Ilmoitukset tulorekisteriin automaattisesti

Ota käyttöön älykäs palkanlaskenta, joka hoitaa ilmoitukset tulorekisteriin puolestasi. Netvisorin palkanlaskennasta tarvittavat tiedot siirtyvät tulorekisteriin automaattisesti, eikä palkanlaskijan tarvitse huolehtia viranomaisraportoinnista erikseen. Haluatko kuulla lisää?

Mikä tulorekisteri?

Suomessa 1.1.2019 käyttöön otettava tulorekisteri on sähköinen tietokanta ansio-, eläke- ja etuustiedoille. Työnantajan tulee ilmoittaa työntekijän palkkatiedot tulorekisteriin, josta viranomaiset voivat tarkastella tietoja. Myös työntekijä itse voi tarkastella tietojaan reaaliajassa. Rekisteriä ylläpitää verohallinto.

Netvisor hoitaa tiedot tulorekisteriin puolestasi

Tulorekisterin perusedellytys on sähköinen asioiminen, eli tietojen ilmoittaminen viranomaiselle on tehtävä sähköisen järjestelmän kautta. Siksi viimeistään nyt kannattaa ottaa käyttöön sähköinen palkanlaskenta. Netvisorin palkanlaskennasta ilmoitukset tulorekisteriin lähtevät automaattisesti palkanmaksun yhteydessä.

Lue lisää Netvisor-palkanlaskennasta >

Tarkat ohjeet tulorekisterivaltuutuksiin Netvisorissa >

tulorekisteriin-ilmoittaminen-netvisorissa

tulorekisterin-hyodyt-netvisor-kayttajalle

Ilmoittaminen yksinkertaistuu. Riittää, kun palkkatiedot ilmoitetaan Netvisorista yhdellä kertaa tulorekisteriin, josta kaikki viranomaiset saavat tarvitsemansa tiedot.

tulorekisterin-hyodyt-netvisor-kayttajalle

Ilmoittaminen automatisoituu. Palkkatietoilmoitus ja työntantajan erillisilmoitus lähtevät Netvisorista automaattisesti tulorekisteriin.

tulorekisterin-hyodyt-netvisor-kayttajalle

Ilmoittaminen reaaliaikaistuu. Tiedot siirtyvät tulorekisteriin Netvisorista palkanmaksun yhteydessä. Näin tiedot ovat tulorekisterissä ajan tasalla ja myös palkansaajan nähtävillä.

Webinaarit tulorekisteristä

Tule kuuntelemaan, miten voit valmistautua tulorekisterin vaatimuksiin Netvisorissa. Webinaarien päätteeksi asiantuntijamme vastaavat osallistujien kysymyksiin. Ohesta löydät uusimman tulorekisteriwebinaarin sekä tulevat webinaarit.

Opi lisää tulorekisteristä

blog-nv-tulorekisteri

Ilmoitukset tulorekisteriin automaattisesti

Tulorekisterin tavoitteena on helpottaa työnantajien ilmoitusvelvollisuustaakkaa. Jatkossa työnantaja selviää yhdellä ilmoituksella palkkaa kohden useiden kuukausittaisten ja vuosittaisten ilmoitusten sijaan.

Lue koko teksti >

nv-tulorekisteri

Tulorekisterin myötä arki helpottuu

Tulorekisteri tuo myös merkittäviä muutoksia myös tulonsaajan elämään. Tulorekisteri antaa ensimmäistä kertaa suomalaisille reaaliaikaisen kokonaiskuvan heidän palkka- ja etuustiedoistaan.

Lue koko teksti >

tulorekisteri-bisnespoyta-podcast

Tulorekisteri-podcast

Kaikki, mitä sinun tulee tietää tulorekisteristä tiivistettynä 20 minuuttiin. Bisnespöytä-podcastissa tulorekisteristä keskustelevat Suomen yrittäjien veroasioiden päällikkö Sanna Linna-Aro ja Netvisorin palkanlaskennan kehitystiimin vetäjä Sini Alamäki. Toimittajana on Ani Rumpu.

