Sähköinen taloushallinto-ohjelma on elintärkeä jo yrityksen alkutaipaleella

Yritystoimintaa aloittavan tehtävälista voi tuntua loputtomalta. Sinun täytyy rakentaa hyvä työntekijätiimi, löytää sopiva paikka, tuottaa tuote ja alkaa markkinoida kohderyhmälle. Näiden lisäksi sinun täytyy tehdä myös useita vähemmän näkyviä päätöksiä, jotka ovat pitkällä aikavälillä erittäin olennaisia yrityksesi toiminnan kannalta.

Esimerkiksi, useimmat yrittäjät eivät aloittaneet yritystään tehdäkseen kuutamokeikkaa kirjanpitäjänä. Taloudenhallinta on kuitenkin hyvin merkittävä asia yrityksesi selviytymisen kannalta.

Jos nykyinen kirjanpitojärjestelmäsi koostuu yksinomaan kenkälaatikollisesta kuitteja ja laskuja, siirtyminen sähköiseen taloushallinnon työkaluun auttaa yritystäsi eteenpäin useilla tavoilla.

1. Tunne taloudellinen tilanteesi

Heikosti hallittu kassavirta voi tuhota liiketoiminnan. Yrityksen kasvaessa et voi luottaa pelkästään muistiisi oman taloustilanteesi seuraamiseksi ja tarkan tilannekuvan saamiseksi liiketoimintasi terveydentilasta.

Useimmat taloushallinto-ohjelmistot kertovat helposti ja nopeasti tilannekuvan yrityksesi taloudesta antamiesi tietojen perusteella. Silloin ymmärrät paremmin, miten paljon rahaa on tulossa ja miten paljon menossa. Aivan yhtä tärkeää on tietää, kuinka nopeasti ja milloin raha liikkuu.

2. Enemmän aikaa asiakkaille

Pienyrittäjänä sinulla on koko ajan monta palloa ilmassa ja aika on sinulle arvokasta. Pilvessä toimiva taloushallinto-ohjelma, joka toimii myös mobiililaitteilla, auttaa virtaviivaistamaan taloushallintoa ja automatisoi monia prosesseja.

Voit esimerkiksi luoda ja lähettää laskuja automaattisesti, eikä sinun tarvitse tuhlata aikaa yksittäisten laskujen luomiseen. Sen sijaan voit käyttää aikaasi tuottavampiin, kasvuhakuisempiin tehtäviin, kuten markkinointiin tai työntekijöiden sitouttamiseen.

3. Ei enää arvailua

Sinun ei tarvitse olla kirjanpitäjä tai edes palkata sellaista huolehtiaksesi useista peruskirjanpidon tehtävistä yrityksessäsi. Oikeilla työkaluilla kirjanpidosta ja verojen maksamisesta voidaan tehdä hyvin helppoa.

Monet taloushallinto-ohjelmistot opastavat yrityksen omistajaa näiden tehtävien hoitamisessa askel-askeleelta. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä verojen maksukaudella, kun yrittäjällä tuppaa olemaan ylimääräistä stressiä verojen oikeellisuuden suhteen.

4. Jaettu työtaakka

Jos sinulla ei ole kunnollista järjestelmää taloutesi hallinnointiin, voi olla hyvin haastavaa jakaa taloushallintoon liittyviä tehtäviä yrityksesi muille työntekijöille.

Taloushallinto-ohjelmistot sisältävät usein käyttöoikeudet useammalle käyttäjälle, jolloin voit sallia alaistesi kirjautua järjestelmään ja hoitaa päivittäisiä kirjanpitoon liittyviä tehtäviä. Se vapauttaa sinut tekemään tärkeämpiä tehtäviä tai pitämään kunnollisen loman.

5. Kohtele yritystäsi kuin yritystä

Yrityksen kirjanpidon hoitaminen lennossa voi toimia aivan yrityksen alkuaikoina. Jossain vaiheessa sinun täytyy kuitenkin sitoutua kunnolliseen kirjanpitoon, jos haluat yrityksesi kasvavan.

Kun olet valinnut yrityksellesi sopivan taloushallinto-ohjelmiston ja käyttänyt sitä jonkin aikaa, ihmettelet varmasti, kuinka olet koskaan pärjännyt ilman sitä.


Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 35 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.