Tuoreen yritysjohtajan kannattaa pyytää apua

Lappeenrantalaisessa perheyrityksessä, Laitexissa on käytetty ulkopuolisia hallitusjäseniä jo vuosien ajan. Viime vuonna yrityksessä tehtiin sukupolven vaihdos ja uusi toimitusjohtaja Lasse Kurronen pitää kokeneiden, ulkopuolisten hallitusjäsenten tukea elintärkeänä uuden työnsä kannalta. Kurrosen mukaan ammattimaiset hallitusjäsenet ovat auttaneet häntä jo useissa ongelmatilanteissa.

– He ovat minulle mentoreita. Saan heiltä sekä positiivista että rakentavaa palautetta, Kurronen kertoo.

Hallitusammattilaiset tekevät hallituksessa osakeyhtiölain mukaisia tehtäviä. He muun muassa seuraavat talouden raportteja, ovat mukana rakentamassa strategiaa ja valvovat, että yrityksen johto toteuttaa sitä. Hallitusammattilaiset voivat olla myös mukana yrityksen tärkeimpien työntekijöiden rekrytoinneissa. Sen lisäksi he voivat tukea ja auttaa yritystä kokemuksensa ja verkostojensa avulla.

Vältä sudenkuopat

Lasse Kurronen suosittelee nuorille johtajille ulkopuolisten ammattilaisten apua. Hänen mielestään varsinkin perheyrityksessä tarvitaan ulkopuolisia aivoja, sillä muutos vaatii tyypillisesti out of the box -ajattelua. Luotettavien mentoreiden etsimisessä auttaa mm. Hallituspartnerit ry., jolla on toimintaa jo ympäri Suomea.

– Itse olen ollut aktiivinen hakemaan neuvoja ja olen verkottunut kokeneiden johtajien kanssa. Olen ollut alle vuoden tässä yrityksessä toimitusjohtajana ja monta sudenkuoppaa olen välttänyt, kun olen tarkistanut asioita kokeneemmilta, Kurronen sanoo.

Yhteistyö ulkopuolisten ammattilaisten kanssa on Laitexilla toiminut erinomaisesti ja heidän avullaan on yrityksessä saatu jo hyviä tuloksia aikaan. Kurrosen mukaan ulkopuoliset hallitusammattilaiset voivat olla yritykselle jopa pelastava tekijä.

– He ovat tulevaisuudessa varmaan isossa roolissa siinä, että he auttavat suomalaisia yrityksiä ulos vaikeuksista. Meille kävi juuri näin, he auttoivat meidät pois vaikeuksista, Kurronen kertoo.

Intohimoinen henkilökunta on menestyksen avain

Laitex on runsaan viidenkymmenen työntekijän metallialan yritys, joka on monien muiden metalliyritysten tavoin kärsinyt maailmantalouden notkahduksesta. Viime vuoden lopulla yritykselle alkoi kuitenkin virrata jälleen enemmän tilauksia. Tällä hetkellä yritys on vahvassa kasvussa ja rekrytoi uusia työntekijöitä. Toimitusjohtaja Lasse Kurrosen mielestä toinen tärkeä tekijä yrityksen menestyksen takana on sitoutunut ja intohimoinen henkilökunta.

– Johtajan tehtävä on luoda henkilökuntaan tekemisen paloa ja määrätietoisuutta onnistua. Meillä avoimuus ja rehellisyys ovat erittäin tärkeitä asioita. Ilot ja surut yrityksen tilasta ja suunnasta viestitään selkeästi henkilökunnalle, Kurronen selittää.

Hänen mielestään yhteen hiileen puhaltava henkilökunta voi olla se ratkaiseva tekijä, miksi joku yritys pärjää ja toinen ei.

 

Tämä blogi on osa Visma Solutionsin Suomi 100 -projektia. Keräämme Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sata vinkkiä yritysten menestymiseen. Jaamme vinkkejä somessa hashtagilla #solutions100

 


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.