logo-Artboard 3

Netvisor-oppaat

Maventa EDI -opas

Sähköinen tilaus-toimitusketju

Kaupan keskusliikkeet ovat siirtymässä kokonaan sähköisten kanavien käyttöön toimittajien kanssa. Siirtymän tehokkuus- ja kustannushyödyt ovat kiistattomia, koska tieto kulkee nopeasti ja virheettömästi ja tietojärjestelmien ymmärtämässä muodossa…

Jatka lukemista

EDI- ja OVT-sanomat

Myyntitilauksen vastaanottaminen, tilausvahvistus, toimitusilmoitus ja lasku voidaan välittää ja vastaanottaa täysin sähköisesti toimittajan ja asiakkaan järjestelmien välillä.

Sanomien välittäminen perustuu EDI-/OVT-sanomastandardien hyödyntämiseen. Etenkin keskusliikkeet vaativat omilta toimittajiltaan valmiutta sähköiseen tilaus-toimitusketjuun, koska sen avulla tehostetaan huomattavasti tilausten lähettämistä ja vastaanottamista. Manuaalinen ja monenkertainen työ vähenee, tilausten laatu sekä nopeus paranevat.

Sähköiseen tilausten käyttäminen vaatii sitä tukevan järjestelmän ja yhteydet keskusliikkeisiin. Netvisorissa tämä kaikki on valmiina.

Miksi sähköiset sanomat?

Kaupan keskusliikkeet ovat siirtymässä kokonaan sähköisten kanavien käyttöön toimittajien kanssa. Siirtymän tehokkuus- ja kustannushyödyt ovat kiistattomia, koska tieto kulkee nopeasti ja virheettömästi ja tietojärjestelmien ymmärtämässä muodossa.

Käytännössä tällä tarkoitetaan tilaus- ja laskusanomien sekä toimitustietosanomia EDI-yhteyksiä hyödyntäen. Tilaus- ja toimitustietoja ei tulevaisuudessa käsitellä lainkaan manuaalisesti tai sähköpostia hyödyntäen.

Sähköiset sanomat Maventa EDI:n kautta Netvisorissa

Maventa EDI on sähköisen sanomaliikenteen välityskanava, joka on integroitu Netvisoriin.

Sähköiset tilaussanomat tulevat muutamassa hetkessä keskusliikkeeltä suoraan Netvisoriin. Viiveet minimoituvat mahdollistaen nopeamman reagoinnin keskusliikkeen toiveisiin ja tuotteiden kierron tehostumisen.

Pienet toimittajat voivat toimia kuten isot yhtiöt. Keskusliikkeen ei tarvitse tukea erillistä prosessia manuaalisia tai sähköpostitse välitettäviä tilauksia varten. Pienen toimittajan käyttö on yhtä tehokasta kuin isonkin. Pieni toimittaja voi skaalata omaa liiketoimintaansa erittäin kustannustehokkaasti.

Sähköiset tilaussanomat näkyvät reaaliaikaisesti Netvisorissa, jolloin tilausnäkymä sekä tuleva myynnin kassavirta ovat ajantasaiset. Tilauksia ei tarvitse erikseen syöttää Netvisoriin.

Kysy asiantuntijalta

Haluatko lisätietoja Maventa EDI:stä? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kenelle Maventa EDI on tarkoitettu?

Maventa EDI sopii kaikille keskusliikkeiden tavarantoimittajille, niin pienille ja isoille toimijoille kuin maahantuojille, tukkukaupoille ja tuottajille.

Keskusliikeiden osalta on huomioitava, että osa keskusliikkeistä edellyttää sähköisten kanavien käyttöä varten sopimustoimittajan statusta. Osa keskusliikkeistä lähettää tilauksen sähköisesti myös muille kuin sopimustoimittajan statuksen omaaville.

Tehokas prosessi yhdessä järjestelmässä

Saat keskusliikkeen tilaukset muutamassa hetkessä suoraan Netvisoriin, jossa hoidat sen käyttäen tuttua tilaustenkäsittelyprosessia.

