Netvisorin kirjautuminen uudistui äskettäin. Matkalla kohti uudistusta asiakkaamme olivat isossa roolissa tuotekehitystiimien lisäksi.

Tule sinäkin netvisorin beta-testaajaksi.

Tuttuun tapaan uudistuksen eri vaiheissa päätöksiä arvioitiin sidosryhmiltä ja asiakkailta saadun palautteen perusteella. Lisäksi kaikilla asiakkailla oli mahdollisuus testata uutta kirjautumista beta-vaiheessa, ennen uudistuksen julkaisemista laajemmin. Näin pystyimme säännöllisesti arvioimaan muutoksien vaikutuksia ja sitä, kuinka uudistus otettaisiin vastaan.

Beta-testaaminen on olennainen osa tuotekehitystä

Netvisor-mobiilisovelluksen kehitystyössä olemme ajoittain hyödyntäneet beta-ohjelmia. Heti sovelluksen ensimmäisestä versiosta saadut palautteet olivat niin hyviä ja kokemus hyödyllinen, että beta-julkaisuja päätettiin jatkaa.

Sovelluskehityksessä käytetään usein käyttäjäpersoonia sen peilaamiseen, miten eri asiakasryhmien arvioidaan toimittavan. Meillä on onni tuntea todellisia asiakkaitamme, jotta voimme miettiä kuinka esimerkiksi Ilkka jostain yksityiskohdasta ajattelisi.

Näin suurta hyötyä en uskonut saavuttavamme silloin, kun alunperin lähdimme työskentelemään yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Testaamistakin kehitetään

Kirjautumisuudistuksen beta-testaukseen ilmoittautui yli 170 henkilöä. Se ylitti odotuksemme selkeästi. Seurasimme beta-ryhmän aktiivisuutta aiempia julkaisukertoja tarkemmin. Opimme, että vaikka itse ajatus beta-version testaamisesta kiinnostaa, vain 58% ilmoittautuneista todella kokeili uudistusta.

Opimme tuotteen lisäksi siis myös omasta prosessistamme ja nyt meillä on ajatuksia, kuinka myös testauskokemusta voidaan kehittää entisestään. Pohdimme myös, kuinka voisimme saada entistä useammalta konkreettista palautetta uudistuksesta. Saamamme kommentit olivat meille todella arvokkaita!

Odotamme innolla tulevia julkaisuja ja sitä, kuinka voimme yhteistyössä asiakkaiden kanssa kehittää Netvisorin mobiilikokemusta entisestään. Voit ilmoittautua mukaan tuleviin uudistuksiin Team Netvisor -sivun kautta, jos haluat olla vaikuttamassa, kuinka Netvisor kehittyy tulevaisuudessa ja nähdä ensimmäisten joukossa, miltä uudistukset todella tuntuvat.

Haluan kiittää jokaista beta-ohjelmaan osallistunutta, sovellusta kokeillutta ja palautetta antanutta! Teidän avullanne me pystymme tekemään tuotteesta aina vain paremman.


Sini Alamäki työskentelee tuoteomistajana Netvisorin mobiilikokemuksen kehittämisessä sekä ninjana tukien kaikkia Visman työntekijöitä ja tiimejä ketteryyteen liittyvissä teemoissa. Sinin mielestä modernit tuotteet ja ketterät toimintatavat tukevat toistensa kehittymistä.