Netvisor Palkat on palkanlaskijan lisäksi näppärä palvelu myös yrityskäyttäjän näkökulmasta. Yrittäjä voi mm. maksaa oman palkkansa itse ja palkansaajat kirjata tuntinsa helposti mobiilisovelluksella.

Netvisor palkat on näppärä myös yrittäjälle.

Azetsin Business Unit Managerin Raisa Ruokosen mielestä Netvisor Palkat on tilitoimiston palkanlaskijalle erittäin kätevä palvelu, koska sen käyttöönoton voi hoitaa itse, ilman koodareiden tai konsulttien apua. Lisäksi palvelu skaalautuu helposti yksinyrittäjästä isohkonkin pk-yrityksen tarpeisiin.

Yrittäjälle Netvisor Palkat tuo myös paljon hyötyjä. Ensinnäkin Yrittäjäpalkka on Ruokosen mielestä loistava toiminto. Yrittäjä näkee ohjelmistosta milloin tilillä on rahaa ja voi Yrittäjäpalkan avulla maksaa itse itselleen palkkaa silloin, kun tarvitsee. Ohjelmisto tekee maksun ja tositteen sekä hoitaa pakollisen palkkatietoilmoituksen automaattisesti.

– Se siis helpottaa yrittäjän arkea, kun hänen ei tarvitse oman palkanmaksunsa vuoksi olla aina yhteydessä tilitoimistoon, Ruokonen toteaa.

Kirjanpito ja velvoitteet hoituvat automaattisesti

Netvisorin Yrittäjäpalkka-toiminto muodostaa yrittäjän palkasta automaattisesti myös palkkalaskelman, joka on viety koko palkkaprosessin läpi. Yrittäjän itselleen maksama palkka kirjautuu myös suoraan kirjanpitoon. Se voidaan tiliöidä siellä erilleen muista palkoista verotuksen helpottamiseksi ja siitä muodostuu automaattisesti myös kirjanpidon tosite.

Ennen kuin yrittäjä voi maksaa itselleen palkkaa on hänen tiedettävä, paljonko yrityksellä on varaa palkanmaksuun. Yleensä tämä pohdinta täytyy käydä kirjanpitäjän kanssa, joka katsoo paljonko tilillä on rahaa ja paljonko vielä laskuja maksamatta.

Netvisorin kassavirtalaskelman avulla yrittäjä voi helposti laskea itse paljonko hän voi palkkaa nostaa. Sen avulla yrittäjä näkee kassan todellisen tilanteen.

Yrittäjäpalkan avulla yrittäjä voi myös valita, lisätäänkö sivukulut maksettavaan palkkaan vai vähennetäänkö ne siitä. Ohjelmisto hoitaa laskutoimitukset valintojen perusteella.

Työajankirjaus ja palkkadata samaan hintaan

Netvisor Palkkoihin sisältyy työajankirjaus, eli pk-yrityksessä ei välttämättä tarvitse heti sijoittaa erilliseen työajankirjausjärjestelmään. Lisäksi Netvisorin monipuolinen mm. työaikakirjauksen sisältävä mobiilisovellus sisältyy pakettihintaan.

– Tämä on monille, varsinkin pienille yrityksille hyvin tärkeä asia, että arkea helpottavat sovellukset sisältyvät hintaan, Ruokonen kertoo.

Jos asiakkaalla on erityisiä tarpeita esimerkiksi työajankirjaukseen tai tes-tulkintaan liittyen, löytyy Netvisorista monipuolinen rajapinta, johon saadaan integroitua kaikki tarvittavat ohjelmistot ja näin automatisoitua ohjelmistojen välillä liikkuvan tiedon kulku.

Yrittäjälle Netvisor on helppo käyttää ja sieltä hän löytää nopeasti kaiken tarvitsemansa tiedon. Kun työntekijät ovat kirjanneet tuntinsa ohjelmistoon, voi hän helposti käydä ne hyväksymässä.

Ohjelmistosta löytyy myös monipuoliset palkanlaskennan ja tuntiseurannan raportit. Yrittäjä voi seurata ajantasaisesti esimerkiksi jollekin laskentakohteelle kirjattuja tunteja tai ylityötuntien määriä.

Netvisor Palkat toimii myös pienyrityksen hr-järjestelmänä

Netvisorissa kaikki lakivelvoitteet hoituvat myös ilman ylimääräistä stressiä. Esimerkiksi työaikakirjanpito tai vuosilomakirjanpito muodostuvat automaattisesti. Samoin palkkatietoilmoitukset lähtevät automaattisesti palkanmaksun yhteydessä.

– Tämä kaikki vapauttaa palkanlaskijan aikaa merkitykselliseen palkanlaskennan asiantuntijatyöhön, Ruokonen täsmentää.

Tes-tulkinta Netvisorista puuttuu, mutta Ruokosen mukaan ohjelmisto toimii erinomaisesti myös pienimuotoisena hr-järjestelmänä. Sinne saa kirjattua palkansaajan tietoihin esimerkiksi työvaatteiden koon, mitä työturvallisuuskortteja häneltä löytyy tai mitä kursseja hän on käynyt.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.