Oikeat ihmiset oikeille paikoille

Avain yrityksen menestykseen ovat sen työntekijät. Oikeat ihmiset oikeissa tehtävissä vievät parhaiten yritystä eteenpäin. Lisäksi, jos heillä on vielä intohimoa, kunnianhimoa ja energiaa panostaa työhönsä täysillä, ei menestystä voi estää.

– Voittavaan yhdistelmään tarvitaan enää omistajien ja hallituksen yhteinen tahtotila, sanoo Wise Group Oy:n toimitusjohtaja Aki Puska.

Jokainen meistä tarvitsee tavoitteen tai suunnan tekemiselleen. Jos sen tekemisen tai suunnan kokee vielä itselleen mielekkääksi, on tuloksia varmasti saatavissa. Se ei ole helppo yhdistelmä, mutta Aki Puskan mielestä se juuri tekeekin yrityksen rakentamisesta niin merkityksellistä.

Wise Groupissa henkilökunta pyritään pitämään tyytyväisenä ja työ mielekkäänä antamalla säännöllisesti palautetta, sekä myönteistä että korjaavaa. Yrityksessä pyritään myös luomaan henkilöstölle urapolkuja ja kehittymismahdollisuuksia. Osalle henkilöstöstä tosin riittää, että he kokevat työnsä turvalliseksi ja olonsa työpaikassa turvatuksi.

– Kuitenkin jokaisesta projektista tai tehtävästä on aina pyrittävä löytämään sellaista, mikä on asiakkaalle tärkeää ja siten tärkeää myös meille, Aki Puska sanoo.

Fokus kirkkaana

Menestykseen tarvitaan toki myös selkeä tavoite ja se on hyvä asettaa korkealle. Yrittäjän täytyy pyrkiä olemaan oman alansa paras. Jos on monialayritys, voi olla vaikeaa olla paras kaikessa. On kuitenkin tärkeää, että on edes yksi asia, jolla yritys erottuu ja saa suurta huomiota asiakkaiden valintapäätöksissä.

On tärkeää, että on edes yksi asia, jolla yritys erottuu.

Myös tässä yrityksen työntekijät ovat tärkeässä asemassa. Jos he kokevat tekevänsä merkityksellistä työtä ja vielä ylpeinä viestivät siitä talon ulkopuolelle, ovat myös viestintä ja brändin rakentaminen oikeilla raiteilla.

Tuoretta yrittäjää Puska opastaa pitämään fokuksen kirkkaana. Suomi on niin pieni maa, että on erittäin helppo alkaa tuottaa tuotteita tai palveluja kaikille. Silloin toiminta puuroutuu. Kun on ensin Suomen tai maailman paras jossakin asiassa, on siitä helppo siirtyä seuraavaan palveluhaasteeseen.

Tämä blogi on osa Visma Solutionsin Suomi 100 -projektia. Keräsimme Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sata vinkkiä yritysten menestymiseen. Jaamme vinkkejä somessa hashtagilla #solutions100. Koko oppaan voit käydä lukemassa osoitteessa https://netvisor.fi/solutions100/


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.