Netvisor on mittava taloushallinto-ohjelmisto ja sen laaja käyttö vaatii jonkin verran perehtyneisyyttä. Peruskäyttäjä pärjää lyhyelläkin opastuksella, mutta jos työskentelet Netvisorin kanssa tunteja päivittäin, on sinun ehkä hyvä tietää muutamia käyttöä helpottavia ja nopeuttavia vinkkejä.

Listasimme 20 käyttövinkkiä, joiden avulla nopeutat, automatisoit ja helpotat omaa työtäsi. Listasta löytyy vinkkejä kaikille käyttäjille palkansaajista, toimitusjohtajiin ja kirjanpitäjiin. Osa vinkeistä on julkaistu kevään aikana myös Visma Solutionsin Facebookissa.

Oikopolut ja automaatio

Netvisor pikavinkki 1.

Tehosta Netvisorin käyttöä hyödyntämällä myyntilaskujen lähetysautomaatiota. Voit asettaa Netvisoriin tuodut laskut lähtemään automaattisesti joka yö.

Tarkemmat ohjeet myyntilaskujen automaattiseen lähettämiseen.

Netvisor pikavinkki 2.

Luo uusi -nappi. Etusivun oikeassa yläreunassa olevan Luo uusi -napin avulla pääset nopeasti luomaan esimerkiksi uuden asiakkaan, tilauksen, tuotteen tai myyntilaskun.

Luo uusi -nappi.

Netvisor pikavinkki 3.

Uudessa myyntilaskunäkymässä Lähetä-nappi sekä tallentaa että lähettää laskun saman tien. Jos haluat jättää laskun automaation lähetettäväksi, tallennus tapahtuu edelleen Tallenna-napilla.

Lisää tietoa myyntilaskun lähettämisestä.

Netvisor Pikavinkki 4.

Netvisor Storesta voit itse aktivoida käyttöösi sovelluksia tarpeidesi mukaan. Kaikki sovellukset on valmiiksi integroitu Netvisoriin, jolloin ohjelmistot toimivat saumattomasti yhteen. Sovellusten avulla mm. parannat raportointia, hankit laskurahoitusta ja integroit työsuhde-edut kätevästi Netvisorin palkanlaskentaan.

Tutustu Netvisor Storeen.

Mobiilivinkit

Netvisor pikavinkki 5.

Jotta saisit täyden hyödyn Netvisor-mobiilisovelluksesta, ohjaa työntekijät kirjaamaan tuntikirjaukset ja matkalaskut mobiilisovelluksella.

Voit tutustuttaa työntekijät Netvisor-mobiilisovelluksen toimintaan sen Koekäyttö-tilassa. Näin voit esitellä sovelluksen eri toimintoja näyttämättä omia henkilökohtaisia tai yrityksen liiketoimintaan liittyviä tietoja. Pääset koekäyttötilaan sovelluksen kirjautumissivulta.

Netvisor mobiilisovellus.

Netvisor pikavinkki 6.

Netvisor mobiilisovelluksella yrittäjä voi kirjata työtunnit, kirjata ja seurata matkalaskuja, tarkastaa palkkalaskelman, lomakertymän ja verokortin tilanteen sekä katsastaa yrityksen ajantasaisen taloustilanteen.

Netvisor pikavinkki 7.

Netvisor mobiililla palkansaaja voi kirjata työtunnit, tehdä matkalaskut ja tarkistaa omat palkkatiedot, verokertymät sekä lomat ja liukumat.

Lisää tietoa mobiilisovelluksesta.

Netvisor pikavinkki 8.

Visma Scanner –mobiilisovelluksella tuot kuitit helposti Netvisoriin. Netvisor muodostaa aineistosta automaattisesti joko tositteen tai matkalaskun, mikäli käyttäjä on syöttänyt tarvittavat tiedot kuitin ottamisen yhteydessä.

Lue lisää Visma Scannerista.

Netvisor pikavinkki 9.

Visma Manager -mobiilisovelluksella asiatarkastat, hyväksyt, tiliöit ja maksat ostolaskuja ajasta ja paikasta riippumatta.

Lisää tietoa Visma Managerista.

Visma Manager

Netvisor Pikavinkki 10.

Netvisor ID -mobiilisovelluksella kirjaudut Netvisoriin nopeasti ja turvallisesti esimerkiksi sormenjälkeä käyttämällä. Se sopii myös ulkomaalaisille käyttäjille, joilla ei ole mahdollisuutta suomalaisiin pankkitunnisteisiin tai mobiilivarmenteeseen.

