logo-Artboard 3

Visma Solutions käynnisti vuoden 2019 alussa uuden valmennusohjelman, joka on suunnattu kasvuhakuisille tilitoimistoille. Kyseessä on uudenlainen kokonaisuus, joka tarjoaa valmiin rakenteen kasvun pohjaksi. Jokainen osallistuja määrittelee kuitenkin juuri omalle liiketoiminnalleen sopivimman suunnan ja keinot sinne pääsemiseksi.

Yhteinen ja selkeä tavoite

Tähän mennessä liikkeelle on lähtenyt kaksi ryhmää – ensimmäinen tammikuussa ja toinen toukokuussa. Molemmille yhteistä on ollut vahva yhdessä tekemisen meininki sekä rento ja avoin ilmapiiri. Jo heti alussa kävi selväksi, että osallistujat olivat painineet hyvin samanlaisten kysymysten kanssa. Esiin nousi myös, kuinka helposti oman liiketoiminnan systemaattinen kehittäminen voi jäädä päivittäisen tekemisen jalkoihin. Yhteistä oli myös se, mitä he olivat työpajasta hakemassa:

– Kasvua, vastaa toukokuun työpajaan osallistunut Kirsi Nyholm, Kirsin Konttorista, – Olemme kasvaneet viime vuodet tasaiseen tahtiin ja haluamme sitä jatkossakin. Nyt oli sopiva hetki tulla mukaan tähän järjestelmälliseen ja valmiiseen ohjelmaan.

Myös Suomen Tilikeskus Oy:n Markku Virta oli hakemassa ajatuksia siitä, miten saada kaikki hyöty Netvisorin potentiaalista:

– Meidän tavoitteenamme on kasvu ja haluamme olla myös asiakkaillemme kumppani, joka tukee heidän toimintaansa. Haluamme tarjota heille helppoa ja reaaliaikaista talouspalvelua, jonka kautta voimme kasvaa yhdessä, Markku Virta kertoo.

Tärkeitä nostoja liiketoiminnan kehittämistä varten

Kaksipäiväisessä työpajassa lähdettiin liikkeelle liiketoiminnan perusteista. Mikä on se perimmäinen syy, miksi yritys on olemassa? Mitkä tavoitteet ajavat sen toimintaa eteenpäin? Missä halutaan olla 9 kuukauden päästä? Entä parin vuoden? Päivän agendaan kuului monia tärkeitä nostoja, joiden joukosta osallistujat löysivät juuri itseään puhuttelevia aiheita.

– Työpaja oli rakennettu hyvin ja etenkin keskituntihintaan ja laskuttamattomaan työhön liittyvä osio oli tärkeää asiaa, Markku Virta sanoo.

– Minua puhutteli erityisesti omien palveluiden tuotteistaminen, eli miten teemme palveluidemme ostamisen mahdollisimman helpoksi. Samoin henkilöstön sitouttaminen ja mukaan saaminen oli tärkeä nosto. Ilman heitä hommaa ei saa pelaamaan, vastaa Kirsi Nyholm.

Kasvua on helpompi lähteä rakentamaan, kun pohjatyöt ovat kunnossa. Suomen Tilikeskus ja Kirsin Konttori kuten muutkin osallistujat ovat jo keskittäneet palveluntuotantoaan Netvisoriin. Tämä avaa mahdollisuuden luoda kasvua ilman, että tarvitsee palkata lisää työntekijöitä tai hakea uusia asiakkaita. Toisaalta keskittäminen antaa myös henkilöstölle mahdollisuuden keskittyä työhön ja sen kehittämiseen, eikä energia valu hukkaan useamman eri järjestelmän välillä pelaamisessa.

Porukalla yhdessä eteenpäin

Valmennusryhmä jatkaa nyt eteenpäin 12 kuukautta kestävässä ohjelmassa, johon kuuluu itsenäistä työtä, ryhmätapaamisia ja sparraussessioita Visma Solutionsin valmentajien kanssa. Työpajaan osallistujilla on myös mahdollisuus jatkaa eteenpäin itsenäisesti, mutta kaikki osallistujat ovat kokeneet ryhmän hyväksi ratkaisuksi.

– Olemme mukana myös jatkovalmennuksessa. Tämä on meille uusi mahdollisuus hyödyntää koko potentiaali ja tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua. Haluamme kehittää palveluita, jotkat tuottavat asiakkaillemme lisäarvoa reaaliaikaisen ja ennakoivan taloustiedon kautta, Markku Virta kertoo.

– Olemme myös mukana. On hienoa, että meillä on nyt ryhmän tuki ja toisaalta myös kontrolli siitä, että asiat etenee aikataulun mukaisesti ja tulee oikeasti tehtyä. Kirsi Nyholm lisää.

—-

Seuraava ryhmä lähtee liikkeelle syyskuussa ja ilmoittautuminen on nyt avoinna. Tule mukaan! Mukaan mahtuu 20 nopeinta, joten varmista oma paikkasi ja ilmoittaudu mukaan.


Anni Oksanen työskentelee Netvisorin markkinoinnissa. Vankka kokemus B2B-maailmassa on paljastanut, että yritysten sisältä löytyy monia tarinoita, jotka ansaitsevat tulla kerrotuiksi.