Tilitoimiston menestystekijät ovat yksinkertaisempia kuin uskotkaan

Tilitoimistot eri puolilla maailmaa haluavat nostaa liiketoimintansa tasoa. Monet haluavat lisätä voittoja. Toiset etsivät tapoja parantaa kapasiteettia. Jotkut yksinkertaisesti haluavat vain parantaa prosessejaan. Kysymys kuuluu, miten?

Monet tilitoimistot ovat jo löytäneet tavan, jolla he voivat uudistua. Valitettavasti kuitenkin suhteellisen moni yritys joutuu kamppailemaan tavoitteiden saavuttamiseksi. Kukaan ei kuitenkaan halua jäädä jälkeen kehityksessä. Joskus se voi olla hyvin pienikin asia, joka ratkaisee. Uudistuksen käynnistämiseksi saatat tarvita vain muutamia pieniä muutoksia.

Mistä aloitan?

Usein suuremman kokonaisuuden purkaminen yksinkertaisiin tehtäviin, auttaa sinua korjaamaan asioita nopeammin ja tehokkaammin. Alkuun kannattaa asettaa itselleen selkeä päämäärä ja keskittyä hankkeen käynnistämiseen. Aloitteen on tultava sinulta, tilitoimiston omistajalta. Saatat ajatella, että olet liian kiireinen, mutta tätä varten sinun täytyy löytää kalenteristasi aikaa. Päättäväisyytesi näkyy siinä, miten lähdet viemään uudistusta eteenpäin. Kaikki on kiinni omasta ajattelutavastasi. Jos haluat saada muutoksia aikaan, on sinun toimittava.

Mitä tarvitsen?

Olennaista prosessille, jota olet aloittamassa, on osaaminen. Saatat olla kokenut kirjanpitäjä, mutta et ehkä ole kovin hyvä markkinoinnissa. Jotkut tiimisi jäsenet saattavat olla erinomaisia ​​yrityshallinnossa, mutta myynti voi olla heille hepreaa. Menestyvässä tilitoimistossa kaikilla on oltava ainakin perustiedot siitä, mitä kaikki muut tekevät. Tämä tarkoittaa koko henkilöstön kouluttautumista. Sinun on varustettava tiimisi uudella osaamisella, toimintatavoilla ja tarvittavilla työkaluilla. Hoitamalla koulutukset ja työkalut kuntoon heti alussa säästät aikaa ja resursseja.

Mistä löydän apua?

Tilitoimiston kehittämiseen ja uudistamiseen on olemassa valtava määrä opuksia. Markkinoinnin, myynnin, johdon ja hallinnon uudistamiseen on käytettävissä myös lukemattomia asiantuntijoita, jotka voivat opettaa sinulle parhaat käytännöt. Mutta miksi et valitsisi tueksesi yhtä tahoa, joka voi opastaa sinua kaikissa edellä mainituissa asioissa? Eikö olisi ihanteellista, jos saisit kaikki koulutukset ja tarvittavat ohjelmistot sisältävän kokonaispaketin, joka vie tilitoimistosi uudelle aikakaudelle? Ratkaisevaa on tietenkin löytää kumppani, jolla on riittävästi kokemusta työskentelystä juuri tilitoimistojen kanssa. Ja ennen kaikkea kumppani, jonka työn tuloksista on olemassa todisteita.

Jos kysyt itseltäsi, onko tämä mahdollista, vastaus on Kyllä. Todellinen menestys on kiinni vain sinusta. Siitä, että otat oman tulevaisuutesi haltuusi.

Ja se onnistuu nopeammin kuin uskotkaan, vain 12 kuukaudessa? Ellet usko, tule kuulemaan lisää seuraavaan The Perfect Firm -tapahtumaan.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.