logo-Artboard 3

Tulorekisteri otetaan käyttöön Suomessa ensi vuoden vaihteessa, 1.1.2019. Rekisterin tavoitteena on helpottaa työnantajien ilmoitusvelvollisuustaakkaa. Jatkossa työnantaja selviää yhdellä ilmoituksella palkkaa kohden useiden kuukausittaisten ja vuosittaisten ilmoitusten sijaan. Työntekijän palkkatiedot lähetetään jokaisen palkanmaksun yhteydessä keskitettyyn tulorekisteriin, josta kaikki viranomaiset ja työntekijä itse saavat jatkossa tiedot selville.

Tietojen ilmoittaminen rekisteriin on mahdollista automaattisesti taloushallinto-ohjelman tai verottajan oman järjestelmän kautta ja vain erityisestä syystä paperilla. Tämä tarkoittaa palkanmaksajalle, että hänen kannattaa viimeistään nyt ottaa käyttöön sähköinen taloushallinto-ohjelma.

Netvisor hoitaa ilmoituksen puolestasi

Netvisorissa on tällä hetkellä Suomen tehokkain palkanlaskentaprosessi. Myös tulorekisterin käyttöönottoon valmistautuminen on jo aloitettu ja tarkoituksena on luoda mahdollisimman tehokas automaattinen ilmoitusprosessi. Ensimmäiset tulorekisteriin liittyvät muutokset voi nähdä Netvisorin työsuhteen hallintatiedoissa jo nyt.

Tulorekisteriin tehtävä ilmoitus tullaan Netvisorissa automatisoimaan täysin. Käytännössä palkanmaksajan ei tarvitse nähdä lainkaan ylimääräistä vaivaa tulorekisteri-ilmoituksen vuoksi.

Palkanmaksuun liittyvä ilmoitusrumba saadaan automatisoitua kokonaan.

Tulorekisteri mahdollistaa joko suppean tai laajan ilmoituksen tekemisen. Netvisorissa tullaan ottamaan käyttöön ilmoituksen laajempi versio, joka sisältää hyvin kattavasti tiedot palkanmaksusta. Laajempaan ilmoitukseen päädyttiin, koska haluamme tarjota asiakkaille mahdollisimman suuren hyödyn tulorekisteristä. Laaja ilmoitus on ainoa tapa, jolla palkanmaksaja oikeasti selviää ilmoitusveloitteistaan tulorekisterin hyödyntäjille yhdellä ainoalla ilmoituksella.

Pieni vaivannäkö nyt säästää aikaasi myöhemmin

Tulorekisterin myötä muun muassa palkkatietoilmoitusten sisältö muuttuu. Niiden käyttöönotto edellyttää myös Netvisorin käyttäjiltä jonkin verran työtä, kuten työsuhteen voimassaolotietojen ja työsuhdetyyppien tallentamista jokaisen palkansaajan tietoihin. Se vaiva kannattaa nähdä, jotta automaatiosta saa täyden hyödyn irti. Työ kannattaa myös aloittaa jo hyvissä ajoin ennen ensi vuoden vaihdetta, jotta työmäärä ei kasaudu vuoden loppuun. Pyrimme tekemään siirtymävaiheen asiakkaan kannalta mahdollisimman jouhevaksi.

Tulorekisteri on suuri uudistus, joka vaatii työtä sekä meiltä ohjelmistotalona että kaikilta palkanmaksajilta. Se työ kannattaa kuitenkin tehdä, sillä lopputulos helpottaa merkittävästi palkanmaksajan työtaakkaa, kun palkanmaksuun liittyvää ilmoitusrumbaa saadaan automatisoitua.

Lue lisää palkanlaskennasta Netvisorissa ja ilmoittaudu koulutuksiin!


Sini Alamäki työskentelee tiimiesimiehenä Visma Solutionsin taloushallinnon ratkaisun Netvisorin tuotekehityksessä ja on intohimoinen kehittämään arkea tehostavia toimintamalleja.