logo-Artboard 3

Niin monia hyödyllisiä asioita voi jo tehdä älylaitteilla. Varata lääkäriajan, tilata ruokaa, maksaa kaupassa ja ravintolassa, ostaa bussi- ja junaliput ja niin edelleen. Myös monia yrityksen taloushallinnon tehtäviä voi tehdä mobiilisti.

Netvisor taloushallinto-ohjelmiston käyttäjät voivat tällä hetkellä tehdä mobiilisti tuntikirjaukset, matkalaskut sekä ostolaskujen asiatarkastuksen, hyväksymisen ja myös maksaa laskun. Lisäksi Netvisorilla on oma tunnistautumissovellus Netvisor ID, jolla voi helposti ja turvallisesti kirjautua sekä muihin mobiilisovelluksiin että Netvisorin täysversioon.

Kolmella sovelluksella hommat hoituvat myös tien päällä

Visma Scanner on mobiilisovelluksistamme vanhin ja eniten käytetty. Sen avulla voi kätevästi tallettaa kuitit heti maksun tai oston tapahduttua, eikä paperikuitteja tarvitse säilyttää ja kuljettaa kirjanpitäjälle. Kuittiskannerilla voit luoda koko matkalaskun alusta loppuun.

Visma Manager puolestaan on uusin ja toivotuin lisä palveluvalikoimassamme. Visma Managerin avulla voit asiatarkastaa, hyväksyä ja maksaa ostolaskuja kännykälläsi. Heti Managerin aloitusnäytöllä näet koosteen käsiteltävissä olevista laskuista. Jos sinulla on useita yrityksiä, voit käsitellä kaikkien niiden laskuja samalla kertaa tai voit valita aloitusnäytölle vain yhden yrityksen kerrallaan.

Visma Managerissa voit muokata ostolaskuja aivan kuten Netvisorin täysversiossakin.

Sovelluksella pääset myös muokkaamaan laskuja vielä ennen hyväksymistä ja maksamista. Jos tarkastusvaiheessa huomaat esimerkiksi, että lasku on tiliöity väärin, alv-kanta on väärä tai lasku kaipaa seliteriviä, voit muokata laskua Visma Managerissa aivan kuten Netvisorin täysversiossakin.

NetvisorID:n avulla varmistat, että kaikki tapahtuu mobiilissakin täysin tietoturvallisesti. NetvisorID:n avulla tunnistaudut sovelluksiin ja Netvisorin täysversioon joko sormenjäljen, kasvotunnistuksen tai salasanan avulla. Kaikki mobiilisovelluksemme toimivat Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiä käyttävissä laitteissa ja löydät ne laitteesi sovelluskaupasta.

Mobiiliselaimella helposti ja turvallisesti

Netvisorista löytyy myös mobiilioptimoitu selainversio, jonka avulla voit niin ikään kirjata työajat, tehdä matkalaskut, tarkistaa ja maksaa laskut sekä lisäksi selailla yrityksen raportteja. Raporteista mobiiliversiossa on nähtävillä tuloslaskelma valitsemaltasi ajanjaksolta sekä kassavirtaennuste.

Kaikista edellä mainituista vaihtoehdoista kätevin ja myös varmin tapa muistaa työaikakirjausten tekeminen, on tekstiviestimuistutus. Sen saa käyttöönsä Netvisorin täysversiosta. Tekstiviestin mukana tulee henkilökohtainen turvalinkki mobiilioptimoituun Netvisoriin, joka ei vaadi edes sisäänkirjautumista.

Muistutuksen voi valita saapumaan esimerkiksi päivittäin tai viikottain tiettyyn kellonaikaan. Mobiilioptimoidussa Netvisorissa työaikakirjauksiin on asennettu oletukseksi työntekijän tavanomaiset työtunnit ja niiden hyväksyntä tapahtuu yhdellä klikkauksella. Muutokset on helppo tehdä lisäämällä tapahtumia plus-merkistä ja muuttamalla tuntimääriä liukupalkkia siirtämällä.

Netvisor-mobiilisovellus tuotannossa

Netvisorista on tulossa myös mobiilisovellus. Sen tuotekehitys on jo pitkällä, mutta se vaatii edelleen paljon testaamista. Uusi sovellus korvaa mobiilioptimoidun selainsivun. Sen aloitusnäkymä tulee olemaan pitkälti samanlainen kuin Netvisorin täysversiossakin; erilaisia tietoikkunoita eli widgettejä, joista näkee yrityksen tilanteen.

Palkansaajalle Netvisor-sovellukseen tulee paljon mielenkiintoisia lisäpalveluita. Esimerkiksi Oma työsuhde-näkymässä voi tarkastella uudennäköistä palkkalaskelmaa. Siitä on tehty mahdollisimman helppolukuinen ja siihen on lisätty verokortin tilanne graafisena. Jos näyttää, että verokortin tuloraja on ylittymässä, kehottaa sovellus siirtymään Vero.fi:n laskemaan uuden verokortin.

Päivärahalaskuri ja Google Maps tulevat helpottamaan merkittävästi matkalaskujen kirjaamista.

.

Työajankirjaus on Netvisorin uudessa mobiilisovelluksessa melko samanlainen kuin se on nykyisessä mobiilioptimoidussa selainversiossa. Matkalaskujen kirjaamiseen sen sijaan on tulossa uusia helpottavia elementtejä, kuten päivärahalaskuri. Myös matkan pituuden hakeminen Google Mapsista tulee helpottamaan merkittävästi kilometrikorvausten kirjaamista.

Lomapäivät tullaan myös esittämään palkansaajalle graafisena kaaviona. Siitä näkee selkeästi, miten paljon lomapäiviä on käytetty ja miten paljon on vielä käyttämättä. Lisäarvoa tuovat sovellukseen kirjatut ohjeistukset, esimerkiksi vuosiloman kertymisestä.

Uusi Netvisor mobiiliapplikaatio tulee siis alkuvaiheessa helpottamaan erityisesti palkansaajien Netvisor-käyttöä. Myöhemmin siihen tullaan lisäämään entistä enemmän toimintoja myös yrityskäyttäjille. Lähiaikoina tulemme tarvitsemaan koekäyttäjiä uudelle mobiilisovellukselle. Jos haluat osallistua Netvisor-sovelluksen koekäyttöön ja jatkokehitykseen, tarkkaile Netvisor Communityä loppuvuoden aikana. Julkaisemme hakuilmoituksen siellä.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.