Kesäkaudella etenkin pienemmillä yrittäjillä rahavirtojen hallinta voi olla paikoin tuskallista. Valtaosa yrityksen tiimipelaajista lomailee ansaitusti, mutta samalla sesonki painaa päälle, myyntiäkin pitäisi saada aikaiseksi ja samalla rahaa virtaa paljon ulospäin. Mikä siis neuvoksi?

OP Laskulaina on kätevä apu kassavajeisiin

OP Laskulaina on uudenlainen yrityksille tarkoitettu laskunluototuspalvelu. Se on suoraan integroitu kirjanpito- ja laskupalvelujärjestelmiin. Rekisteröityminen palveluun onnistuu kaikkien pankkien tunnuksilla vaivatta, luottopäätöksen saat välittömästi ja rekisteröinnin jälkeen saat rahat tilillesi parissa minuutissa avoimia laskuja vastaan.

– Mietimme yritysasiakkaan asiakkaaksi ottamisen täysin uudella ja digitalisoidulla tavalla. Näin OP Laskulainaan toteutettiin ehkä maailman tehokkain ja nopein yritysasiakkaan luottopäätöksen, asiakkaan tuntemisen ja rahanpesun riskiarviointi, jonka jälkeen asiakkaalle tarjotaan rahoitussopimus sähköisesti allekirjoitettavaksi. Koko prosessi vie vain muutaman minuutin, kertoo OP Laskulainan tuoteomistaja Tero Harjula.

Palvelun avulla yrityksesi saa nopeasti riskitöntä luottoa, jonka turvin voit selättää kausivaihteluiden aiheuttaman kulupiikin. Laskulainalla ei ole aloitusmaksua, hoitokuluja eikä muitakaan kiinteitä maksuja. Maksat ainoastaan koron, jolloin palvelua voi käyttää yrityksen kasvuvipuna tai esimerkiksi hätävarakassana. Korkoa voidaan tarpeen mukaan laskea asiakassuhteen edetessä ja limiittiä nostaa.

Älykäs rahavirranhallinta

Laskulainan avulla voit palvella asiakkaitasi paremmin ja pystyt samalla itse hyödyntämään muun muassa isommat volyymiostot ja reilut käteisalennukset. Et sido käteisvarojasi, vaan keskityt ydintoimintaan ja sen kehittämiseen sekä lisämyyntiin. Asiakkaille voit puolestaan tarjota laskulainan myötä esimerkiksi pidennettyjä maksuaikoja.

Faktoroinnista OP Laskulaina eroaa siten, että palvelu on joustava yritysrahoitus, jossa asiakas voi helposti määritellä nostettavan luoton määrän itsenäisistä laskuista riippumattomasti.

Asiakkaat ovatkin kiitelleet, että nyt he voivat keskittyä liiketoimintaan ja kirjanpitoon, eikä aikaa vieviin laskurahoituksen täsmäytyksiin.

Perinteisessä faktoroinnissa yleisesti kukin lasku luototetaan kokonaisuudessaan ja omana eränään ja valvonta kohdistuu kuhunkin laskuun faktoroijan puolesta. Lisäksi faktoroinnissa luoton määrä ja maksut ovat tyypillisesti kahdessa erässä, joka lisää maksun kohdistuksen haasteita ja hallinnoinnin kustannuksia.

– OP Laskulainan tehokas alustaratkaisu mahdollisti yhteistyönä Netvisorin kanssa rakentaa prosessit, jolla asiakas näkee saatavilla olevan käyttöpääoman ja luottotilanteen reaaliaikaisesti. Tämän lisäksi laskutuksen ja luotonhoidon kirjanpito, mukaan lukien hyvityslaskujen ja suoramaksujen käsittely on automaattista aina Netvisoriin saakka. Asiakkaat ja tilitoimistot ovatkin kiitelleet ja kommentoineet, että nyt he voivat keskittyä liiketoimintaan ja kirjanpitoon, eikä aikaa vieviin laskurahoituksen täsmäytyksiin, Tero Harjula kertoo.

Palvelu herättää kiinnostusta

OP Laskulaina on saanut ansaitusti tunnustusta toimivasta ja helposta käyttöliitymästään, joka toimii sulavasti Netvisorin kanssa. Viimeksi Laskulaina palkittiin Visma Solutions’19 -tapahtumassa Messukeskuksessa, jossa palvelu nappasi Visman Vuoden sovelluskumppanin tittelin.

– Tämä on hieno kunnianosoitus, johon päästiin yhdessä tekemällä, visioimalla ja toteuttamalla. Lopputulos on toimiva, helppo ja kevyt kokonaisuus yrittäjän rahavirtoja nopeuttamaan, Tero Harjula sanoo.

Vuonna 2018 Laskulaina puolestaan voitti pääpalkinnon kansainvälisen Banking Technology Awards -kilpailun Best Use of IT in Corporate Banking -kategoriassa.


Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 175 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.