Vastuullisuus on trendikäs sana, mutta mikä tärkeintä, se on myös oleellinen osa kestävää liiketoimintaa. Ostaminen on nykypäivänä helppoa. Nettikaupat ja kotiinkuljetuksien
yleistyminen ovat madaltaneet ostamisen kynnystä. Myös myyjän näkökulmasta palvelujen ja tuotteiden tarjoaminen on helpottunut, mutta lisännyt samalla kilpailua. Jokainen asiakas on yrittäjälle tärkeä kilpailutilanteen kiristyessä, mutta samalla yrittäjän kannattaa muistaa riskienhallinta.

Vastuullisella luottokaupalla varmistat liiketoimintasi menestyksen. Haluamme osaltamme kannustaa vastuulliseen kaupankäyntiin. Vastuullisessa luottokaupassa on kaksi tärkeää näkökulmaa:

Vastuullisella luottokaupalla varmistat yrityksesi elinvoimaisuuden ja menestyksen tulevaisuudessa.

Yrityksesi riskienhallinnan näkökulmasta helpoin tapa varmistaa kannattava liiketoiminta on täsmällinen asiakasvalinta sekä yksilöllinen maksuehtojen määrittely. Mahdollisuuksien mukaan potentiaalisista asiakkaista tai tavarantoimittajista kannattaa jo etukäteen karsia pois passiiviset yritykset sekä maksukyvyttömät asiakkaat. Kaupanteon hetkellä luottotietojen tarkastus tulisi olla aina lähtökohtana maksuehtojen määrittelylle.

Intrumin Riski-indikaattorilla seuraat asiakkaidesi sekä toimittajiesi maksukäyttäytymisen muutoksia reaaliajassa ja ennen kaikkea automaattisesti ja helposti suoraan Netvisor järjestelmässä.

Yritysten kohdalla luotettavin tapa luottokelpoisuuden selvittämiseen on tarkastaa tämänhetkinen maksukyky maksuviiveiden avulla. Maksuviiveet pohjautuvat Intrumin laajaan perintätietokantaan ja tieto kertoo luotettavimmin miten yritys selviytyy laskuistaan juuri tällä hetkellä.

Riski-indikaattori kertoo monista muista palveluista poiketen yrityksen heikentyneestä maksukyvystä jo 30-50 päivää ennen julkista maksuhäiriömerkintää. Sen avulla ennustat konkurssiriskiä jopa kuukausia ennen. Mikäli yrityksellä on jo viivästystä aikaisempien saatavien kanssa, on oikea ratkaisu molempien osapuolien kannalta ennakkomaksu tai mahdollisuuksien mukaan vakuus.

Emme myöskään saa unohtaa ylivelkaantumisen ehkäisemistä.

Maksuvaikeuksissa olevalle asiakkaalle myydessä otat riskin oman yrityksesi kannalta, mutta ajat myös asiakkaan syvemmälle ahdinkoon.

Myös kuluttajakaupassa luottotietojen tarkastus on nykyään normaali osa prosessia ja henkilötunnuksen pyytämistä ei tarvitse enää kainostella. On yrityksesi kannalta vastuutonta myydä sokkona laskulla tarkastamatta riittävästi ostajan tietoja ja taustoja.

Monipuolinen ennakointi on parasta riskienhallintaa, erityisesti taloudellisesti epävarmoina aikoina.

Vastuullisuus on meille Intrumissa tärkeää ja siksi haluamme olla edistämässä sitä myös luotonhallinnassa. Anna meidän auttaa löytämään oikeanlaiset reseptit liiketoimintasi kehittämiseen.

Intrum Riski-indikaattori on Netvisorin kumppani ja Netvisor Store tuote. Netvisor Store on verkkokauppa Netvisorin lisäpalveluille ja lisäosille. Valikoimassa on useita sovelluksia, jotka yksinkertaistavat arkea, helpottavat työpäivää ja poistavat turhia prosesseja. Löydät Storen Netvisorin käyttöliittymästä.

Kirjoittaja Jaana Jussila työskentelee Intrum Oy:n luottokonsulttina. Jaana auttaa yrityksiä luotonhallintaan, yritysten luottokelpoisuuteen ja maksukyvyn arviointiin liittyvissä asioissa.


Vieraskynä -kirjoittajat ovat Netvisor-kumppaneilla työskenteleviä asiantuntijoita. Heillä on vahvaa käytännön kokemusta Netvisorin ja sen integraatioiden käytöstä työssään.