Yrittäjän oman palkan maksuun helpotusta

Yrittäjän ei tarvitse enää olla taloushallinnon ammattilainen tai palkanlaskija voidakseen maksaa oman palkkansa. Netvisor taloushallinto-ohjelmistoon on vastikään avattu uusi Yrittäjäpalkka-toiminto, jonka avulla yrittäjän on helppo maksaa itse oma palkkansa. Tämän toiminnon avulla osakeyhtiön omistajat voivat maksaa itselleen palkan, vaikka eivät osaisikaan syvällisesti palkkahallinnon lainalaisuuksia. Yrittäjäpalkka-widgetin on ajateltu helpottavan erityisesti pienyrittäjien arkea, kun hänen ei tarvitse oman palkanmaksunsa vuoksi olla aina yhteydessä tilitoimistoon, vaan hän voi nostaa palkkaa silloin, kun parhaaksi näkee.

Yrittäjäpalkan maksu on automatisoitu ohjelmistossa niin, että yrittäjän tarvitsee vain kirjata haluamansa palkkasumma ja valita meneekö summa maksuun nettona vai bruttona. Nettovalinnassa sivukulut lisätään yrityksen tililtä lähtevään summaan ja bruttovalinnassa ne vähennetään maksettavasta palkasta. Palkka menee maksuun jo seuraavana arkipäivänä, jos maksu on tehty Netvisorissa ennen puolta päivää.

Kirjanpitoon automaattisesti

Netvisorin Yrittäjäpalkka-toiminto muodostaa yrittäjän palkasta automaattisesti myös palkkalaskelman, joka on viety koko palkkaprosessin läpi. Yrittäjän itselleen maksama palkka kirjautuu myös suoraan kirjanpitoon. Se voidaan tiliöidä siellä erilleen muista palkoista verotuksen helpottamiseksi ja siitä muodostuu automaattisesti myös kirjanpidon tosite.

Ainoa, mitä yrittäjän täytyy muistaa ovat kuukausittaiset velvoitteet, jotka pitää edelleen tehdä manuaalisesti myös yrittäjäpalkan osalta. Ensi vuonna tähänkin on tulossa helpotusta, kun Suomessa otetaan käyttöön Tulorekisteri. Tulorekisterin myötä Netvisor tulee muodostamaan kaikista palkoista palkkatietoilmoituksen automaattisesti niiden maksamisen yhteydessä.

Jos haluat lisätietoa tai ottaa Netvisorin Yrittäjäpalkka-widgetin käyttöösi, tutustu käyttöohjeisiin Netvisor Tuki -sivustolla.

Paljonko voit nostaa palkkaa tässä kuussa?

Ennen kuin yrittäjä voi maksaa itselleen palkkaa on hänen tiedettävä, paljonko yrityksellä on varaa palkanmaksuun. Yleensä tämä pohdinta täytyy käydä kirjanpitäjän kanssa, joka katsoo paljonko tilillä on rahaa ja paljonko vielä laskuja maksamatta.

Mitä jos näkisit tämän kaiken omalta koneeltasi vaikka kotona? Mitä jos tietäisit joka päivä tarkalleen, paljonko sinulla on varoja oikeasti käytettävissä ja voisit jopa ennakoida rahatilannettasi? Monien muiden etujen lisäksi kassavirtaennuste helpottaa myös yrittäjän oman palkan laskemista. Sen avulla on helppo nähdä yrityksen kassan todellinen tilanne, ja paljonko siellä on varaa oman palkan maksamiseen. Tutustu Netvisorin kassavirtaennusteeseen täällä.


Sini Alamäki työskentelee tiimiesimiehenä Visma Solutionsin taloushallinnon ratkaisun Netvisorin tuotekehityksessä ja on intohimoinen kehittämään arkea tehostavia toimintamalleja.