Yrittäjän työkalut huolettomaan kesälomaan

Kesäloman viettäminen on yrittäjälle haaste. Moni jättää kesäloman kokonaan väliin, koska laskut ja palkat pitää maksaa loma-aikanakin ja homman pitää pyöriä, että kassassa olisi rahaa vielä loman jälkeenkin. Yrittäjä voi kuitenkin nauttia kesälomastaan lähes täysipainoisesti, jos hän vain ottaa kaiken hyödyn irti sähköisistä työkaluista.

Näillä vinkeillä pystyt unohtamaan työasiat hetkeksi ja nauttimaan kesälomastasi.

1. Delegoi

Sovi kirjanpitäjän kanssa loma-ajan työnjaosta. Voiko hän hoitaa esimerkiksi palkanmaksun lomasi aikana?

2. Anna käyttäjäoikeudet

Varmista, että työpaikalle jäävillä henkilöillä on riittävät oikeudet ohjelmistoon, jotta he voivat hoitaa asioita puolestasi. Olihan myös kesätyöntekijä perustettu käyttäjäksi järjestelmään, jotta hän pystyy kirjaamaan tuntinsa? Ohje käyttäjäoikeuksien luomiseen Netvisorissa.

3. Ostolaskut verkkolaskuiksi

Ilmoita toimittajille verkkolaskutusosoitteet. Kun saat kaikki laskut verkkolaskuina, sinun ei tarvitse käydä toimistolla laittamassa laskuja maksuun, vaan voit hoitaa homman vaikka laiturilla istuskellen.  Sähköinen ostolasku säästää aikaa ja rahaa.

4. Automatisoi laskujen maksu

Luo ostolaskuihin automaatiosäännöt. Näin tietyt toistuvat laskut, kuten puhelinlaskut ja vuokrat menevät automaattisesti maksuun. Ostolaskujen automaattinen käsittely Netvisorissa.

5. Tarkista kassavirtaennuste

Tarkista kassavirtaennusteesta, ettei siinä piile yllätyksiä. Kassavirtaennusteesta näet muun muassa, onko tarvetta pyytää joillekin laskuille lisää maksuaikaa, jotta kassassa riittää rahaa juokseviin kuluihin hiljaisenakin aikana. Lue 5 vinkkiä kassavirran haltuunottoon.

6. Muista, et ole korvaamaton

Kun kesäloma alkaa, jätä puhelin pois taskusta tai laita ainakin äänettömälle. Edes yrittäjän ei tarvitse olla koko ajan tavoitettavissa.

7. Ota mobiilipalvelut haltuun

Jos sinun kuitenkin tarvitsee tehdä töitä, hoida ne mobiilisti. Voit esimerkiksi tarkistaa ostolaskut ja tarkastella raportteja kännykälläsi.  Tutustu Netvisorin mobiilitoimintoihin.

8. Rentoudu!

Muista nauttia lomasta! Koska yrittäjä on yrityksensä tärkein voimavara, pitää hänen huolehtia jaksamisestaan. Itsestään huolehtiminen ei ole itsekästä.


Kari Kinnunen on Visma Netvisorin myyntipäällikkö. Kari uskoo, että avoin keskustelu ja erilaisten näkemysten huomiointi auttavat parhaiden ratkaisujen löytämisessä.