Kuuntele >

Usein kysytyt kysymykset

Lue alta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen tulorekisteriin Netvisorissa. Mikäli olet jo Netvisor-käyttäjä tai edustat kumppanitilitoimistoamme, katso tarkemmat ohjeet lakisääteisten valtuutusten tekemiseen >

 • Yrityksen pääkäyttäjä ei ole antanut valtuutusta ja palkat pitäisi saada maksuun. Mitä teen?
  Maksa palkat normaalisti. Valtuutuksen voi antaa myös palkkojen maksamisen jälkeen ja toimittaa ilmoitukset jälkikäteen Netvisorista. Huomioithan, että ilmoitukset tulee toimittaa viiden (5) päivän kuluessa palkanmaksupäivästä 1.1.2019 alkaen. Suorituksen maksaja eli käytännössä työnantaja on aina ilmoitusvelvollinen ja vastaa mahdollisista sanktioista ilmoittamatta jättämisestä.
 • Mitä jos en annakaan valtuutusta?
  Voit käyttää palkanlaskentaa kuten nykyisin ja maksaa palkat. Palkanlaskennasta muodostuu tulorekisterin edellyttämä palkkatietoilmoitus myös tässä tilanteessa. Ilmoitusta ei voi kuitenkaan toimittaa Netvisorista. Tutustu tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun ja toimita palkkatiedot tätä kautta. Netvisorissa voit manuaalisesti merkitä ilmoitukset toimitetuiksi.
 • Yrityksemme lopettaa palkanlaskentapalvelun tai koko Netvisorin käytön. Tuleeko annettu valtuutus perua?
  Ei tarvitse. Valtuutus katsotaan peruutetuksi palvelun irtisanomisen yhteydessä. Annetun valtuuden perusteella voimme toimittaa ilmoitukset vielä irtisanomisajan.
 • Kuka on asiakasyrityksemme pääkäyttäjä?
  Yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö tulee asettaa pääkäyttäjäksi. Yrityshallinnan etusivulla kohdassa “Pääkäyttäjä” näet, kuka on on asetettu pääkäyttäjäksi ja kenellä on oikeus antaa valtuutus. Sivulle pääset valitsemalla: Yritysvalikko >> Palveluhallinta >> Valitse käsiteltävä yritys
 • Yrityksessä ei ole asetettuna pääkäyttäjää. Mitä teemme?
  Yritykseen tulee ensin asettaa pääkäyttäjä. Tämän voi tehdä valitsemalla: Yritysvalikko >> Palveluhallinta >> Valitse käsiteltävä yritys, jossa asetetaan tieto kenttään “Pääkäyttäjä”. Jos pääkäyttäjää ei aseteta, ei valtuutusta voida ko. yritykseen antaa eikä näin ollen hyödyntää Netvisorin automaattista ilmoittamista.
 • Yrityksessämme tarvitaan useampi nimenkirjoitusoikeudellinen tekemään sopimuksia. Pääkäyttäjiä ei voi kuitenkaan olla kuin yksi. Mitä teemme?
  Jos yrityksessänne on määritelty nimenkirjoitusoikeus kahdelle henkilölle yhdessä, voitte antaa valtuutuksen allekirjoittamalla sopimuksen Visma Signilla. Linkki sopimuslomakkeeseen: https://www.vismasignforms.com/form/8c8bae14-1545-48a6-8191-d20e85edf817
 • Valtuutta annettaessa annetaan valtuutus kaikkiin järjestelmän kautta toimitettaviin ilmoituksiin. Voinko rajata annettavaa valtuutta?
  Et voi. Valtuus koskee kuitenkin ainoastaan ilmoitusten toimittamista. Visma Solutions Oy ei voi hyödyntää annettua valtuutta millään muilla keinoin.
 • Voiko Visma Solutions Oy:n henkilöstö hyödyntää valtuutta tai päästä jotenkin käyttämään sitä väärin?
  Ei voi. Valtuutta käytetään vain teknisen varmenteen kanssa ja se on myönnettynä yhtiöllemme. Kukaan yksittäinen henkilö ei voi hyötyä missään tilanteessa annetusta valtuudesta.
