Verkkolaskutus

Verkkolaskutus on tehokas ja turvallinen tapa järjestää yrityksen laskutus. Vuoden 2020 huhtikuussa astui voimaan laki sähköisestä laskutuksesta, jolloin lähes kaikilla yrityksillä on oikeus saada pyynnöstä lasku toiselta yritykseltä sähköisessä muodossa.

verkkolaskutus

Lähetä ja vastaanota verkkolaskut helposti

Verkkolaskuttaminen on sähköisesti tapahtuvaa laskuttamista ja se sopii kaiken kokoisille yrityksille toimialasta riippumatta. Verkkolaskun lähettämiseen Netvisorilla tarvitset vain verkkolaskuosoitteen tai Y-tunnuksen. Laskun lähettämisen jälkeen lasku ja mahdolliset liitetiedostot siirtyvät minuuteissa vastaanottajalle. Vastaanotetut verkkolaskut kirjautuvat automaattisesti kirjanpidossa oikeille tileille, eikä manuaalista työtä juurikaan vaadita. Laskutusohjelmalla myös kuluttajaverkkolaskutus onnistuu sujuvasti.

Lue lisää: Kuinka laskuttaminen onnistuu Netvisorilla?

Netvisor

Verkkolaskuttamisen hyötyjä

Yrityksiä koskevalla verkkolaskulailla tavoitellaan kilpailukyvyn parantamista sekä ympäristöystävällisyyttä. Lain myötä pelkästään EU:n alueella yritysten vuosittaiset kustannussäästöt tulevat olemaan noin 40 miljardia euroa. Sähköiseen laskuttamiseen siirtyminen vähentää myös ympäristön kuormitusta, kun hiilijalanjälki pienenee kaikissa laskutusprosessin vaiheissa (käsittely, jakelu ja arkistointi).

Luotettavuutta ja nopeutta

Verkkolaskut saavuttavat asiakkaan paperilaskuja nopeammin, mikä tarkoittaa että saatavat myös maksetaan nopeammin. Verkkolaskuttaminen antaa myös ammattimaisen kuvan yrityksen toiminnasta.

Kulut minimiin

Ei enää paperilaskutuksesta aiheutuvia kuluja, kuten paperi- ja muut tulostekulut sekä postimaksut. Lisäksi sähköisten laskujen arkistointi on huomattavasti sujuvampaa kuin paperilaskujen.

Laskut suoraan järjestelmään

Laskujen tarkastelu ja etsiminen jälkikäteen on helppoa. Löydät kaikki verkkolaskut kätevästi osto- tai myyntireskontrasta sekä voit kategorisoida laskutiedot yritys- tai tuotekohtaisesti.

Verkkolaskulaki 2020

Vuoden 2020 huhtikuusta alkaen elinkeinonharjoittajilla on ollut oikeus saada pyynnöstä toiselta yritykseltä lasku sähköisessä muodossa. Lisäksi laskun tulee sisältää tiettyjä pakollisia laskutustietoja, joita Suomen laki ei ole tähän mennessä vielä vaatinut. Laki sähköisestä laskutuksesta ei kuitenkaan koske kaikkia yrityksiä – alle 10 000 euron liikevaihdon yritykset ovat vapautettu uuden lain pykälistä. Laki ei tule myöskään vaikuttamaan yrityksiin, jotka tekevät vain B2C-kauppaa.

Mikä on sähköinen lasku?

“…joka on laadittu, siirretty ja vastaanotettu rakenteisessa sähköisessä muodossa mahdollistaen sen automaattisen käsittelyn ja joka noudattaa sähköisen laskutuksen eurooppalaista standardia…”

-Finlex

Laskutusohjelmalla muutos sujuu vaivatta

Yrittäjänä asiakkaasi voivat siis vaatia eurooppalaisen standardin mukaisia sähköisiä ostolaskuja ensi vuoden huhtikuusta alkaen. Valitsemalla Netvisorin laskutusohjelman, uuden lain kiemurat eivät vaadi sinulta toimenpiteitä – verkkolaskuoperaattorimme Maventa täyttää kaikki uuden lain vaatimukset.

Vihreä valinta

Yrityksen panos ympäristölle

Verkkolaskuttaminen on ympäristöystävällinen tapa järjestää yrityksen laskutus. Tutkimusten mukaan sähköinen laskuttaminen vähentää noin 80 % laskutuksen kokonaispaperinkulutuksesta. Paperilaskutuksesta luopumisella on myös välillisiä vaikutuksia, jotka vähentävät ympäristön kuormittamista. Finanssialan Keskusliiton tutkimuksen mukaan verkkolaskun hiilijalanjälki on vain kolmasosa paperilaskusta. Vaihtamalla verkkolaskutukseen yritykset edesauttavat kestävää kehitystä.

Verkkolaskutuksen suosio jatkaa kasvamistaan

Verkkolaskutus on tullut jäädäkseen. Viime vuosina maat ympäri maailmaa ovat asettaneet omia säädöksiään, joilla verkkolaskutuksen asemaa yritetään kasvattaa. Esimerkiksi Latinalaisessa Amerikassa on maita, joissa verkkolaskutus on yritysten välisessä kaupassa ainoa vaihtoehtoinen laskutustapa. Myös Euroopassa Italiassa vastaava liike on tehty vuoden 2019 alussa. Lainsäädännön muutoksilla tavoitellaan erityisesti veronkierron minimoimista sekä kustannustehokkuutta. Muun muassa lakimuutosten johdosta verkkolaskutukselle odotetaan lähivuosina rakettimaista kavua.

Lue: verkkolaskutus yleistyy tulevina vuosina ympäri maailman

Kokeile heti ilmaiseksi

Ota Netvisor koekäyttöön muutamalla klikkauksella. Koekäyttö ei vaadi jatkositoumuksia.