Elokuussa 2020 julkaistiin paljon toivottu Oma Netvisor. Kyseessä on Netvisoriin sisältyvä maksuton näkymäkokonaisuus, joka palvelee erityisesti käyttäjiä, joilla on hoidossaan useampi eri yritys. Kokonaisuuden ensimmäinen osa, taloushallintonäkymä, on vuoden aikana saanut seurakseen ostot ja palkat, ja seuraavana julkaisuvuorossa on painajaistilit-nimeä kantava näkymä.

Uudet näkymät aamukahvien seuraksi

Oma Netvisor on moderni aamunavausnäkymä, jonka äärellä kirjanpitäjät ja palkanlaskijat voivat nauttia aamukahvit ja valmistautua tulevaan työpäivään. Näkymästä näkee kaikki omat asiakkaat sekä tärkeimmät toimenpiteitä odottavat tehtävät.

Automaattisesti päivittyvä Oma Netvisor antaa aina ajantasaisen katsauksen omien asiakkaiden tilasta. Näkymät koostuvat kahdesta eri osasta, joilla molemmilla on selkeä funktio: ensimmäinen yhteenvetonäkymä tuo järjestystä päivittäiseen työntekoon ja siitä löytyy pikalinkit, joita käyttämällä käyttäjiltä säästyy kuukausitasolla jopa tuhansittain ylimääräisiä klikkauksia.

Toinen “Sujuvampi arki” nimeä kantava näkymä puolestaan tuottaa käyttäjille asiakastason dataa siitä, miten tehokkaasti ohjelmiston eri ominaisuuksia on hyödynnetty kunkin asiakkaan kohdalla. Datasta näkee suoraan esimerkiksi kuinka suuri osa kunkin asiakkaan ostolaskuista saapuu verkkolaskuina tai manuaalisesti vs. järjestelmän automaattisesti luomien tositteiden osuuden.

Käyttäjämäärissä on näkynyt kuukausittain selkeät käyttäjäpiikit aina muutama päivä ennen ALV-päivää.

– Meille on tärkeää että Netvisorin käyttäjien on helppo hallinta omaa arkeaan ja asiakassalkkuaan. Käyttäjä näkee yhdellä silmäyksellä tärkeimmät asiat, kertoo Jaana Mikkola, Netvisorin Product Owner.

Oma Netvisorin käyttäjämäärä on ollut hyvässä kasvussa ja ensimmäisen vuosipäivän kynnyksellä se on aktiivisessa käytössä jo reippaasti yli 3000 käyttäjällä ja niiden avulla hoidetaan yli 26 000 yrityksen asioita. Käyttäjämäärissä on näkynyt kuukausittain selkeät käyttäjäpiikit aina muutama päivä ennen ALV-päivää.

Oma Netvisorin TOP 9 suosituimmat pikalinkit:

1. Tiliotteet
2. Viimeinen lukittu ALV-kausi
3. Täsmäytykset – ostot
4. Täsmäytykset – myynti
5. Kirjattu ja laskettu ALV-erotus
6. Palkat – erillisilmoitukset
7. Palkat – tilisiirrot
8. Tarkastamattomat tiliöinnit
9. Palkat – kirjanpitovelvoitteet

Oma Netvisor on saanut positiivista palautetta erityisesti helppokäyttöisyydestä ja selkeydestä ja sen näkymät ovat löytäneet oman paikkansa kirjanpitäjien ja palkanlaskijoiden arjessa.

Oma Netvisor toimii mainiosti myös lomatuurauksessa.

– Oma Netvisor toimii mainiosti myös lomatuurauksessa. Käyttäjä voi lisätä kollegan asiakkaat tämän loman ajaksi omaan näkymään, jolloin tuuraajalla on aina selkeä yleiskuva siitä, missä eri asiakkaiden kanssa mennään, Jaana Mikkola vinkkaa lopuksi.


Anni Oksanen työskentelee Netvisorin markkinoinnissa. Vankka kokemus B2B-maailmassa on paljastanut, että yritysten sisältä löytyy monia tarinoita, jotka ansaitsevat tulla kerrotuiksi.