 • Voinko nähdä valtuutusten tilanteen useasta yrityksestä kerrallaan?
  Et voi. Voit nähdä vain yhden yrityksen tiedon kerrallaan.
 • Toimivatko Katso-tunnukseni jatkossakin?
  Tulorekisteriin liittyviä ilmoituksia ei toimiteta Katso-tunnuksien avulla lainkaan. Muussa ilmoittamisessa tunnukset toimivat vielä jonkin aikaa muussa ilmoittamisessa. Verohallinto on tiedottanut, että oma-aloitteisten verojen hoitamisen osalta yhtiöt voivat jatkaa asiointia OmaVero -palvelussa vuoden 2019 loppuun saakka. Tiedotamme Netvisorin osalta muutoksista mm. Communityssä.
 • Tarvitsenko myös Suomi.fi -valtuudet?
  Palkkatietoilmoitusten ja työnantajan erillisilmoitusten toimittamiseen Netvisorista Suomi.fi -valtuuksia ei tarvita. Jos sinulla on tarve käydä Suomi.fi -palvelussa tai muissa vastaavissa palveluisssa asioimassa, tarvitset näihin Suomi.fi -valtuudet eikä Netvisoriin annettua valtuutta voi käyttää. Suomi.fi -palvelussa voi mm. tarkistaa toimitettuja ilmoituksia sekä ilmoittaa latauspalvelun ja käyttöliittymän kautta palkkatietoja. Netvisorissa tulet näkemään automaattisesti toimitettujen ilmoitusten tilat sekä mahdolliset virheilmoitukset. Nämä perustuvat tulorekisterin toimittamiin vastaussanomiin. Näet siis suoraan Netvisorista, onko ilmoitus mennyt perille ja ollut oikeellinen. Pelkkään tietojen tarkastamiseen suomi.fi -valtuuksia ei siksi tarvita. Suomi.fi-valtuuksiin voit tutustua osoitteessa www.suomi.fi
 • Toimin yhdistyksen edustajana eikä Suomi.fi -valtuuksia myönnetä Suomi.fi-palvelun kautta. Mitä teen?
  Kuten yllä mainittiin, et tarvitse erillistä Suomi.fi-valtuutusta ilmoitusten toimittamiseen Netvisorista. Huolehdimme nämä Netvisorissa antamallasi valtuudella. Jos kuitenkin haluat asioida Suomi.fi-palvelussa ja edustat yhdistystä, säätiötä, kuntaa, seurakuntaa, oppilaitosta, elinkeinoyhtymää, kuolinpesää tai ulkomaista toimijaa, tulee sinun hankkia Suomi.fi-valtuus Katso-palvelun kautta. Tulorekisteri.fi-sivuilta saat lisätietoa menettelystä.
 • Mistä saan lisätietoa tulorekisteristä?
  Netvisorin osalta koostamme tietoa netvisor.fi/tuote/palkanlaskentaohjelma/tulorekisteri/ sivustolle, josta saat tietoa mm. Olennaisimmista uudistuksista ja tulevista koulutuksista tulorekisteriin liittyen. Uusista muutoksista tiedotamme mm. Communityssa Tukisivuillamme olemme koostaneet jo tehdyt muutokset ja näihin liittyvät ohjeet tälle sivulle Tulorekisteri.fi sivustolla voit lukea lisää yleisesti tulorekisteriin liittyen.

Pyydä maksuton esittely

 
Haluatko kuulla lisää tulorekisteristä ja Netvisor-palkanlaskennasta? Autamme teitä mielellämme valmistautumaan tulorekisterin vaatimuksiin ennen vuodenvaihdetta.

Etunimi*

Sukunimi*

Puhelin*

Email*

Yritys*

Liikevaihto*

Kuinka voimme olla avuksi?

Olen tietoinen siitä, että Visma käsittelee henkilötietojani siltä osin kuin mitä pyyntööni vastaaminen edellyttää. Lue lisää siitä, miten Visma käsittelee henkilötietojasi täältä

Netvisor-myynti: yhteydenottopyyntö

Etunimi

Sukunimi

Yritys

Puhelin

Sähköposti

Olen tietoinen siitä, että Visma käsittelee henkilötietojani siltä osin kuin mitä pyyntööni vastaaminen edellyttää. Lue lisää siitä, miten Visma käsittelee henkilötietojasi täältä