Usemman yhtiön konsernissa talouden hallinta vaatii yleensä korkeamman tason taulukkolaskennan osaamista. Siihen on kuitenkin olemassa jo helpottavaa automaatiota. Netvisor on erinomainen taloushallinto-ohjelma konsernille, koska se mm. erittelee sisäiset tapahtumat automaattisesti eliminointia varten.

Netvisor on oiva taloushallinto-ohjelma konsernille

Netvisor taloushallinto-ohjelmiston automaatio ja konserneja varten suunniteltu raportointi helpottavat konsernin talousjohtajan päivittäistä arkea merkittävästi. Netvisorissa kaikkien konsernin yhtiöiden taloutta hoidetaan yhdessä paikassa. Konsernin johdolla on selkeä näkyvyys kokonaisuuteen, vaikka jokaisessa tytäryhtiössä hoidettaisiinkin oman yhtiön päivittäinen taloushallinto. Myös tuuraukset hoituvat helposti, kun sisaryhtiöillä on sama ohjelmisto käytössä.

Konsernin tärkeimmät luvut helposti saavutettavissa

Netvisorin suurin hyöty konserneille on siinä, että kaikkien konsernin yhtiöiden talouden, laskutuksesta kirjanpitoon voi hoitaa yhdessä ja samassa ohjelmistossa. Kun kaikkien yhtiöiden taloustiedot ovat yhdessä paikassa, on talouden seuranta, yhtiöiden keskinäinen vertailu ja raporttien laatiminen helpompaa.

Netvisoriin kirjataan konsernin rakenne, jonka avulla ohjelmisto tunnistaa sisäiset tapahtumat. Keskinäisten tapahtumien käsittely on helppoa, kun Netvisor tuo automaattisesti konsernin sisäiset myynnit ja ostot käsiteltäviksi yhtenä listana. Kirjanpitäjän on helppo tarkastaa tapahtumat listasta ja yhtä nappia painamalla muodostaa niistä eliminointitositteet.

Netvisor taloushallinto-ohjelma konsernille tarjoaa myös vaivattomasti konsernitason raportit johtoryhmälle ja hallitukselle. Netvisorista saa reaaliaikaisen näkymän kaikkiin konsernin yhtiöiden lukuihin samalla raportilla. Lisäksi nopea pääsy konsernitason talouslukuihin nopeuttaa lakisääteisten kirjanpito- ja raportointivelvollisuuksien käsittelyä.

Netvisorista saa reaaliaikaisen näkymän kaikkiin konsernin yhtiöiden lukuihin samalla raportilla

Talouden seurantaa nopeuttaa myös näppärä porautumistoiminto. Jokaiselta raportilta voi suoraan porautua yksittäisen yhtiön lukuihin ja niiden taakse. Raportin lukuja klikkaamalla pääsee suoraan kyseisen yhtiön taloustietoihin ja voi tarkastaa, mistä luvut muodostuvat. Tämä säästää aikaa, kun jokaisen yhtiön omaan kantaan ei tarvitse erikseen kirjautua lukujen tarkistamista varten.

Netvisorilla voi myös laatia tytäryhtiöiden tilinpäätökset. Konsernitilinpäätöstä varten ohjelmistosta löytyy kätevä Excel-vienti, jossa yhdellä klikkauksella saa siirrettyä Exceliin kaikki tuloslaskelman ja taseen luvut kaikista konserniyhtiöistä.

Oma Netvisor tuo kaikki yhtiöt yhdelle näytölle

Tuorein lisä Netvisorin toiminnoissa on Oma Netvisor, joka tuo merkittävää helpotusta ja ajansäästöä jokaisen useiden yhtiöiden taloutta hoitavan arkeen. Oma Netvisor-näkymiä on tällä hetkellä kolme erilaista; ostot- ja palkat-näkymissä voit helposti käsitellä yhdessä näkymässä kaikkien konsernin yhtiöiden näihin tehtäväalueisiin kuuluvat työt, taloushallinto-näkymässä voit puolestaan hallita mm. kaikkien tiliotteet, alv:t, kohdistamattomat viitesuoritukset ja täsmäytykset.

Oma Netvisor tuo useiden yhtiöiden talouden hallintaan täysin uuden ulottuvuuden. Sen ansiosta taloushenkilöllä on heti aamulla selkeä kuva, mitä tehtäviä tänään on hoidettava. Päivän päätteeksi sen kautta on vielä helppo luoda silmäys kaikkiin yhtiöihin ja lähteä turvallisin mielin töistä, varmana siitä, että mitään ei unohtunut.

Oma Netvisor vähentää tutkitusti jopa tuhansia klikkauksia ja turhia tarkastuskirjautumisia eri yhtiöiden tietokantoihin, kun kaikki tieto on yhdellä näytöllä nähtävillä. Oma Netvisor -näkymästä voi suoraan numeroita klikkaamalla porautua esimerkiksi tiliotteille, tarkistamaan kohdistamattomat viitesuoritukset tai katsomaan uusimmat ostolaskut.

Konsernin perustaminen helppoa

Konsernin perustaminen Netvisoriin on helppoa. Tytäryhtiöt asetetaan Netvisorin asetuksissa emoyhtiön alle, kirjataan yhtiön liittämispäivä ja laskenta voi alkaa.

Jos haluat lisäteitoa Netvisorin konsernitoiminnoista ja muusta soveltuuvuudesta konsernikäyttöön soita Netvisor myyntiin puh. 010 778 3700 tai jätä meille yhteydenottopyyntö.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.