Sähköinen allekirjoitus säästi viikon aikaa ja tonnin rahaa

Sähköisiä taloushallinnon palveluita jo vuosikymmenen ajan käyttänyt Ismo Hautamäki yllättyi positiivisesti, kun hän alkuvuodesta kuuli Visma Signista. Sähköinen allekirjoitus oli hänen mielestään piste I:n päälle sähköisessä taloushallinnossa.

Ismo Hautamäki on yksi JeTy Oy:n omistajista. JeTy Oy on erikoistunut siivous- ja hoivapalveluihin ja se työllistää noin 50 – 60 työntekijää Uudellamaalla ja Hämeessä. Joka talvi Hautamäki viettää vaimonsa kanssa muutaman kuukauden Espanjassa, loma-asunnollaan ja hoitaa yrityksen taloushallinnon etänä Netvisoria hyväksi käyttäen. Suomen päässä yritystä pyörittävät toiset osakkaat eli toimitusjohtaja Jyri Hautamäki sekä palvelupäällikkö Kersti Arpolenko.

Maaliskuun alusta alkaen sähköinen allekirjoittaminen on ollut mahdollista Netvisorissa ja siten Visma Signin avulla voi nyt kerätä allekirjoitukset suoraan käyttöliittymän kautta. Hautamäelle tämä oli erinomainen uutinen, sillä normaalisti hän on joutunut keskeyttämään Espanjan matkansa aina maaliskuussa tullakseen Suomeen allekirjoittamaan tilinpäätösasiakirjat.

– Aikaa säästyi vähintään viikko, kun eihän sitä viitsi yhden päivän takia lentää ja rahaa säästyi suunnilleen tuhat euroa lentolipuissa, Ismo Hautamäki laskeskelee.

Visma Signin avulla hän pystyi allekirjoittamaan kaikki tarvittavat asiakirjat Espanjasta käsin.

– Se oli todella upeaa. Tämä on viimeinen niitti kokonaan sähköiseen taloushallintoon. Piste I:n päälle, Ismo Hautamäki iloitsee.

Hautamäen mielestä se, että Visma Signissa pystyy myös seuraamaan allekirjoitusten tilaa on mainio toiminto. Jos näyttää siltä, että joku allekirjoitus viivästyy, joku on esimerkiksi unohtanut tehdä sen, niin häntä voi muistuttaa asiasta. Ismo suosittelee Visma Signin käyttöä myös muille.

– Ilman muuta kannattaa kokeilla. Visma Signilla allekirjoitus onnistuu esimerkiksi kännykkää käyttäen, joten varsinkin kiireisille ihmisille se on erittäin kätevä, Ismo Hautamäki sanoo.

Sähköinen allekirjoitus antaa nyt Hautamäille enemmän mahdollisuuksia viettää aikaa Espanjassa. Ismo Hautamäki on myös huomannut, että yhä useammat suomalaisyritykset hyödyntävät mahdollisuuden etätyöhön ja siirtävät toimintojaan esimerkiksi Espanjan Aurinkorannikolle.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.