Kun toimitus on valmis lähetettäväksi, teet kollituksen ja tarvittavat dokumentit eli lähetysluettelon ja ennakkoilmoituksen Netvisorissa, ja lähetät ne sähköisesti tilaajalle.

Myös sähköinen laskutus ja maksatuksen seuranta hoituu Netvisorin vakiorutiineilla.

Vältä isot käyttöönottoinvestoinnit

Maventa EDI perustuu kunkin keskusliikkeen kanssa yhteistyössä tuotteistettuihin vakioyhteyksiin. Olemme siis hoitaneet puolestasi teknisten yhteyksien toteuttamisen ja testaamisen tavarantoimittajan ja keskusliikkeen välillä, jolloin käyttöönotossa ei tarvita lainkaan projektia kartoitukseen, määrittelyyn, toteutukseen tai testaamiseen. Itse Maventa EDI:n käyttöönotto on siis ilmainen.

Kunkin tavarantoimittajan kohdalla palvelun toimivuus varmennetaan erikseen keskusliikkeiden vaatiman prosessin mukaisesti ennen tuotantoon siirtämistä. Riskejä emme tässäkään tapauksessa halua ottaa.

Palvelu vaatii Netvisorissa myyntireskontran ja tilausten käsittelyn, tai käytettäessä paketteja Professional tai Premium -paketin.

Maventa EDI:ssä maksat vain tapahtumista (tilaus, ennakkoilmoitus, toimitusilmoitus, lasku).

Myynti tilitoimistossa

Muista sopimus keskusliikkeen kanssa

Ennen palvelun käyttöönottoa tulee asiakkaan tehdä sopimukset keskusliikkeiden kanssa siirtymisestä sähköisten tilaus-, toimitus- ja laskutussanomien käyttöön.

Mikäli sopimuksia ei ole tehty, EDI-sanomat eivät kulje Netvisorin ja keskusliikkeen välillä.

Testausvaatimukset ennen tuotantokäyttöä:

SOK

  • SOK vaatii että jokaisen käyttöönoton yhteydessä tehdään testaus kaikilla sanomamuodoilla ennen siirtymistä tuotantokäyttöön.
  • Kun sopimukset on tehty, tulee asiakkaan ottaa yhteys Netvisorin tukeen ja kertoa halukkuudestaan ottaa palvelu käyttöön. Tuki ohjeistaa testauksessa sekä luo tarvittavan testiympäristön testejä varten.
  • Testien jälkeen tuotantoonsiirto tapahtuu SOK:n kanssa yhteisesti sovittuna hetkenä.

Wihuri

  • Wihuri ei vaadi erillistä testausta, joten heidän kanssaan tuotantokäyttö voidaan aloittaa heti kun sopimus on tehty ja ajankohta on sovittu.

Miten saan Maventa EDI:n käyttöön Netvisorissa?

Käyttöönotto on helppoa ja kun sopimukset keskusliikkeen kanssa on tehty, vie käyttöönotto vain muutaman hetken.

Maventa EDI:n käyttöönoton toimenpiteet Netvisorissa pähkinänkuoressa:

1) Aktivoi palvelu Netvisor Storesta

2) Tallenna SSCC-tunnus Netvisoriin

3) Päivitä asiakaskorttien tiedot

4) Päivitä tuotteiden tiedot

Integraatio yhteistyökumppani etsinnässä.

Valitse myös eShip – sähköinen rahtikirja

Sähköisen tilauskäsittelyn täydentää sähköistetty kuljetusten hallinta ja seuranta. Sen saat käyttöösi Netvisor Storesta löytyvän eShip-lisäpalvelun avulla. Palvelu mahdollistaa tilaustietojen sähköisen käsittelyn esim. Postin, Kaukokiidon ja DB Schenkerin kanssa.

Lisätietoja: https://marketplace.netvisor.fi/downloads/smarttime-eship/

Kysy asiantuntijalta

Haluatko lisätietoja Maventa EDI:stä? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.