Tilitoimiston asiakkaille on saatavilla Netvisor Light -paketti, joka mahdollistaa pienenkin yrityksen taloushallinnon sähköistämisen kustannustehokkaasti. Paketti on sisältänyt aiemmin jo kirjanpidon, myyntireskontran sekä Visma Scanner ja Netvisor -mobiilisovellukset. Uudistimme Light -pakettia ja paransimme sen ominaisuuksia. Jatkossa Light -pakettiin on mahdollista lisätä myös palkanlaskenta ja matkalaskut käyttöön, kuten kaikissa muissakin Netvisorin hinnoittelupaketeissa.

Matkalasku Netvisor mobiilissa

Saimme aiemmin tilitoimistoista palautetta, että Light -paketissa olevilla asiakkailla olisi tarve Netvisorin palkoille ja matkoille, mutta kustannusten vuoksi niiden käyttöönotto ei ollut kovin järkevää. Pienen yrityksen hinnoittelupaketin olisi joutunut vaihtamaan ja kustannukset olisivat tästä johtuen nousseet merkittävästi.

Uudistuksen myötä palkanlaskennan tai matkalaskujen käyttöönotto Netvisorissa ei vaadi enää Light -paketissakaan olevan yrityksen osalta hinnoittelupaketin vaihtamista. Näin Netvisorin palkat ja matkat on jatkossa tarjolla myös pienyrityksille.

Miksi palkanlaskenta ja matkalaskut kannattaa keskittää samaan ohjelmaan?

Palkanlaskennan siirtäminen Netvisoriin tehostaa yrityksen taloushallintoa, tuo reaaliaikaisuutta raporteille sekä säästää aikaa. Palkkakulut siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon, eikä palkkatositteita tarvitse erikseen manuaalisesti siirtää kirjanpitoon. Myös palkkojen maksaminen ja tulorekisteri-ilmoitukset onnistuvat suoraan Netvisorista, jolloin manuaalinen työ vähenee.

Yrittäjän palkanlaskentaan Netvisor tarjoaa yrittäjäpalkkalaskurin, jonka avulla yrittäjä voi itse laskea oman palkan maksuun asti. Laskurin avulla palkan laskeminen on yksinkertaista, ja yrittäjä määrittelee vain hänelle maksettavan palkkasumman laskuriin. Laskuri osaa huomioida automaattisesti ennakonpidätyksen ja mahdolliset luontoisedut.

Taloushallinnon, palkanlaskennan ja matka- ja kululaskujen keskittäminen Netvisoriin tehostaa yrityksen taloushallintoa

Yrittäjäpalkan maksun yhteydessä muodostuu automaattisesti palkkatosite kirjanpitoon. Samassa yhteydessä lähetetään myös palkkatietoilmoitus tulorekisteriin. Vaikka yrittäjä laskisi oman palkan itse maksuun, voidaan muiden työntekijöiden palkanlaskenta hoitaa normaalisti palkanlaskijan toimesta. Tarvittaessa toki myös yrittäjän palkka voidaan laskea perinteiseen tapaan palkanlaskennassa.

Netvisorin palkanlaskentaan sisältyy lisäksi työajankirjaus, jolloin työnantajalla on halutessaan mahdollisuus ottaa käyttöön sähköinen työajanseuranta. Työajan kirjaaminen onnistuu niin tietokoneella, kuin Netvisor -mobiilisovelluksessakin.

Työaikalaki määrää seuraamaan työaikaa ja on työnantajan velvollisuus ylläpitää työaikakirjanpitoa. Sähköisen työaikakirjanpidon avulla työaikaraportit löytyvät myös jälkikäteen helposti samasta järjestelmästä yrityksen taloushallinnon raporttien kanssa.

Myös matka- ja kululaskut sisältyvät pakettiin

Matka- ja kululaskut ovat myös Light -paketin asiakkaille käytettävissä, ja niitä voi tehdä esimerkiksi Netvisorin mobiilisovelluksella missä ja milloin tahansa. Matka- ja kululaskut voidaan maksaa joko palkan yhteydessä tai erikseen sopivana ajankohtana suoraan Netvisorista.

Tulorekisteri-ilmoitukset lähtevät maksun yhteydessä tulorekisteriin ja samalla muodostuu myös kirjanpidon tosite. Näin kulut ja kuitit siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon asti.

Taloushallinnon, palkanlaskennan ja matka- ja kululaskujen keskittäminen Netvisoriin tehostaa yrityksen taloushallintoa. Taloushallinnon raportit palkoista ja matkalaskuista lähtien löytyvät reaaliaikaisesti samasta ohjelmasta.

Yrittäjä, kysy palkkojen ja matkojen käyttöönotosta lisää omasta tilitoimistostasi. Light -paketissa oleville yrityksille palkanlaskennan tai matka- ja kululaskut voi lisätä käyttöön Netvisor Storessa.


Ilona Wellner toimii Visma Solutionsilla Partner Managerina. Ilonan päätehtävänä on tilitoimistokumppaneiden Netvisorin palkanlaskennan liiketoiminnan vahvistaminen.