Lisätietoa Netvisor ID:stä.

Kaikki mobiiliapplikaatiot löytyvät sekä Apple Storesta että Google Play Storesta.

Massatoiminnot ja suosikkilistat

Netvisor pikavinkki 11.

Tilitoimisto- ja konsernikäyttäjän kannattaa lisätä usein käytetyt yritykset suosikeiksi, jolloin ne näkyvät yritysvalikossa suoraan eikä niitä tarvitse erikseen hakea.

Katso, miten asetat usein käyttämäsi yritykset oletuskirjautumisyrityksiksi.

Netvisor Pikavinkki 12.

Tuotelistauksesta voit valita useamman tuotteen, ja viedä ne kerralla esimerkiksi tarjoukselle, tilaukselle tai laskulle, jolloin ei tarvitse erikseen tehdä jokaiselle uutta riviä ja hakea tuotetta riville. Lisäksi tuotelistauksen käsittelykorilla voidaan helposti massakäsitellä tuotteita, esimerkiksi päivittää niiden hintoja.

Lue lisää tuotelistauksesta.

Netvisor tuotelistaus

Netvisor Pikavinkki 13.

Ostolaskujen massatoiminnolla voit valita kerralla useita ostolaskuja käsittelyyn esimerkiksi tiliöintiä, hyväksyntää, maksatusta tai jälleenlaskutusta varten. Tällöin sinun ei tarvitse käydä avaamassa jokaista laskua erikseen.

Lisää tietoa ostolaskujen massatoiminnosta.

Netvisor Pikavinkki 14.

Myyntilaskutuksen massatoimintojen avulla voit lähettää, selata, muistuttaa, huomauttaa tai siirtää perintään useita laskuja kerralla.

Tarkemmat ohjeet myyntilaskutuksen massatoimintojen käyttöön.

Palkanlaskenta

Netvisor Pikavinkki 15.

Palkansaajalistauksen massatoiminnolla voidaan kerralla esimerkiksi asettaa usealle palkansaajalle palkanlaskentapalvelu päälle tai pois. Tämä on erityisen kätevää, jos on paljon kausiluontoisia työntekijöitä.

Lisää tietoa palkansaajalistauksen massatoiminnoista.

Netvisor palkansaajalistauksen massatoiminnot

Netvisor Pikavinkki 16.

Palkankorotustyökalu laskee palkkojen prosenttikorotukset puolestasi. Netvisorin palkkaperusteiden hallinta -näkymässä voit helposti korottaa koko palkkaryhmän, tai valitsemiesi henkilöiden, palkkoja tietyllä prosentilla, tai euromäärällä.

Katso lisätietoa palkkaperusteiden hallinnasta.

Netvisor Pikavinkki 17.

Netboxin kautta palkansaaja voi kirjoittaa viestin palkanlaskijalle tai toimittaa palkanlaskentaan liittyviä tiedostoja liitteinä ohjelman sisällä tietoturvallisesti ja tehokkaasti.

Lue lisää Netboxista.

Netvisor Netboxi

Netvisor Pikavinkki 18.

Voit hyväksyä palkat omasta hyväksyntänäkymästä Netvisorin sisällä, jolloin laskelmia ei erikseen tarvitse toimittaa hyväksyttäväksi esimerkiksi sähköpostilla. Hyväksytyistä palkoista jää ohjelmaan merkintä muun muassa tilintarkastusta varten.

Lisätietoa palkkojen hyväksyntänäkymästä.

Netvisor Pikavinkki 19.

Voit toimittaa palkkalaskelmat verkkopalkkalaskelmana palkanlaskennasta suoraan palkansaajan verkkopankkiin turvallisesti, nopeasti ja edullisesti. Palkansaaja näkee laskelmansa heti verkkopankista, missä ne säilyvät mahdollista tulevaa tarvetta varten.

Lisää palkkalaskelmien lähettämisestä verkkopalkkana.

Netvisor Pikavinkki 20.

Yrittäjänä voit maksaa itsellesi haluamasi summan suoraan pankkitilillesi Netvisorin yrittäjäpalkkatoiminnolla. Yrittäjäpalkka laskee tarvittavat sivukulut palkan päälle, ja lähettää palkkatietoilmoituksen automaattisesti tulorekisteriin.

Tutustu yrittäjäpalkkatoimintoon.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.