logo-Artboard 3

Rennot lomapäivät ovat joskus olleet haaveita yrittäjille ja yrityksen taloudesta vastaaville. Laskut täytyy maksaa kesälläkin ja yrityksen kassavirrasta täytyy huolehtia, vaikka sähköpostiin olisikin asetettu poissaoloilmoitus. Netvisorista löytyy monia lomailua helpottavia toimintoja, joihin kannattaa tutustua ennen lomalle lähtöä.

Netvisor helpottaa lomailua.

Keväällä Netvisorissa julkaistiin ostolaskujen sijaisuustoiminto. Nyt ostolaskujen tarkastaja voi lomalle lähtiessään kirjata suoraan järjestelmään loman ajankohdan ja muut poissaolot ja määrittää siksi aikaa itselleen sijaisen. Tämän voi määritellä sekä asiatarkastukseen että hyväksyntään. Kun itselle suunnatut ostolaskut tulevat tarkastettavaksi tai hyväksyttäväksi, ohjaa Netvisor nämä suoraan sijaisille tarkastettavaksi. Kenenkään ei tarvitse pitää kirjaa siitä, kuka on lomalla ja milloin, vaan kiertolistat voidaan pitää samana ilman muokkauksia.

Erityisesti yrittäjän lomailua helpottaa Netvisorin uusi mobiilisovellus. Matkapuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla pääset tarkastelemaan yrityksen ajantasaista taloustilannetta; mm. kassavirtaa, liikevaihtoa sekä myyntilaskujen tilannetta. Sovelluksen kautta pääset myös tarkistamaan ja maksamaan ostolaskut missä tahansa, missä on internetyhteys.

Matkalaskujen syöttö tapahtuu mobiilisti edelleen mobiilioptimoidun nettisivuston kautta, mutta myös matkakulujen kirjaaminen on tulossa lähiaikoina uuteen mobiilisovellukseen.

Kassavirta tasaiseksi myös kesällä

Jos lomakaudella tuntuu saatavien kotiuttaminen olevan hieman hitaampaa, on OP Laskulaina helppo ja nopea tapa pitää kassa kunnossa myös kesän ajan.

OP Laskulainan avulla voit nostaa lainaa myyntisaatavia vastaan muutamalla klikkauksella. Myönnettävä limiitti on 25 000 – 1 000 000€. Ja lainaa voi nostaa tarpeen mukaan yhdessä tai useammassa erässä. Tällä hetkellä älykäs laskurahoitus, OP Laskulaina on saatavilla vain Netvisorista.

Palvelun käyttöönotossa asiakkaalle perustetaan virtuaalitili, jonka kautta lähetetyt myyntilaskut kiertävät. Tekoäly laskee nostettavaa rahoitusta kotimaisten B2B saatavien sekä laskutushistorian mukaan. Saapuvat viitesuoritukset vähentävät lainasummaa ja laina lyhenee aina, kun maksut kotiutuvat. Kirjanpito on lisäksi täysin automatisoitu.

Palvelulla ei ole kiinteitä kuukausi- tai avausmaksuja. OP Laskulainan ainut kulu on OP:n määrittelemä kuukausikorko ja se on maksimissaan 2 % kk-korko. Palvelu on kaikkien pankkien asiakkaiden käytettävissä.

Muita pieniä helpotuksia kesääsi

Luo ostolaskuihin automaatiosäännöt. Näin tietyt toistuvat, laskut kuten puhelinlaskut ja vuokrat menevät automaattisesti maksuun. Näin asetat ostolaskuautomaation Netvisorissa. Loput hoituvat edellä mainitun ostolaskujen sijaisuustoiminnon avulla.

Varmista, että työpaikalle jäävillä henkilöillä on riittävät oikeudet ohjelmistoon, jotta he voivat hoitaa asioita puolestasi. Olihan myös kesätyöntekijä perustettu käyttäjäksi järjestelmään, jotta hän pystyy kirjaamaan tuntinsa? Ohje käyttäjäoikeuksien luomiseen Netvisorissa.

Netvisorin lomakalenterista kuka tahansa yrityksen työntekijä voi nähdä kirjatut lomat tai poissaolot. Esimies näkee yrityshierarkian mukaan omien alaistensa lomat ja poissaolot. Palkansaaja näkee vain omat lomat ja poissaolot.

Uudesta Netvisor mobiilisovelluksesta voit tarkistaa verokorttisi ajantasaisen tilanteen. Lomarahojen kilahdettua tilille, on hyvä tarkistaa, tarvitseeko veroprosenttiin tehdä muutoksia loppuvuodelle.

Jos olette tilitoimiston asiakkaita; muistakaa toimittaa kaikki mm. palkan ja verojen maksuun liittyvät materiaalit ajoissa tilitoimistoon. Työntekijöille ja tilitoimistolle on myös tärkeää ilmoittaa loman ajanjakso ja yhteyshenkilö, johon voi tarvittaessa ottaa yhteyttä.

Ja muista nauttia lomastasi. Olet sen ansainnut!


Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 175 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.