logo-Artboard 3

Aloittava liikkeen- tai ammatinharjoittaja usein miettii, kuinka järjestää yrityksen kirjanpito- ja laskutuskäytännöt. Hoidanko ne itse vai ulkoistaisinko? Seuraavassa kuusi syytä, miten investoiminen taloushallinnon ohjelmistoihin helpottaa toiminimiyrittäjän arkea.

1. Siirry nykypäivään – ei enää Excelin näpyttelyä

Netvisorin sähköisellä kirjanpito-ohjelmalla kirjanpito sujuu näppärästi, kun laskut ja muut tositteet ohjautuvat automaattisesti oikeille tileille ja pystyt seuraamaan reaaliaikaisesti kirjanpitoa ja kassavirran kehitystä. Vastaavat toimet veisivät Excelillä tai muilla paljon manuaalista työtä vaativilla ohjelmistoilla ison palasen työajasta. Mikäli käytät tilitoimiston palveluita, kaikki kirjattu aineisto siirtyy Netvisorista kirjanpitäjälle sähköisesti, mikä nopeuttaa aineiston käsittelyä ja säästää kustannuksissa.

2. Rahat kassaan ajallaan

Pienemmälle yritykselle, kuten toiminimelle, saatavien ajallaan maksaminen on usein erittäin tärkeää yrityksen toiminnan jatkuvuuden kannalta – tutkimusten mukaan verkkolaskut maksetaan keskimääräistä nopeammin. Saatavien kotiuttamista ovat vauhdittamassa myös maksumuistutukset, joiden lähettäminen onnistuu parilla klikkauksella laskutusohjelmasta. Mahdolliset perintäprosessit onnistuvat helposti Visma Duetto -lisäosan avulla.

3. Omalla työllä on hintansa

Investointi kirjanpito-ohjelmaan voi tuntua kitkerältä, sillä voihan yrittäjä hoitaa myös itse kirjanpitonsa ja säästää muutaman kympin kuussa. Toisaalta on muistettava, että myös omalla työllä on hintansa. Olisiko kuitenkin järkevämpää investoida jouhevampaan taloushallinnon pyörittämiseen ja keskittää vapautunut aika liiketoiminnan kehittämiseen?

4. Rekrytointitarpeen väheneminen

Ihmisen työ on kallista. Erityisesti liikkeen- ja ammatinharjoittalle taloushallinto-ohjelmien käyttö voi vähentää työnantajakustannuksia, kun yrittäjä pystyy tehokkaasti hoitamaan pakolliset yrityksen taloudenhoitoon liittyvät asiat, eikä hänen tarvitse erikseen palkata työntekijää kyseiseen tehtävään.

5. Muistutukset

Yrittäjän kiireistä arkea ovat helpottamassa myös muistutukset. Näet ehdotukset suoritettavista toimenpiteistä Netvisorin avausnäkymässä tai voit vaihtoehtoisesti ottaa käyttöösi sähköposti- ja tekstiviestimuistutukset. Näin säästyt maksumuistutuksilta ja muilta viivästyksestä aiheutuneilta kuluilta.

6. Tuki- ja koulutuspalvelut

Entä, jos homma ei toimi? Toisin kuin Excelillä tai useimmilla muilla ilmaisohjelmilla, ongelmatilanteissa Netvisorin tukipalvelut ovat käytettävissäsi. Lisäksi sinulla on pääsy Netvisorin Communityyn, jossa voit halutessasi keskustella askarruttavista kysymyksistä muiden palvelua käyttävien asiakkaiden kanssa. Netvisor tarjoaa myös erillisiä koulutuspalveluita käyttöä varten.

Kiinnostuitko? Kokeile heti ilmaiseksi Netvisorin kirjanpito- ja laskutusohjelmaa. Koekäyttö ei velvoita jatkositoumuksiin.


Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 175 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.