Palkkapusseista laajempaan henkilöstöhallintoon

Yhteiskäyttöinen taloushallintojärjestelmä asiakkaiden ja tilitoimiston välillä on arkipäivää varsinkin osto- ja myyntilaskujen osalta. Palkanlaskennan puolella laajempaa läpimurtoa ei ole vielä tapahtunut, vaikka työkalut ovat olleet käytössä jo vuosia. Onko palkanlaskijan ydinosaaminen tuntien ja tietojen tallentamista järjestelmään? Vai voiko tilitoimisto tarjota jotain enemmän?

Miksi muuttaa vanhaa totuttua?

Palkanlaskennan puolella aito lisäarvo on vielä jäänyt saavuttamatta. Kun tilitoimiston asiakkaat eivät koe, että he saavat lisäarvoa, he eivät ole valmiita maksamaan premium-hintaa palkanlaskentapalvelusta.

Palkanlaskennassa hintakilpailu on kovaa ja deflaatiokierre on jatkunut pitkään. Markkinoilla on ollut jopa 9 euron palkkapusseja. Miten tilitoimisto varmistaa, että palkanlaskenta voidaan tehdä sekä laadukkaasti että kannattavasti? Nykyisellä kehityksellä palkanlaskentapalvelusta on tulossa matalatuottoista tai pahimmassa tapauksessa tappiota tuottava oheispalvelu.

Vaivattomuus ja läpinäkyvyys lisäarvona

Nykyaikaisella järjestelmällä voit tarjota asiakasyritykselle huolettomuutta henkilöstö- ja palkanlaskenta-asioissa. Yritys pystyy itse osallistumaan palkanlaskentaprosessiin tuottamalla tuntikirjaukset, ylityöt, poissaolot, lomat ym. suoraan järjestelmään.

Netvisorissa on myös tarjolla helpot mobiiliratkaisut tuntikirjauksiin ja matkalaskuihin. Palkkalaskelmat saadaan työntekijöille suoraan järjestelmästä ja lähetetään verkkopalkkana työntekijöiden nettipankkiin.

Yhteiskäyttöisellä järjestelmällä minimoidaan inhimilliset virheet eikä hukata aikaa edestakaiseen viestittelyyn yrityksen ja palkanlaskijan välillä. Tämä lisää läpinäkyvyyttä koko palkanlaskentaprosessiin viranomaisilmoituksista aina kirjanpitovienteihin ja palkkojen maksuun. Näin palkanlaskennan vaikutukset yrityksen kuukausitulokseen ovat näkyvissä hyvissä ajoin. Reaaliaikaisesta graafisesta kassavirtanäkymästä asiakasyritys näkee tulevat palkanmaksut, sotu- ja ennakkopidätykset.

Haastankin tilitoimistoja muutokseen. Nyt on aika siirtyä palkkapussin laskemisesta kokonaisvaltaiseksi henkilöstöhallinnon palveluntarjoajaksi!


Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 35 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.