintajärjestelmänä. Kun pari vuotta sitten teimme aika rajun kasvun myötä investointeja ja palkkasimme lisää henkilökuntaa, käytimme silloinkin OP Laskulainaa. Se on ollut kyllä tosi joustava ja helppokäyttöinen.

Terävä lisää OP Laskulainan yksinkertaistaneen asioita ja keventäneen yrityksen työmäärää.

Ei tosiaan tarvita kuin pari klikkausta, niin homma on selvä.

OP:n asiakastuki on sekin ollut Terävän mielestä moitteetonta.

– Ongelmia ei ole juurikaan ollut, mutta heiltä saadaan todella nopeasti vastauksia, jos on jotain kysyttävää. Asiat selvitetään OP:n puolesta pikaisesti. Se on toiminut todella hyvin, ei ole mitään pahaa sanottavaa.

Nopeaa toimintaa edullisesti

PRO-lämpö Oy:n hallintojohtaja Mikko Ruokkeisen mukaan OP Laskulaina on nopeuttanut ja suoraviivaistanut laskurahoituksen hakemista. Aiemmalla palvelutoimittajalla yritys joutui tekemään rahoituksesta aina erillisen hakemuksen ja tiedustelemaan, paljonko sitä olisi mahdollista saada.

– Vastauksen saamiseen kului aina muutama päivä aikaa. OP Laskulainan pystyy hakemaan napin painalluksella, ja raha on yleensä viimeistään seuraavana päivänä jo tilillä.

Toimitusjohtaja Terävän tavoin Ruokkeinen kokee OP Laskulainan käyttämisen vaivattomaksi.

Kaikki hoituu Netvisorissa, joka on meidän pääkäyttöjärjestelmämme. OP Laskulainaa on todella kätevä käyttää, koska Netvisorissa näkee suoraan reaaliajassa, paljonko laskurahoitusta on juuri sillä hetkellä saatavilla.

Yritystoiminta luonnollisestikin pyörii myös myyntilaskujen suorituksia odotellessa, jolloin OP Laskulaina turvaa varojen riittämisen ja toiminnan jatkumisen. Ruokkeinen huomauttaa OP Laskulainan tulevan yritykselle edulliseksi, koska kuluja koituu vain todellisen käytön mukaan. Kulut alkavat siitä, kun rahoitusta otetaan, ja päättyvät siihen, kun yrityksen asiakas saa myyntilaskun suoritettua.

Tärkeä puoli on se, ettei kuluja synny silloin kun palvelua ei käytä. Kulut muodostuvat sen mukaan, kuinka nopeasti laina maksetaan laskun suorituksen myötä takaisin.

Täydellinen synergia

PRO-lämpö Oy käyttää tilitoimisto Festum Accounting Oy:n palveluja. Maiju Lykoudis toimii Festumilla laskenta-assistenttina. Hän kertoo, että Netvisoria käytetään Festumilla kirjanpidossa, palkanlaskennassa ja ylipäätään kaikessa reskontrassa.

– Oikeastaan kaikki hoituu Netvisorissa. Se on ihan kaikella tapaa meillä käytössä, ja se on sellainen meidän yhteinen työkalumme.

OP Laskulaina helpottaa tilitoimiston arkea. Lykoudis kehuu palvelussa sitä, kuinka se liitetään käytettäväksi Netvisor-ohjelmiston sisällä. Laskurahoituspalvelun tiedot siirtyvät kirjanpitoon automaattisesti, mikä säästää aikaa ja vaivaa.

Se on aika iso asia. OP Laskulainaa on hyvin vaivatonta käyttää, kun se toimii ikään kuin siellä taustalla niin, ettei tarvitse itse tehdä erikseen tiliöintejä tai muuta.

Lykoudis toteaakin, että Festum suosittelee OP Laskulainaa mielellään asiakkailleen. PRO-lämpö Oy:n Ruokkeinen puolestaan summaa palvelun parhaiksi ominaisuuksiksi helppokäyttöisyyden, selkeyden ja nopeuden. Saatavilla olevaa rahoitusta on helppo seurata ja ennakoida, mikä tuo turvaa yrityksen menojen kustantamiseen.

– Kolmen vuoden kokemuksella Netvisor ja OP Laskulaina toimivat erittäin hyvin yhteen. Voin suositella niitä muillekin, Ruokkeinen kiteyttää.


Emma Valtonen työskentelee Netvisorin markkinoinnissa. Emman mielestä asiakaslähtöinen markkinointi ja viestintä ovat olennainen osa asiakaskokemusta.