Taloushallintoalan perinteinen syyskauden avaus tapahtui jälleen Visma Solutionsin BetterTogether’24 -tilitoimistotapahtumassa. Messukeskuksen Kokoussiiven tunnelma nousi kattoon viimeistään iltapäivän viimeisen esiintyjän, Kimmo Laihon, eli Elastisen keynoten myötä.

Netvisorn asiantuntijoita BetterTogether'24 tapahtumassa

Päivän teema, Rohkeus, nousi esiin tavalla tai toisella lähes jokaisen päälavan puhujan puheenvuorossa. Aamupäivän keynote-puheenvuorossa Greenstepin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Tore Teir kertoi yrityksensä kasvutarinan.

Hänen mukaansa rohkeus on näytellyt merkittävää roolia Greenstepin matkalla. Yritys on kasvanut orgaanisesti ja silloin rekrytoinneilla on erittäin suuri merkitys.

Rohkeutta ei voi rakentaa ilman kunnollista arvopohjaa

– Yksi tärkeimmistä asioista yrityksessä on sen arvopohja. Rohkeutta ei voi rakentaa ilman kunnollista arvopohjaa. Rekrytoitaessa on tärkeää, että valittavilta henkilöiltä löytyy myös vahva arvopohja ja intohimo tehdä asioita, Teir kertoi.

Hänen mukaaansa yrityselämässä ei kannata pelätä, vaan täytyy löytää rohkeus toimia. Pitää olla rohkeutta muuttaa asioita ja mennä eteenpäin. Esimerkkinä tästä hän nostaa digitalisaation.

– Teknologiasta kannattaa ottaa kaikki irti. Pitää olla peloton asenne. Ei voi jäädä miettimään, mitä minulle tapahtuu. Pitää miettiä, miten voin teknologian avulla palvella asiakasta paremmin.

Tilitoimistojen esimerkillinen kasvu palkittiin

Vuoden Netvisor kasvukumppani Tilitoimisto Capital Oy

Tapahtumassa palkittiin jälleen vuoden parhaita tilitoimistokumppaneita. Netvisorin tilitoimistokumppaneista tunnustus myönnettiin kaikissa kumppanikategorioissa, Partner, Premium ja Premium Plus -kumppanuuksissa. Lisäksi kunnianosoituksen sai neljä arvostettua ammattilaista.

Vuoden Kasvukumppaniksi Partner-tasolla nousi Tilitoimisto Capital Oy. Valintaan vaikutti yrityksen voimakas kasvu sekä esimerkillinen tapa hyödyntää Netvisorin ratkaisuja ja erinomainen kyky pukea ohjelmiston ominaisuudet asiakashyödyksi.

Vuoden Kasvukumppaniksi Premium-tasolla valittiin Bonum Yhtiöt, joka kasvaa esimerkillisesti ja hyödyntää Netvisor-yhteistyötä tehokkaasti kasvunsa tueksi. He käyttävät aktiivisesti muun muassa Netvisor-koulutuksia, kummimyyntiä ja liiketoiminnan keskittämisprojektia.

Vuoden Kasvukumppani Premium plus-tasolla on tänä vuonna Balanco Oy. Balancon kasvuvauhti on ollut huimaa. Heidän yhteistyökykynsä näkyy erityisesti maksimaalisessa yhteistyön hyödyntämisessä sekä jatkuvassa sparrauksessa. He ovat olleet keskeinen tekijä yhteisessä kasvussa ja he auttavat myös meitä kehittymään.

Most Valued Professional -titteli neljälle digitalisaation sanansaattajalle

Arvostetuimpien ammattilaisten lista kasvoi tänä vuonna neljällä uudella asiantuntijalla. Kaikkien valitaperusteissa painottui tällä kertaa heidän kykynsä auttaa asiakkaita digitalisoimaan toimintojaan.

Janne Heinonen, Tilingo Oy:stä on automaation ja teknologian sanansaattaja, joka tekee merkittävää työtä erityisesti liittojen ja säätiöiden taloushallinnon ratkaisujen eteen. Hän osaa maksimoida asiakashyödyt taloushallinnon ratkaisuissa ja on suuren asiakasarvon tuottaja Netvisor ratkaisuilla.

Teemu Aarnio, Tilitoimisto Aarnio Oy:stä on väsymätön ja innovatiivinen uuden kehittäjä, positiivinen muutosjohtaja sekä kasvua tukevan muutoksen edelläkävijä.

Eveliina Laihonen, CMB Accounting Oy:stä on proaktiivinen Netvisor-verkoston rakentaja eri sidosryhmiin.

Jarmo Heikkinen, Monetor Oy:stä tekee systemaattista ja rohkeaa työtä taloushallinnon uudistajana Kainuussa.

Päivä huipentui Elastisen uratarinaan

Elastinen BetterTogether'24 tapahtumassa

BetterTogether’24 -tapahtuman viimeinen puhuja veti 800-päisen yleisön penkkiensä reunalle ja piti väen tiukasti otteessaan koko puheenvuoronsa ajan.

Muusikko Kimmo Laiho, aka Elastinen kertoi elämästään ja urastaan pienen pojan haaveista lähtien. Hän kuvasi eri vaiheita sekä hauskasti että koskettavasti. Hän myös jakoi muutamia vinkkejä, miten hän pitää hyvää fiilistä yllä ja saavuttaa asioita, vaikka välillä tuntuukin raskaalta.

– Mun elämän isoimmat asiat on tapahtuneet, kun olen riisunut roolit ja rikkonut stereotypioita. Esimerkiksi, kun jätin kovan räppäriroolin taakse ja aloin hymyillä leveästi, saavutin monia hienoja juttuja. Hymy vei mun uran uusille leveleille, Kimmo kertoi.

Ihminen pystyy ylittämään itsensä, kun tavoite on riittävän tärkeä

Vaikka hänet tunnetaan leveästä hymystään, innokkuudestaan ja suuresta energiamäärästään, ei hänkään aina jaksa. Välillä hymyn saaminen huulille vaatii töitä ja siihen Kimmolla on muutamia keinoja.

– Silloin, kun tsempin päälle saaminen vaatii duunia, minulla on tiettyjä biisejä, videoita, sitaatteja ja motivaatiotarinoita, joita käytän. Minulla toimii myös sellainen jenkkimeininki, jossa touhotetaan, että You can do it!

Hänen mukaansa itsensä motivointiin on olemassa monia keinoja ja jokaisen on löydettävä omansa. Motivaation löytymisen jälkeen onnistuminen vaatii enää kovaa työtä. Kimmon tarinoista saa sen kuvan, että hän ei osaa luovuttaa. Hän sanookin, että hänen haaveensa on jatkaa, sillä lopettaminen on liian helppoa.

– Ihminen pystyy ylittämään itsensä, kun tavoite on riittävän tärkeä, hän muistuttaa.

BetterTogether’24 -tapahtuma tarjosi jälleen kerran runsaasti inspiraatiota ja käytännön oppeja taloushallinnon ammattilaisille, muistuttaen rohkeuden ja yhteistyön keskeisestä roolista yritysten menestyksessä.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.