Netvisorin vuoden kohokohdat 2017

Vuosi 2017 alkaa olla paketissa. Vuosi on pitänyt sisällään paljon tapahtumia ja moni asia on muuttunut Netvisorissa. Itseasiassa, kun katsoo listaa uudistetuista ja täysin uusista toiminnoista, tuntee jopa hieman hengästyvänsä. Tässä tiivistettynä Netvisorin vuosi 2017.

Helmikuussa julkaisimme Netvisoriin uuden tuotehallinnan käyttöliittymän. Uudistettu tuotelistaus nopeuttaa ja helpottaa arkista työtä ja tukee varastokäsittelyä entistä paremmin.

Samoihin aikoihin teimme ostotilauksiin käytettävyyttä parantavia uudistuksia ja yksinkertaistimme ostotilauskäsittelyä. Ostetun tavaran vastaanotto on nyt mahdollista tehdä omana toimintonaan. Samalla listausnäkymään tehtiin useita parannuksia.

Maaliskuun lopussa toimme Netvisoriin oman kokonaisuuden lomien käsittelyyn. Suurin muutos koskee palkanlaskennan ja lomalaskennan hallintojen eriyttämistä omiksi toiminnoiksi, mikä palvelee paremmin asiakkaiden tarpeita.

Sähköinen allekirjoitus säästi viikon aikaa ja tonnin rahaa.

Maaliskuussa toimme myös sähköisen allekirjoittamisen Netvisoriin. Uusi ominaisuus mahdollistaa tilinpäätöksen ja muiden yleisten asiakirjojen sähköisen allekirjoittamisen ohjelmiston sisällä.

Myös Netvisorin asiakaspalvelun puhelinnumero muuttui maaliskuussa. Samalla palvelu muuttui maksuttomaksi. Operaattori perii puheluista edelleen oman maksunsa.

Toukokuussa julkistimme yhteistyösopimuksen Youredin kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi Maventa EDI-palvelu, joka mahdollistaa myös pk-yrittäjille tavan liittyä keskusliikkeiden ja muiden suuryritysten sähköiseen tilaus-toimitusketjuun helposti ja kustannustehokkaasti. Maventa EDI julkaistaan vuoden 2018 alkupuolella.

Toukokuussa vietimme myös asiakaspäiviä Finlandia-talolla. Suomen suurin IT-alan tapahtuma, Solutions’17 kokosi paikalle noin tuhat asiantuntijaa. Päivän aikana nähtiin upeita ja inspiroivia esityksiä mm. Betterworksin Matthew Hartilta, Kotipizzan Tommi Tervaselta ja seikkailija Pata Degermanilta.

Kesäkuussa julkaisimme laskurin, jolla pystyy laskemaan digitalisoinnin tuomat säästöt omalle yritykselleen. Tutkimusten perusteella rahallinen sekä ajallinen säästö on merkittävä, kun siirrytään verkkolaskutukseen ja sähköiseen dokumenttien käsittelyyn. Laskuri on edelleen käytössä.

Elokuun lopussa julkaistu uudistettu ostolaskuautomaatio vähentää ostolaskujen manuaalista käsittelyä entisestään. Uudistus mahdollistaa monipuolisten automaatiosääntöjen luomisen, automaattisen tiliöinnin laskurivitasolla sekä ostotilausten että ostolaskujen automaattisen kohdentamisen.

Syyskuussa juhlimme Netvisorin 15-vuotisjuhlia. Tuotekehitysjohtaja Timo Pöntinen katsoi juhlan kunniaksi tulevaisuuteen. Hänen visioissaan Netvisoria on jatkossa entistäkin helpompi käyttää, se kulkee mobiilisti taskussa ja hoitaa myös palkanlaskennan automaattisesti.

Mobiili ei riitä, vaan käyttöliittymien pitää toimia hajautetusti.

Lokakuussa otimme käyttöön uuden Netvisor ID:n. Sen avulla kirjaudut nopeasti ja helposti Netvisoriin. Kirjautuminen tapahtuu näppärästi sormenjäljellä tai omalla 4 numeroisella tunnusluvulla. Lataa maksuton sovellus kännykkääsi ja kokeile! Sovelluksen löydät sekä AppStoresta että Play-kaupasta.

Lanseerasimme lokakuussa myös Visma Solutions Academyn, joka on maksuton verkkokoulutusympäristö Netvisor-käyttäjille. Academyssä voit opiskella tuotteidemme käyttöä omaan tahtiisi, siellä missä haluat. Academystä löydät Netvisorin käyttöön liittyviä koulutuksia, jotka sopivat niin uusille kuin kokeneemmillekin käyttäjille.

Syyskuussa tehdyn mittavan järjestelmämigraation myötä Netvisorissa esiintyi harmittava määrä käyttökatkoksia. Huolimatta hyvistä valmisteluista, migraatio näyttäytyi käyttäjille ohjelmiston hidastumisena ja käyttökatkoksina syys-lokakuun vaihteessa. Ongelma jatkui reilun viikon verran.

Joulukuun alussa julkaisimme 100 suomalaista tarinaa – Näin onnistut yrittäjänä -oppaan, johon haastattelimme sata yrittäjää ja yritysmaailman vaikuttajaa. Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi koottu opas sisältää monia hyödyllisiä neuvoja kaikille yrittäjille, mutta varsinkin yrittäjäuransa alkutaipaleella oleville.

Osana Netvisorin myyntiosion uudistamista korvasimme toistuvaislaskutuksen CRM-osion sopimuslaskutuksella. Samalla sopimuslaskutus tulee ilman erillistä lisämaksua osaksi myyntireskontraa. Suunniteltu siirtymäkausi on 1.12.2017-30.4.2018.

Näiden vuoden varrelta poimittujen tapahtumien lisäksi Netvisoriin on tehty vuoden aikana satoja korjauksia ja parannuksia asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Vuoden mittaan Netvisoriin tehtiin myös merkittävä määrä uusia ohjelmistointegraatioita. Paljon on valmisteltu myös tulevaa. Vuoden 2018 aikana jokaisen yrityksen tulee varautua kansallisen tulorekisterin ja EU:n tietosuoja-asetuksen tuomiin velvoitteisiin. Valmistautumisestamme niihin lisää alkuvuoden aikana Netvisor -blogissa.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.